Nevelőszülők (beszélgetés)
ne bosszankodjatok, de vitázzatok, gondoljatok bele, hogy semmi értelme, bár én is sok butaságon tudok bosszankodni, de ami nekem nem fontos az a másiknak igen,
zsanikám gondolj bele, hogy a mi rendszerünkben hány anyukának el kellene mondani, hogyan mosson hajat vagy hogyan mossa a gyereke haját:)))akkor talán a tetü is kerülne minket...ne húzd fel magad
inkább mesélj mi ujság a kicsivel, van e már újabb fejlemény??
Gratulálok ügyike vagy!
Ha valamit nemtudunk akkor majd te megmondod ..:))
sziasztok,
az első napon túl vagyok , de még hátra van 4 modul
lett egy 4-esem 3-om 5 ösöm és a szakdogát is feljavitottam 5-re....ha holnap csak ketteseket kapok akkor is meg lesz a hármas átlagom...
Szia! Nahh jajj de örülök, nagyon szorítok neked! Hamarabb lesznek nálad gyerekek, mint ahogyan gondolnád!
"Ja és mások tudatlanságán nem érdemes idegeskedni" Ez jó végszó szerintem!!!!!
Hali mindenkinek!
Ma voltak nálam a TEGYESZ-ből a hivatalos bejáráson.
Nem beszéltek túl sokat, megnézték a lakást, a gyerekeknek előkészített szobát, no él feltették a kérdést, hogy miért szeretnék nevelőszülő lenni.
De azért nem hagytam magam és inkább én kérdezgettem.
December végére, január elejére ígérték a működési engedély, s azt mondták, ha közben akadnak olyan gyerekek akik megfelelnének, akkor elkezdhetem a látogatásukat.
Vagyis semmi konkrétum. Lehet, hogy már januárban, de lehet, hogy csak tavasszal, vagy nyáron kerülhetnek hozzám gyerekek.
Nem tudom, hogy fogom kibírni addig a várakozást.
Szorítsatok nekem lányok!
Ja és mások tudatlanságán nem érdemes idegeskedni.
JAJ!!!!!!!!!!!!
Már itt is kezdődik??????.
Ne csináljátok már!
Front van?
A helyettes szülői/nevelőszülői alkalmasság feltételei
Helyettes szülő/nevelőszülő az a huszonnegyedik életévét betöltött, cselekvőképes, büntetlen előéletű személy lehet, aki a nála elhelyezett gyermeknél min. 18, max. 45 évvel idősebb. A törvény által meghatározott felkészítő tanfolyamon eredménnyel részt vett. Személyisége, egészségi állapota (háziorvos igazolása) alapján alkalmas a nála elhelyezett gyermek kiegyensúlyozott fejlodésének biztosítására és a családjába történő visszakerülésének támogatására, valamint megfelelő befogadó környezettel rendelkezik (száraz, világos, jól fűthető lakás, a befogadó szülőktől külön szobában történő elhelyezéssel, min. 6 m2 személyes élettér biztosításával.) A helyettes szülő/nevelőszülő saját eltartásra szoruló gyermekeit is beszámítva, legfeljebb 5 gyermek gondozását végezheti.