Nem tartjátok túlzásnak a pedagógusok szabadnapjainak számát? (beszélgetés)
Hogy lesz-e tanár majd x év múlva, meg hogy sokkal több szabadnapjuk van, mint egy bármely más szakmában dolgozónak, az két különböző dolog.
Nekem ez a mismásolás nagyon ellenszenves, hogy meg akarja valaki magyarázni, hogy ugyanannyi szabadideje van a tanár barátnőmnek, mint nekem volt, amikor dolgoztam, hisz közelről látom. Nem irigylem tőle, én is majdnem tanár lettem, lehet, hogy még leszek is (pont a sok szabadidő miatt). Ezenkívül évtizedekig volt két tanárházaspár a közvetlen szomszédunk.
Ó, nem is kell addig várni! Most sem fognak már sokan szeptemberben sem visszamenni, és sokan év közben is elmennek.
Nincs min csodálkozni. Mindenhonnan menekül, akinek lehetősége van. :(
Dolgozó embernek itt semmi becsülete.
Szerintem mindenki mehetett volna tanárnak,bár most is hiány van belőle,és biztos nem a szabadnapok miatt.
Volt egy cikk erről,2018-ban 1750 órát dolgozott egy tanár.
Egy másik cikkben tételesen le volt írva az ügyeleti idő és minden...szóval én nem sajnálom tőlük ezeket a napokat,amit iskolán kívül töltenek.
Ugyanmár! Számolj egy picit, sokkal több "szabadságotok" van. Mondjuk nekem ez nem probléma, nem irigylem a pedagógusokat.
Szerinted jogászként nem dolgozok otthon? Szerinted munkaidő végén, hétvégén nem csörög a telefonom, nem kapok asap email-t? Szerinted én nem képzem magam? Szerencsére az én munkáltatóm ezeket a képzéseket fizeti és munkaidőnek veszi, de a legtöbb helyen ez nem így van.
És nem csak jogászoknál, bármelyik szakmában ha up-to-date akar lenni az ember akkor bizony tanul otthon, munkaidőn kívül.
Sok helyen ki sem veszik/ki sem adják a szabadságukat a munkavállalók/nak, egyszerűen "elkenik".
Az óvóda-, iskolaszünet sok szülő "rémálma" mert nem tud annyi szabadságot kivenni, amennyit a gyerek "szabin" van, de a gyerek felügyeletet meg meg kell oldani.
"Akkor veszed ki a szabidat amikor akarod" érv sem igaz. Nézzük csak a szezonális munkát, vagy a termelő cégeket, sok helyen évi 1 db leállás van. Egy gyárat nem lehet csak úgy a munkavállaló kénye-kedvének megfelelően leállítgatni. De nem kell gyárban dolgozni ehhez, van könyvvizsgáló ismerősöm, akinek a munkaszerződésében le van írva hogy szeptember 1-től május 31-ig nem mehet szabadságra.
Szóval semmi sem fenékig tejfel.
De ha ennyire borzasztóan éled meg a pedagógus létet a privátszféra (is) tárt karokkal várja a lelkes munkavállalókat.
Tudod, ha nem 56 lennék, hanem 26, nem is maradnék a pályán.
Néhány év mulva lesz üajd nagy csodálkozás, mikor a detékhad nyugdíjba megy, és nem lesz, aki tanítson.
A nevelésmentes napok a pedagógusoknak nem szabadnapok. Olyankor értekezlet, továbbképzés van.
A szabadságunk az idén július 1-től augusztus 21-ig tart.
35 nap. 1984-től dolgozom.
Miért lenne az több, mint más munkakörben, 35 éve doégozó embereké?
Nem beszélve arról, hogy ezt így, egyben kell kivenni. Egy előjegyzett orvosi vizsgálat, amire más kivesz 1 nap szabit, nekünk külön logisztikát igényel.
Na, azért akárhogy is számolom, 12 hét szabi (vagy tanítás nélküli munkanap:)) van nagyjából egy évben, ha az összes szünetet összeadom.
Nincs ezzel gond, én személy szerint nem sajnálom a pedagógusoktól, hisz bárki előtt nyitva a lehetőség, de azért hülyének nem kéne nézni senkit, hogy ugyanannyit vagytok otthon, mint bárki más.
Én 4 hét szabival (20 nap) kezdtem dolgozni, és most, 39 évesen, egy gyerekkel is kb olyan 28-29 napom lehet (nem egészen 6 hét). Az otthoni munkát se hozd fel kérlek, mióta van laptop és internet, szinte csak a sori munkát nem viszik haza az emberek.
Nem olvastam az első hozzászólást, amire reagáltál, de nagyon sajnálom, hogy egy pedagógusnak csak addig terjed az eszköztára, hogy kreténezéssel vágjon vissza egy neki nem tetsző kommentre.
Éppen most volt a tanárokról szó a klubrádióban.
Nem szeretnék itt tanár lenni. :(
Sokan nem is lesznek szeptemberre...
Igen, és egyáltalán nem becsülik meg a munkájukat. Sem anyagilag, sem erkölcsileg.
Mondjuk másokét sem nagyon... :(
Én azt hiszem, a szabadnapjaik jó része is munkával telik.
És bizony nem fedőgomb-gyártási munka, hanem a leginkább felelősségteljes.
Épp annyi szabinak van mint bárki másnak, te kret. n!!!
Azzal a különbséggel, hogy te akkor eszed ki, amikor akarod, mi meg csak a nyári szünetben tudjuk, meg az a pár rövid szünet!Arról nem beszélve, hogy mi meg otthon is dolgozunk és én meg a szabim alatt is portfóliót irhatok!!
Ne írnál ilyen baromságokat...
Tudod, hogy miért tüntetünk/sztrájkolunk? Na ugye, hogy nem?
Nem a bér miatt, erről szó sincs. Legalábbis a pedagógus bérről nincs szó.
Tessék már utánanézni a követeléseknek!
Minden hónapban utcára vonulnak a pedagógusok béremelést követelve?
Milyen helységben van ez?
Egyébként tessék tanulni, szükség van nagyon jó pedagógusokra, szabad a pálya!
181-182 tanítási nap van a tanévben
lehetne hosszabb a tanév, bár a mi éghajlatunkon ez elég pokol lenne...35 fokban, júliusban iskolába járni
szóval ennyi tanítási naphoz valahogy arányos ez a szabaság
más a tanerők munkarendje, mint pl. egy postai dolgozónak, ahol minden nap ugyanolyan egy évben.
Persze hogy nem.
Szerintem nem jól van kitalálva az egész.
De látom, egyedül vagyok a véleményemmel, úgyhogy ha nem bánjátok, lezárnám itt a témát, és levonom a következtetést, hogy valószínűleg nincsen igazam :)
Köszi mindenkinek, aki hozzászólt!
Persze! De néha bizony agyalnom kell rajta, hova tegyem a gyerekemet, amikor nekem megközelítőleg nincs annyi szabadságom, mint egy pedagógusnak.
Sokan beviszik a munkahelyükre a kölyköt, mert nem tudják kire bízni.
Csak ennyi... Hidd el, nem sajnálom én, csak valahogy úgy kellett volna kitalálni, hogy mindenkinek jó legyen.
Nem mindnehol vagy nagypapi-nagymami, aki vállalja a gyerekvigyázást.
Neked is járna.
De nekik jár.
Ez van. Mondom, nem érdemes ezen agyalni. Nekem is kéne a bankigazgató fizetése, de ahhoz bankigazgatóvá kellett volna válnom. Hát úgy döntöttem, nem agyalok azon, neki mennyi van. Beosztom a sajátom
További ajánlott fórumok:
- Mivel tartjátok fenn a párotok iránt az érdeklődéseteket éveken át?
- Te mit tennél, mint szülő, ill. mint pedagógus?
- Tényleg ennyire meg van kötve a pedagógusok keze?
- Dolgoznátok olyan helyen, ahol heti 1 szabadnapot adnak?
- Mennyire tartjátok normálisnak, hogy 3 hónapos csecsemő kezét fogdossák és puszilgatják "idegenek"?
- Fontosnak tartjátok-e gyermekeitek életében a konfirmálást, bérmálkozást?