Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Bocsi Luice. Adri 38-nak szántam a hozzászólást. Elnézést. 😊
Szia. Nem kell igényelni minden évben. De azt olvastam, kétévente megnézik hogy jogosult vagy e. Ami nekünk fél év.. Az a két év.🤪 Ha kell nekik valami, küldenek levelet.
Szia
Hát mi tavaly juliusba meg küldtünk mindent kb másfél hete jött a határozat hogy visszamenőleg addig meg kaptuk illetve áprilistól havonta de pénz még sehol.
Szia mi október be küldtük be a munkáltatóit januárban meg kaptuk a viszamenőlegest és azóta minden hónapban rendesen mi is 9esek vagyunk
Szia nem kell minden évben újra igényelni ha esetleg kell a további folyósításához valami küldeni fognak papirt pl munkáltatói
Szia
Nekünk eddig csak kivárás után kellett de most valami fenn akadás van ugy hogy nem tudom.
Mi most igényeltük először,férjem cége intézte.minden évben újra kell igényelni??
Hát eddig nekünk is tényleg ugy volt hogy előbb jött a pénz utána a határozat. Nem tudom most mi van ???
Szia
Ti kaptatok már pénzt?
Szia
Nekünk kb másfél hete jött határozat de pénz még nem .
Szia . Nekünk a pénz jött előbb 2 hétre rá kb a határozat.
Sziasztok tegnap megkaptuk a határozatot csp ről.kérdésem az lenne hogy kb mennyi idő után küldik a pénzt?köszönöm előre a válaszokat
Szívesen és remélem sikerül nektek is valamit intézni!
Köszönöm szépen meg próbálom .
Szia!Írjatok a SOLVIT-hoz mi is nekik írtunk már írtak is a német Solvithoz várjuk most a fejleményt.Mi is folyamatosan kaptuk ám februárban semmit nem kaptunk.Most márciusban sem a férjem fel hívta őket és kellet nekik egy minkáltatói a német cégtől.Azt be küldtük február 27.és várunk azt mondták be érkezett de feldolgozás alat van.De szó nélkül csak nem küldik ez boszantó nagyon.Solvit majd megsürgeti őket.Ők intézték el nekünk 4 évig sehonnan nem kaptunk családit.Nekünk teljes jár kintről.Férjem kint még vállalkozó is és nem látják a folyamatós adózást.Nem hiszem el.
Köszönöm szépen. Hát én 9-es végű vagyok elvileg tegnap kellett volna de megint semmi.
Szia. Én igen kapom minden honapban rendesen.
Sziasztok
Kapja mindenki rendesen a csp-t?
Mi már 10 hónapja nem pedig már minden hiánypótlásunk bent van. A havi utalások rendeben mennek vagy még mindig akadozik?
Szia .
Szerencsed volt ,van . Csak a magyar meg ne tudja . Főleg ha igényelsz valamit náluk .
1 és másfél év...ha mázlista vagy 4 hónap után talán reagálnak valamit
Gyesen voltam...semmibe nem kötöttek bele...simán leigazoltàk a németeknek,hogy kapok cspt.
Akkor nemsoká megkapod szerintem. 😊
Köszi .
Febrúál 10 én adtam be a papírokat.
Szia. Olvastam róla. 30 nap. De ez is lehet hamarabb és később is. 2 hónapot adnak visszamenőleg, de addig elintéződik.
Sziasztok.
A párom kapta a családipótékot kint /6 hét útán jött a pénz útána a papír / itthon tőlem megvonták a családit és a gyest . Már nem dolgozik kint és nem is kapja a családit . Én megigényeltem itthon janúárban.
Tudja valaki mennyi idő amig rendeződik az ügy ?
Szia. Én kB egy évet vártam. Ha szerencsés vagy hamarabb is meg kaphatod.2 hét-másfél év a várakozási idő. Ezt senki sem tudja mikor. Fél évet kaphatsz visszamenőleg attól többet nem. Beadástól számít azthiszem. De hátha valaki tud okosabbat. 😊
Sziasztok!új vagyok itt és lenne pár kérdésem.férjem kint igényelte a csp t,hétfőn volt pecsétér az önkormányzaton.mindent a cég intéz.papirokat leadta az irodán.kb mennyi az elbírálási ideje,és mikortól számít visszamenőleg a 6hónap?köszönöm a válaszaitokat!
További ajánlott fórumok: