Nektek melyik nyelv tetszik és miért? (beszélgetés)
/www.kirango.at/de/tipps/anhoeren
itt az albántól kezdve az arabon át bele lehet hallgatni pár nyelvbe.
Sok logika nem feltétlenül van egy nyelvben sem.
Van egy műszaki szótár-effektus. Emiatt szótározok sokat műszaki szövegekben. Pl. a Ring, az gyűrű. A könyvben, az ékszerésznél, stb.
A műszaki szótárban rengeteg Ring- és utótag összetételű szó van, annak rendje-módja szerint gyűrűakármi, gyűrűezmegaz, gyűrűfittyfene. Aztán HOPP! A Ringleitung az körvezeték.
Ez épp tegnapi találat. Volt már több ilyen, de nem jegyeztem meg.
Török.
Bele vagyok szerelmesedve, olyan szép.
Az a célom, hogy a társalgási szintre eljussak.
Ez is fura, mert ahogy ráragad az emberre egy nyelv, ösztönösen, aközben más a tanulási folyamat, mint előre megfontolt szándékkal megtanulni.
Egy német nő is azt kérdezte, tényleg nehéz-e a magyar. Azt feleltem, hogy nem tudom, nálunk már az egész kicsi gyerekek is szépen beszélik.
Beletelt pár másodpercbe, mire elnevette magát. :D
Höhö. Nem látok benne szépséget, de ha már megtanultam... illetve rám ragadt, valamit kell kezdeni vele.
A fordítást mint folyamatot, mint munkát szeretem, nem a nyelvet. Az nem érzelmi tétel.
tanultam azt is két évig - kellett a munkámhoz. Hidd el, van olyan nehéz, mint a német, csak lágyabb, kellemesebb.
pl. ugyan úgy névelőkkel kell tanulni a szavakat, mint a németben.
A világon?
Én nem ismerem a világ nyelveit, és bőven lehet még csodálatosan zenélő akár valamelyik távoli nyelv is.
Az olasz szerintem csak bóvli.
😂😂😂
megértem! 😻
További ajánlott fórumok:
- Ti írnátok a facebookon a pasinak, aki tetszik nektek?
- Nektek tetszik a nem túl csinos mai fiatal csajokon a csípő nadrág, amint kibuggyan, rálóg a csíkos derekuk...?
- Tetszik nektek a Romina név?
- Nektek melyik női név tetszik jobban? És miért?
- Nektek melyik tetszik?
- Az AVON illatok közül nektek melyik tetszik?