Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Sziasztok . Most nem a Német családi ról kérdenék, hanem a Magyar családiról. Itthon meg van szüntetve . Ma megigényeltem újra mível a parom már nem dolgozik kint .Nem tudja valaki véletlenül mennyi a ügyintézési idő?
www.familienkasse-info.de/kindergeld-2019-auszahlungstermine.php
Endziffer = utolsó számjegy
Sziasztok meg tudná mondani valaki hogy hol találom a 2019-es utalásokat?? Köszönöm
Így igazságos is. Már annyiban, hogy nem maradnak támogatás nélkül. Elég baj, hogy a főállású anya mégsem minősül főállásúnak.
Szia. Ha az apa kint dolgozik és adózik és az anyának itthon nincsen munkaviszonya pl : főállású anya itthon megvonnak minden támogatást ,és kintről kell az egészet kérni. De ha az anyának van munkaviszonya akkor kintről csak a különbözetét kapja , ithon pedig folyamatosan.
Már bocs, de két helyről, két államtól ugyanazokért a gyerekekért ugyanaz a támogatás azért nekem kicsit visszásnak tűnik.
Szia,az én párom is Erbachban dolgozott...mi a német családit az Eurotax kftvel csináltattuk..és az adót is..hivd fel őket,küldenek egy csomagot,kitöltöd es vissza postázod nekik..a többit intézik...de sajnos màr csak 6 havi családit tudsz visszaigényelni és plusz míg kint dolgozik a párod havonta kapod majd
Nekünk is ők csinálják ès csak ajánlani tudom mindenkinek őket
Szia Én a Német Adóval csináltattom évek ota és soha nem volt semmi gond.
Szia. Consultation KFT.
Nem kérnek előre pénzt , nagyon jók .
Sziasztok . Még azt hozzá kell tennem , van olyan eset amikor itthon elveszik a családit gyest stb .
Látom, ez sem ingyenes, de hátha ki leht bogarászni pár tudnivalót. Ez is fontos:
ALAPVETŐ FELTÉTELEK
Mi a minimális feltétele annak, hogy német családi pótlékot igényeljen? Vegyük sorra:
legalább az egyik szülő Németországban dolgozik és ott adóköteles
a gyermek még nem töltötte be a 25. életévét és tanulói vagy hallgatói jogviszonyban áll (munkanélküli gyermek esetén 21 éves koráig)
Amennyiben megfelel a fenti feltételeknek, munkavégzés időtartamától függően maximum 6 hónapra visszamenőleg igényelheti a német családi pótlékot. Ne hagyja veszni a pénzét!
Megnéztem a külföldiek családi pótlék jogosultságát, és találtam olyan feltételt, hogy az a kérelmező kaphat, aki a gyerekeket önállóan neveli a saját háztartásában.
Szóval Hessen tartomány.
Nagyon ajánlgatják a fizetős tanácsadást, mert nem mindegy, melyik adózási osztályban van a kérelmező, de ki is töltik a nyomtatványt. Ehhez jól kell tudni németül.
Biztos tud segíteni valaki, aki tapasztaltabb családi pótlék dolgokban, én csak fordítok, de alapvetően
[link]
Ezt a nyomtatványt kell kitölteni.
Szia Erbach -ban dolgozik kint a párom 2017 novembere óta,Német bejelentéssel Német lakcimmel 2 gyerköcünk van.
Én is próbálok segíteni, de nem mindegy, Németországban ki hol van. Bajorországban szeptember óta külön bajor Familiengeld van.
Sziasztok!Segitséget szeretnék kérni hogy hogy kell a német családipótlékot elintézni,ha valaki elmagyarázná vagy estleg tudna valaki olyat ajánlani aki neki is intézte azt meg köszöném .elöre is köszi a válaszokat legyen szép napotok !
Szívesen!
Apróbb dolgokban segítek szívesen máskor is, német fordító vagyok.
Endziffer = utolsó számjegy
Sziasztok! Nem tudja valaki a 2019 családi utalási napokat sehol nem találom.
Szia nekünk agusztusba le járt a férjem munkáltatói igazzolása igy már szeptembertől nem kaptuk .
Szia
Mi sem pedig én ugy tudtam 6 hónap az ügyintézési idő és az nekünk most le telt. Ti eddig minden hónapban meg kaptátok rendesen csak most nem ?
Szia nem kaptunk semmit de gondolom már az iden nem is fogunk ti meg kaptatok?
Szia
Kaptatok már azóta utalást ?
Sziasztok.A férjem N.o.ban dolgozik és kapjuk is onnan a csp-t.Vagyis csak kaptuk.Ugye nekik két évente van két hónap kivárás és ilyenkor mindig leállítják az utalást. Két éve is így volt de akkor öt hónap után meg kaptuk visszamenőleg és utána minden hónapban. Az idén is kiváráson volt és juliusba meg is küldtünk minden papírt de azóta nem kaptunk semmit,pedig most telt le a 6 hónap. Mi 9 számuak vagyunk de most sem jött semmi :(
Mi 9 számuak vagyunk ès tegnap volt az utalási napunk de sajnos nem kaptunk semmit ..
További ajánlott fórumok: