Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem eszem húst, de a saját kerti cseresznyével biztos... fórum

Nem eszem húst, de a saját kerti cseresznyével biztos... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
jún. 20. 16:51
Szeretem a cseresznyét és bármilyen más gyümölcsöt is. Eszem, ahogy van, nem nézegetem.
40. globus (válaszként erre: 39. - 55Judit)
jún. 20. 11:46

Anyunál régen jó szokott lenni.

Most Manó típusú korait neveltem, tesómnál még nem virágzik 😁

Mi csak vetünk és palántát nevelünk ajándékba, termőföld nincs. Amibe kipoharazom, azt veszem.

Valamennyi termést innen-onnan kapok, üzleti alapú a pacsálás.

39. 55Judit (válaszként erre: 38. - Globus)
jún. 20. 11:41

Nekem is volt olyan, de beérett. Azért nem tartom mert vannak finomabb fajtáim.

Most van egy amit a fórumon ajánlottak, a Kecskeméti 3 F1. Május végén vetettem el, most fog virágozni de rövid tenyész idejű. Finomnak mondják, befőzni és enni is. A többi saját fajta, amiken már nagy szemek vannak, 1 koktél - a Nudli - kezd pirosodni.

38. globus (válaszként erre: 37. - 55Judit)
jún. 20. 11:35
Már nincs. Kecskeméti jubileum volt. Megjegyeztem, hogy tudjam tesómnak sem ajánlani. Ökölnyi zöldek maradtak rajta hóharmatig. Amit a zacskókra írnak, tájékoztató jellegű.
37. 55Judit (válaszként erre: 33. - Globus)
jún. 20. 11:32
Megkérdezhetem miért van olyan paradicsomod ami tudomásod szerint be sem érik?😀
36. globus (válaszként erre: 34. - Libikóka)
jún. 20. 11:28
Mi lesz belőle?
35. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 32. - Katt2)
jún. 20. 11:21

Nálunk az utcában kerítésen kívül egy-egy meggy,-és diófa van. A dió élvezhetetlen, a meggyfán alig van termés. Arra járó tép róla egy-két szemet.

Nekünk nincs egyetlen gyümölcsfánk sem, és konyhakertem sincs. Az előkert és a hátsó kert egy része is fás, bokros, virágos. A hátsó kert nagyobb részét a kinti játékok foglalják el, és van egy bográcsozós, grillezős, pihenős rész. Konyhakertre helyem sem lenne. Ami kell, azt megveszem.

Az aszály, amiről írsz, a termelőket is hazavágja.

jún. 19. 21:24

Majd elveszik a hátsóm🙃

Ma egész nap 🍒🍒szedés volt.

Fél nyolckor végeztünk.

Uhhhh,,,ne is lássam 🙄☺️

33. globus (válaszként erre: 32. - Katt2)
jún. 19. 21:04

Felénk a diófák kb.5-6 évvel ezelőtt mind tönkrementek. Akármekkorák, akárhány évesek, megfeketedve elszáradtak. Már csak venni tudunk. Sárgabarack soha nem is volt, gyerekkoromból sem emlékszem, hogy valakinél termett volna, azt mindig vettünk. Ami még van, egyfajta sárga alma, valamint kb. 50 éves körtefa. Utóbbin rengeteg csúnya héjú gyümölcs, de hámozás után befőzésre alkalmas.

Paradicsomból van olyan fajta, ami nem érik be. Nem csipálják a levegőt, klímát, talajt, nem tudom.

32. katt2 (válaszként erre: 22. - Smaragdzöld 🐉)
jún. 19. 20:37
Ez 30 évvel ezelőtt nálunk úgy volt, hogy az utcában ( közterületen ) volt 7 db megyfa. Irdatlan mennyiségű gyümolccsel és rajtam kívül senki sem szedte. Én megvártam, míg majdnem feketére érett. Persze, csak néhány vödörrel szedtem, mert nem tudtam hova tenni, pedig 410 literes fagyasztónk volt. Azóta persze az összes fa kiszáradt. Volt sárgabarack is az utcán, egyik nyáron 20 üveg lekvárt csináltunk. Most már csak szilva van, egy egész utca belőle, de azok is száradnak ki. Meg vérszilva, éppen délelőtt néztem meg a kedvenc helyem, a fákon alig van levél, termés biztosan nem lesz.Eső nélkül nem marad meg semmi. A paradicsommal két évig próbálkoztam, de olyan kevés termett, hogy nem érdemes foglalkozni vele. Ami még van, az a dió, abból legalább sok. Sajnos, egyre rosszabb lesz a helyzet az aszály miatt.
31. globus (válaszként erre: 30. - Timycat)
jún. 19. 16:31

😀😀😀

Bocs, de ez olyan muris!

30. timycat (válaszként erre: 16. - Globus)
jún. 19. 15:23

Tavaly nálunk a birkák részegedtek le a lehullott epertől. A napon omlottak össze, úgy kellett beràncigálni őket az árnyékba mert teljesen K.O-k voltak.

Egyszer egy vemhes kanca szabadult be egy barackosba és merev részegre zabálta magát... akkor azért aggódtunk, de végül nem lett gond.

Húgomnak pár éve az egyik kutyája hányt, látszólag vért... rohantunk vele az állatkórházba, nem tudták mi baja, de rendben volt. Aztán ülünk az udvaron a kutya téblából és valamit szedegett az eperfa alól.... baaaacd+, olyan 50ezres mulatság volt, meg a stressz.

