Nem merem kihívni a rendőrséget a hangos cigány családra. A... (beszélgetés)
Hát van köztük félelmetes mi tagadás, de én ismerek nagyon rendeset, szorgalmasat is.
Hát ők sajnos még a tanárt és az orvost is megverik. 😬
Az enyémet is.
Nem is értem...
Ahol 3eve laktunk 4evig minden szemetet hiaba volt kb 5méterre a kuka a védőfal keritesen belülre dobáltak. Éjjel drogdílerek.. Állandóan azt hitték én hivtam rajuk havonta a zsarukat, egyébkent mindenki más. Ugyanis a szomszed tarsashazban csupa kisgyerekes család élt. Pont mi nem tettünk bejelentést, volt hogy egy levél várt milyen incidens történt ekkor meg ekkor. Mi pont azon héten Magyarorszagon voltunk szabadságon. A legvége előtt szándékosan mwgrongálták a tetőnket lerangatta valaki az egyik vezetéket ami a tető oldalahoz volt rögzitve. A keritésre ráállva simán megtehette a rongálo. Sajnos először a másik lakás bérbeadójanak szóltak csak 4hónap múlva derült ki a szándékosság. Helyrehozták 5napra rá eltört a viztartály igy költöznünk kellett. De a keritesre azóta megemelt fapalankot tettek. Láttam párszor a buszból. Árverésre kellett a lakást bocsátani, mert rossz a környék 2évig senki nem lakott benne, elavult fűtési rendszere volt csak áram van a lakásban egy aramzabalo radiator alig melegitett. Bekameráztak, nem mar senki a lépcsőre. Az antiszoc algeriai banda megunta. Lényeg ugyanattol a tulajtól egy sokkal nyugodtabb helyen gázfűtésü tetőtériben lakunk minden egy szinten van nem kell le fel szaladgalni ha főzni vagy fürdeni akarok. És alig kell fűteni olyan jo meleg van 21-23fok.
A hsz-t, amire válaszoltam, megette a radírpók.
Tudnál kérlek ehhez forrást csatolni? Most már kíváncsi vagyok a magyar elítéltek etnikai összetételére, és a roma lakosság növekedésének tempójára. Valamint arra, hogy milyen platformokon tájékozódsz. Arról is vannak statisztikák, hogy egyes internetes platformok felhasználói közt milyen arányban képviseltetik magukat a különböző kisebbségi csoportok? Mert akkor arról is kérnék egy linket. Köszi!
Hívd ki akkor amikor nem vagy otthon 🤔🤔
Mondd nekik, hogy ne álljanak meg nálad. VAgy máshol találkozzatok ha mindenképpen szükséges.
Tehát ezzel arra céloztam, hogy egyedül nem nagyon tudsz cselekedni. Nekik éppen az az előnyük, amiről írtam: sokan vannak, összetartanak. Ezt kompenzálni lehetne, ha felülmúlná.
Nem úgy éltem meg, mint egy mesét, ugyanis előtte hosszú hónapokig ellehetetlenítették mások pihenését, és már azon gondolkodtam, hogy én költözöm el. A telefonos feljelentés pedig a sokadik szép szóval kérés után volt, amire persze fittyet hánytak.
Ebben az esetben talán az segített, hogy nem csak én álltam bele a helyzetbe, hanem mások is, és a rendőrök külön kérték, hogy minden egyes alkalommal, amikor gond van, szóljunk, mert igenis számít, hogy egy adott címre mennyi panasz érkezik. És mivel hangoséknak nem volt tetsző, hogy nem őrjönghetnek vagy éppen bulikázhatnak akármikor a család apraja-nagyjával, mert annak rendőri látogatás lesz a vége, végül nagy dirr-durral és jelenettel (kiabálván, hogy olyan emberekkel, mint mi voltunk, nem lehet együtt élni) elköltöztek. És mindenki örvendezett.
Nem hagytuk magunkat megfélemlíteni, és valószínűleg szerencsénk is volt az ottani rendőrökkel. Ennyi :)
-Halló! Ez a rendőrség névtelen bejelentő vonala?
-Igen Sándor. Miben segíthetünk?
Lehet névtelenül hívni. Én is ezt tettem évekkel ezelőtt. Simán lehetett. Mondtam, hogy nem szeretném megmondani, hogy ki vagyok, mert nem akarom, hogy megtudják és következményei lehetnének.
De azt is láttam, ugyan ekkor, hogy akik próbálták szétszedni a verekedő embereket, ugyan úgy falhoz lettek állítva, mintha ők lennének a bűnözők. Na, ebből végképp nem kérnék...
Tehát, simán hívd őket, mond, hogy névtelen akarsz maradni.
Egyszer én is kihívtam a rendőrséget, mert elegem lett abból hogy minden este kezdődött a dajdaj és egészen reggelig. Nem érdekelte őket hogy társasház, és mások is laknak ott. Ment a zenebona az ordítás stb. Nemtudtam kipihenni magam mert olyan hangzavar volt mintha a szomszéd szobából zenélnének. Kihívtam a rendőröket. Becsengettek hozzájuk, annyi volt az egész hogy fejezzék be a jogsértő magatartást. Mindenkit igazoltattak és elmentek. Az ablakból lesték mikor hajtanak el a rendőrök aztán hangerő újra fel. Ez már nem a 80as évek amikor a rendőrnek becsülete tisztelete hatalma volt, és tényleg kemény kézzel lecsaptak ezekre. Egy ejnye bejnye és el van intézve.
Mesébe illő történet. Nem azt mondom, hogy nem igaz, félre ne érts, csak azt, hogy sajnos nem ez az etalon, hogy ők engednek. Inkább minden normális ember próbál elmenekülni.
Annak idején én is kihívtam a rendőrséget egy rendkívül intenzív életet élő családra. Többször is. Előfordult olyan is, hogy egy éjszaka több alkalommal. De nem csak én, mások is, akik hallották őket. Anonim maradt a bejelentő. Végül a népes és hangos család megunta a rendőrségi látogatásokat, és elköltöztek.
Én ki szoktam. Szerintem egyszer megvernek. Mifelénk a bejelentő anonim marad.
Persze. Maximum ejnye-bejnye.
Ha rendőrt hívsz, több lesz a bajod az tuti.
És mit tennének a rendőrök, ha kihívnád őket? Szerintem semmit.
További ajánlott fórumok: