Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Szia!:-)Én is néztelek hátha van valami infód:-)
Igen,Én is bízom benne hogy lassan azért beindul vmi.Nálunk a postát minden nap nézik az apukák:-),hátha jön levél.Még kint van a férjem ,majd ha nagyobb összeget kapunk akkor talán haza jöhet végre az év végén.
Sziasztok,
Téged kerestelek dakota80 :) ti előttünk vagytok egy héttel így most örömmel olvasom, hogy halad az ügyetek :) gondolom akkor mi is hasonló helyzetbe vagyunk már. Neked a férjed még kint van? Nekem haza jött már lassan 8 hónapja de ahol kint lakot ott vannak a magyar kollegái nem tudom milyen cím lett megadva nekik d elehet fel is hívom a ta@ot.
A GbR-nek annyi a célja, hogy az embereket úgy tudja foglalkoztatni a cég, hogy nem fizet utána semmi járulékot.
A GbR-ek meg vagy fizetik rendesen a járulékokat (privát betegbiztosítás, nyugdíjbiztosítás, adózás stb...), vagy nem... Sajnos az esetek többségében nem... Mert az már akkora kiadás lenne, hogy nem éri meg GbR-ezni.
Jó reggelt.
Senkinek semmi jelzés?
Beszéltem az ü.intézőnkkel erről a május végi határidővel" kapcsolatban,ez v.színű azokra vonatkozik ha van egyáltalán ilyen,akik tavaly év elején tűntek a süllyesztőbe az átszervezés alatt.
Ha már az Ő igénylésük beindulna talán a Miénk is begyorsul,remélhetőleg.......
A GbR-be, mint tag bejelentkezik. Az más, mint amikor alkalmazott vagy.
A gyakorlat az, hogy a cégek GbR-eket "foglalkoztatnak". A GbR-nek + az embereknek ez akkor gáz, amikor mindig ugyanannak a cégnek dolgoznak, s arra az egy helyre számláznak. Mert ebben az esetben megkérdezi a vám: akkor miért nem alkalmazottként dolgoznak a cégnek? Ja, hogy a járulékfizetést akarják elkerülni?:)
köszönöm szépen.
érzem én az elejétől, hogy nem teljesen oké ám a dolog... de örülünk, hogy egyáltalán meló van... és tisztességesen megkapja a pénzét, amiben megegyeztek. szóval jó ez nekünk... ,ég akkor is, ha nem lesz belőle családi pótlék.
A GbR mindig egy zuros ugy...
Ilyen igazolasokat fognak kerni:
- könyvelö altal keszitett merleg
- igazolas, hogy van a GbR-böl bevetele
- Gewerbeanmeldung
En bevallom, nem szoktam elvallalni azoknak az ügyet, ahol GbR-röl van szo, mert ezek az esetek többsegeben nem tisztak... De probat meger.
sziasztok!
párom (nem férjem) Münchenben dolgozik. egy gbr tagjaként van ott, tehát kvázi nincs bejelentve mert hogy nem alkalmazott. szeptember óta van kinti bejelentett lakcíme.
ilyen esetben is tudjuk igényelni a családi pótlékot?
nyilván volt róla szó, mi ennek a pontos menete? (próbálnék visszaolvasni, de azt sem tudom, hol és mit keressek)
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"?
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Családi pótlék Németországból