29. 55Judit (válaszként erre: 28. - Tien)
jún. 19. 15:08
Jó hogy van a tündéri Prézli, de vegyszerezni magatok miatt sem előnyös. Hosszú évek óta most először használtam vegyszert én is, rovarölőt, mert mindent ellepett a tetű.
28. tien (válaszként erre: 27. - 55Judit)
jún. 19. 14:58

Mi is abajgatjuk a paradicsomot (karó,kötözés és kap még finomságot is {szerek}).

A szőlőtőkék is szépen vannak gondozva.

Viszont Prézli miatt nincs permetezés és vegyszerek használata.

Ami gondolom nem is baj.

27. 55Judit (válaszként erre: 26. - Tien)
jún. 19. 14:50

"hiába van cucc a kertben, ha meg kell venni a pótlást a boltban"

Dehogyis! Az a kis kevés cucc is olyan hogy itthon terem. Tavasszal imádok kimenni zöldhagymát szedni a reggelihez. Boltban ilyen frisset soha nem vehetnék és menni is kéne érte már előző nap. A zöldborsó, zöldbab méregdrága a csarnokban és soha nem olyan szép mint a saját. Itthon egyforma érettségűt, gyengét szedek, amit árulnak, meg olyan ni! Az itthoni paradicsomnak isteni zamata van, nem áll napokig, vagy egy hétig is a polcon és lehetne sorolni. nem beszélve arról hogy a kert mozgásban tart.

Rengeteg előnye van még ha kevesebbet is ad a család igényénél, ha valaki szeret is vele foglalkozni meg pláne!

Én nagyon szeretek kint szöszmötölni. A reggeli átmozgató gyakorlatok után mindig teszek egy sétát a kertben, megnézegetem, megcsodálom, meglocsolom, megkötözöm, ami kell a reggelihez behozom.

26. tien (válaszként erre: 22. - Smaragdzöld 🐉)
jún. 19. 14:34

Van pár meggyfánk,almafa ,Birs .

Tavaly egy zacskó meggyet tudtam szedni csak.

Most kicsit többet.

Birsalma sok volt ,de legalább kukacos.

Hagyma oké volt tavaly,de a paradicsomot offoltuk.

Megégett ettől a negyven fokos hőségtől.

Most kíváncsian nézegetjük a kis zöld paradicsom fiókákat.Hátha...tudunk is enni róla.

Tehát itt dőlt meg ,hogy hiába van cucc a kertben,ha meg kell venni a pótlást a boltban.

Soha nem voltam sajátkertbőlegyélmertcsakazjó tálib😁

Vagy mi nem értünk hozzá 🤔

25. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 16. - Globus)
jún. 19. 14:30

A Vuk-ban is az erjedő gyümölcstől rúgtak be a libák.

🙂

[link]

24. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 10. - Tien)
jún. 19. 14:01
🙂
23. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 11. - 55Judit)
jún. 19. 14:00
Szívesen "legelnék" én is. 🙂
22. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 9. - ,zumba)
jún. 19. 13:58

Persze. De jó is annak, akinek van eperfája! Vagy legalább cseresznyefája. Bármilyen gyümölcsfája. De akinek nincs? Jobb esetben a szomszédtól kap. De akinek ilyen lehetősége sincs, annak bizony vásárolnia kell.

Semmi gondom nem lenne ezzel a hozzászólással, ha nem lenne benne ez a rész: "persze a multinál vásárolt az finom...honnan szállították, mivel kezelték nem számít. Kinek mi a fontos."

Hát, úgy gondolom, hogy mindenkinek az egészsége az első. A legfontosabb. Ha már ott van a "Kinek mi a fontos." - mert úgy érzem, hogy erre ment ki a megjegyzésed, meg a "persze a multinál vásárolt az finom" is.

Mi minden évben kapunk cseresznyét a szomszédoktól. Sőt "Szedd magad" volt tavaly is. Viszont a szedret meg kell vennem a zöldségesnél horror áron. Bárhonnan is jön.

Persze lassan eljutunk oda, hogy ha valaki nem tud saját maga megtermelni magának bármit is, az jóformán már nem is ehetne, ihatna semmit. Mert ki tudja, mi van benne, mivel kezelték.

21. fenevigye (válaszként erre: 16. - Globus)
jún. 19. 13:09
Egyszer gyermekkoromban én is berúgtam az erjedő mustól. Felmásztam a nagy hordó tetejére, és nádszállal szívtam.
20. tien (válaszként erre: 16. - Globus)
jún. 19. 13:03
😁
jún. 19. 13:02
Megeszem a cseresznyét kukacostól is. Nem nézegetek a belsejébe.
18. 55Judit (válaszként erre: 17. - ,zumba)
jún. 19. 12:41
Azon vagyok. :) Amint leérik, követi a füge. 😉
17. ,zumba (válaszként erre: 11. - 55Judit)
jún. 19. 12:18
Fogyaszd is amíg van!
16. globus (válaszként erre: 10. - Tien)
jún. 19. 12:17
Férjem mondta, hogy a kacsák, ludak benyomtak a hullott cefrésedő gyümölcstől. Tántorogtak, másnap kutya bajuk volt.
15. ,zumba (válaszként erre: 10. - Tien)
jún. 19. 12:17
Ez jó! 😊
14. fincsi5 (válaszként erre: 5. - Globus)
jún. 19. 12:12
Férjem is az utca túloldaláról eszi a napi meggyet, roskadozik a fa, azt mondja, nagyon finom.
13. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 19. 11:56
😄
jún. 19. 11:54
A cseresznye csak akkor kukacos,ha megnézed. 🫣
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook