Nehéz döntés, segítsetek mérlegelni ! (beszélgetés)
Mozogjon a gyerek,csináljon vmit,de erőltetni akkor sem szabad semmit!!Milyen szülő az,aki a síró,tiltakozó gyerekét odakényszeríti??Mert persze igaz,hogy ne arra neveljük,hogy adjon fel vmit ilyen könnyen,de ennyi döntése azért már lehet egy 12 éves gyereknek!
Csináljon olyat,amit örömmel tesz.Ha az a tánc,akkor tánc,mindegy,nem a fészbúk előtt fog űlni,hanem értelmes elfoglaltsága lesz :))
Meg mondom őszintén ,hogy dilemmát okoz az anyagi része is , ugyanis ebben a hónapban kell fizetni az éves tagdíjat ami nem kis összeg ! Befizetem ..befizettem eddig is mindent örömmel , de ha befizetem és úgy dönt kilép akkor ugrott sok pár ezer forint ..ha hagyok neki időt és nem fizetem be akkor edzésekre ugyan eljárhat , de nem vizsgázhat ..és tudom, hogy az viszont törés lenne neki, hogy a csapattársak már kék övben virítanak míg ő sárga ..
Akkor egyezzetek meg: elmegy vizsgára, utána pedig mehet majd máshová... Érthető, hogy a hip-hop jobban tetszik neki;
Ne erőltesd,de ne is hagyd,hogy abba hagyja!Ki kell hagyni pár edzést és lehet még is csak hiányzik majd neki.Az én fiam is volt így párszor, 8 éve judozik,vannak hullámvölgyek.Sportolni KELL!Önbizalmat, tartást ad az embernek,ráadásul a felesleges energiát,nem hülyeségbe fekteti...
Azt hiszem kimondtad a lényeget ..köszönöm :)
Ő most Hipp-hopp táncolni szeretne és erős a gyanúm ,hogy ez miatt van a nagy tiltakozás !
Az enyém pedig azért nem akart járni Judó-zni, mert rosszul esett és onnantól félt.
Hidd el figyelek , de attól többet hogy beszélgetek vele és beszélek a mesterével is ..nem tudok tenni !
Ez butaság!Az én fiamnak sem volt semmi baja a sikerek mellett.Csak megunta.Ennyi.Mást csinál,kivirult :))
Én nem erőltetném!Meg is írom,miért!
Az én fiam 5 éve kora óta úszott,még nem volt 6éves,mikor már igazolt versenyző volt.Mindent megnyert szép sorban,a korosztálya egyik legjobbja volt,országos csúcsokat tartott,Diákolimpiát nyert,rengeteg országos bajnokságot,stb,stb. Ez persze azzal járt,hogy mindennap(szombaton is!!) két edzés,az első hajnalban,suli előtt...Mikor 12 lett(úgy látszik vízválasztó kor)azt mondta,hogy elég,nem akarja,mindent megnyert,ennyi,mást akar.A szívem vérzett,mert sikere volt,tudtam,hogy sokra vihetné.De nem fogom sírva edzésre kényszeríteni a gyerekemet!!!Ez hülyeség!Csak azért,hogy mi szülők büszkélkedhessünk?? :((
Most boxol,ő választotta.Örommel megy ugyanúgy mindennap,igaz egyszer :))
Azért csak figyelj a fiadra,mert szerintem valami komoly gondja lehet. Ekkora sikerek mellett csak úgy nem kezdi el valaki unni azt, amit eddig szívesen csinált.
Nem egyszer , nem kétszer leültünk beszélni a témáról . A válasz mindig ugyanaz ..nincs semmi, csak uncsi , nincs kedvem járni ! A mestert is kérdeztem , nem tud olyan dologról ami visszavethette volna .
Igen ..ez az amit nem tudok megemészteni ..hogy nincs kitartása annak ellenére hogy van sikerélménye ! Két hét múlva vizsgázna a 3. övfokozatra ..
A mestere egy eszméletlen jó fej ..már már apa szinten bánik velük , a csapattársakkal kedvelik egymást , nem nagyon hiszem, hogy konfliktus lenne.
Nem gondoltál arra,hogy valami problémája van,ami miatt nem akar menni edzésre?
Valami sérelem érhette,vagy még annál is komolyabb dolog,valami inzultálás.
Lehet,hogy nem meri megmondani mi a problémája.Jó lenne,ha őszintén meg tudnád beszélni vele a dolgot.
Nem lehet véletlen,hogy sírva megy el az edzésre.
Nem erőltetném a helyedben,hogy edzeni menjen,ameddig nem látsz tisztán a témában.
Kellene, hogy legyen benne kitartás, szorgalom...
Hogy akkor is megcsinálunk valamit, ha nincs hozzá kedvünk... Az enyém országos döntős volt; olyan büszke volt a kék-sárga öveire :)
Még várj egy kis idöt, ha pár honap után még mindig ugy megy hogy nem akar akkor ne eröltesd, de lehet ez csak valami mulo állapot és pár hét mulva ujra élvezni fogja. Nem lehet hogy volt valami konfliktusa csapattárssal, edzövel csak nem akarja elmondani?
Én is azt érzem, hogy a hasznára fog válni csak ezt ő még nem érti ..
Ne erőltesd. Válasszon mást, az a lényeg, hogy élvezetét lelje a sportban.
Kicsit még noszogasd! Mond neki, hogy csinálja még 1 évig és majd csak ezután döntsön.
Szerintem erőltesd, hisz sikeres benne. Hidd el később nagyon hálás lesz, hogy nyomtad.
A 12 éves kisfiam egy éve karatézik . Kezdetben nagyon tetszett neki , minden edzésre örömmel ment . Decemberben egy országos versenyen a saját kategóriájában ezüst érmes lett ..dagadt a mellünk a büszkeségtől ! Január óta egyre többször hallom, hogy nincs kedve menni , olyan is volt hogy sírva ment el . Beszélgetünk sokat ,minden "nem akarok menni" alkalommal megkérdem ..miért ..a válasz mindig ugyanaz .."meguntam , unalmas " ! Próbálom megértetni vele , hogy ha jól megy neki, sikerei vannak benne , ne adja fel és a mestere is erre buzdítja. Már ki egyeztünk annyiban, hogy a heti két edzés helyett csak egyszer menjen ..de menjen . Mozgékony , aktív , energiával teli gyerek ..szüksége lenne a sportra , de nem tudom mit tegyek ! "Erőltessem" ..tudva ,hogy jó abban amit csinál és az élete során még hasznára válhat , akár a továbbtanulásnál is ..vagy hagyjam ,hogy abbahagyja ?
További ajánlott fórumok: