Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nárcisztikus személyiség jellemzői fórum

Nárcisztikus személyiség jellemzői (beszélgetős fórum)


1 2
júl. 26. 16:50

Nárcisztikus ember egy beteg ember. Ő a legjobb a többi ember mind hülye. Előbb utóbb a párját is leírja, mert csak ő a legjobb.

Itt nagyon jól össze van foglalva....

[link]

Minden pontja igaz volt rá. Ez az egyik oldala. Másik oldal én vagyok. Olyan áldozatokat vadásznak, akik olyan szelídek, aranyosak, saját érdekeit a mások elé helyezik...magyarán kihasználhatóak. Fejlődni kell, hát mostmár az első szónál úgy elküldök bárkit melegebb éghajlatra. Igen is ki kell állni magunkért. Ezt tanítja minden nárcisztikus személy a partnerének. Úgyis a béka feneke alá kerül mindenki egy ilyen kapcsolatban. Vagy kiállsz magadért, vagy... Sokkal, de sokkal határozottabb lettem, igaz óriási veszekedések árán, mert egy ilyen kapcsolatból nem lehet könnyen eljönni. Aki benne volt tudja.

49. gigi> (válaszként erre: 40. - Globus)
jún. 29. 18:06
Nem mondom, hogy igen azt sem, hogy nem. Minden lehetséges.
48. PaulA66 (válaszként erre: 47. - New(l))
jún. 29. 16:26
Hagyjuk.
47. New(l) (válaszként erre: 45. - PaulA66)
jún. 29. 16:23
Te tényleg nem érted miről beszélek, hagyjuk is.
46. PaulA66 (válaszként erre: 45. - PaulA66)
jún. 29. 16:21
Jav.: "patkántról" = "patkányról"
45. PaulA66 (válaszként erre: 42. - New(l))
jún. 29. 16:19

Kitaláltam, ne aggódj, de köszi!

Egyébként igazad van, nem tudok rólad semmit. Ahogy, különben Te se tudsz semmit arról a "patkántról" (!) akihez nekem volt szerencsém, hogy közelről megtanuljam, hogy hogyan működik egy nárcisztikus személyiségzavarral küszködő EMBER.

44. PaulA66 (válaszként erre: 39. - New(l))
jún. 29. 16:14

Tévedsz. Nagyon is értelek. Még azt is tudom, azaz dehogy is "tudom", csak sejtem, hogy jót akarsz, amikor ilyen markánsan fogalmazol.

Csakhogy... Nincs igazad. Hadd ne magyarázgassam, hogy miért.

43. fincsi5 (válaszként erre: 29. - Unom)
jún. 29. 16:12
Ez nagyon jó! DD
42. New(l) (válaszként erre: 39. - New(l))
jún. 29. 16:08
Semmit nem tudsz rólaM. jav.
41. New(l) (válaszként erre: 38. - Dina2)
jún. 29. 16:07
Pontosan. Az is irritál egyébként, a depizés meg az öngyizés, mert elveszi az élét a valós eseteknek - de biztos erről is csak véleményem van :).
40. globus (válaszként erre: 35. - Gigi>)
jún. 29. 16:06
Ez a jellemzés totálisan ráillik a mártír típusú emberekre. Akkor ők más néven nárcisztikusak?
39. New(l) (válaszként erre: 37. - PaulA66)
jún. 29. 16:04
Bátor kijelentés annak fényében hogy semmit nem tudsz róla, de legyen. Ha neked úgy könnyebb, akkor süsd rá minden a patkányra a nárcisztikus bélyeget, látom, nem megy át amit mondani próbálok.
38. Dina2 (válaszként erre: 34. - New(l))
jún. 29. 15:55

És igen, divatos és elcsépelt kifejezés lett...

Olyan mint a "depi vagyok"

jún. 29. 15:54
Vannnak, akiknek véleményük van, és vannak akiknek (keserű) tapasztalataik, New(l). (Úgy tűnik, te az előbbiek közé tartozol. Örülj neki!)
36. Dina2 (válaszként erre: 34. - New(l))
jún. 29. 15:53

Ha az emberlánya nem stabil lelkileg, addig ugyanilyen instabil embereket fog bevonzani.

A nárciknak félelmetesen jó érzékük van ahhoz, hogy kiszúrják az önbizalomhiányos, lelkileg amúgy is megzuhant nőket, és eljátsszák a megmentőt, akibe a sérült lélek kapaszkodót talál. Ezeket a legkönnyebb a hatalmuk alá keríteni.

Igen, szinte ugyanolyan mértékben én is hibás vagyok, hogy ilyen emberrel kezdtem, miközben folyamatosan éreztem az első pillanattól kezdve hogy valami nem stimm...

Hozzáteszem, mindent amit írok, saját tapasztalat.

35. gigi> (válaszként erre: 33. - Dina2)
jún. 29. 14:46

Tökéletesen leírtad azt amihez én tegnap a net segítségét kértem.Mert nem tudtam volna szépen,szépen leírt mondatokban megfogalmazni a véleményemet. Kaptam is ezért,hogy kimásoltam a szöveget holott ezt le is írtam hogy nem a saját szavaim.


"mert az amit te teszel, tulajdonképpen 100%ban rossz. téves. semmit se csinálsz jól. nem érdekli, hogy te hogy érzed magad közben, ő majd irányítja az utad. mert dehátcsakjótakaaar...te meg nem becsülöd??? nem értékeled???"......(Bizony mindenért elvárja a dícséretet,mindig csak ő dolgozik ,csak ő csinál jól mindent és neki joga van téged be mocskolni, mások előtt a földbe döngölni.) Szólni nem lehet neki,mert akkor olyan patáliát csinál hogy hetedhét országon át is hallani. Akkor könnyebbül meg az ember, ha az illető épp nincs bent .Szabin van vagy nyaral.

34. New(l) (válaszként erre: 33. - Dina2)
jún. 29. 14:20

Ami nincs meg valakiben, azt nem lehet előhozni.

De persze egyetértek abban, hogy a mai világ kedvez az efféle zavarok kiteljesedésének, és olyan attitűdre ösztönözheti az arra fogékonyakat, amik meglehetősen sok közös jegyet mutatnak a nárcisztikus emberekével.

Senki nem szeretné se kicsinyíteni, se bagatellizálni a nárcisztikusoktól elszenvedett sérelmeket, de akkor is tartom a véleményemet, mely szerint túl sokszor hangzik el mostanában. És igen, sokan ezzel takaróznak, amiért elcseszett idiótákkal kezdenek, pedig nagyon sokszor jellemhiba áll a háttérben, és fájó beismerni, hogy egy ilyen hulladékkal állt össze az ember.

33. Dina2
jún. 29. 14:00

Aki a saját bőrén nem tapasztalta egy igazi nárci jellemzőit, az mind hiheti azt, hogy ez csak egy divatos ön- és társfelmentő hóbort...

pedig marhára nem az, és igenis a mai rohanó, teljesítmény és elvárás orientált élet hozza elő egyre élesebben.

amikor azzal van tele a média, hogy igenis valósítsd meg önmagad és ne érdekeljen mások véleménye...akár másokon átgázolva is, mert nagyonkeresed a lekibékét...bizony van aki ebben tényleg megtalálja magát, mert csak úgy tud életerőhöz, energiához jutni, ha azt elszívja a másik embertől. úgy tudja magát erősebbnek, jobbnak, tökéletesebbnek érezni, ha a körülötte lévők önérzetét letapossa. és taposás után megjelenik mint egy megbocsájtó jótét lélek, aki óhátmégiscsak megszánlak és szerethetsz engem, majd én felemellek...és igen, felemel, de csak azért hogy amikor már jól éreznéd magad, megint földbe döngöljön.

és ez az ördögi körforgás végtelen lehet, mert ő nem unja meg. kilépni belőle meg marhanehéz.

és igen, elvárja, hogy csodáld amiért "kiemelt a mocsokből" és ha ezt nem teszed, jön az érzelmi zsarolás, a hiszti...

olyan szinten tud a bőröd alá mászni, kezdeti mézesmázas viselkedéssel, hogy egy ideig tényleg hercegnőnek érzed magad, ő meg a megtestesült szőke, unikornison lovagolva...az első konfliktusig, ami azért robban ki mert valami nem úgy történt ahogyan ő elképzelte. mert amúgy minden úgy tökéletes ahogyan ő elképzeli.

minden.

nincs másfajta jó, és kompromisszum. csak az ő világképe. amiben tényleg ő maga áll a szemétdombja tetején kukorékolva, s mindenki más az ő szolgája, de legalábbis sokkal alacsonyabbrendű, mint ő maga, abból kifolyólag, hogy ő a leg-leg.

majd ő megmondja hogyan kell élned, hogy neked jó legyen. megmondja hogyan kell gyereket nevelni, miközben neki se kutyája se macskája se felelőssége. megmondja miért is romlottak el az előző kapcsolataid és hogy ezek után ő lesz az, aki megmutatja mi az igazi kapcsolat.

mert az amit te teszel, tulajdonképpen 100%ban rossz. téves. semmit se csinálsz jól. nem érdekli, hogy te hogy érzed magad közben, ő majd irányítja az utad. mert dehátcsakjótakaaar...te meg nem becsülöd??? nem értékeled???

meg amúgy, nehogymár a barátaid, a családod beleugasson az életedbe! majd ő. amazok csak okoskodnak, rosszat akarnak, nem ismernek eléggé. majd ő tudja.

és ha van elég bátorságod...

és kilépsz...

na még csak akkor jön a feketeleves.

onnan kezdve, hogy te nélküle úgyse tudsz boldogulni. majd meglátod, hogy össze fogsz omlani. mert ócska vagy. utolsó. romlott elméjű. nincs is saját gondolatod, csak a barátaid avatkoztak közétek.

tehát akkor már csak a kétségbeesett kapálózó mocskolódás marad neki, mert tovább nem kap tőled energiát. a lelki terrort még tartaná végtelenig szerintem.

jó sokáig kell épülni utána...darabokból összeszedni magad és elhinni, hogy te nem az az utolsó vagy, akinek ő beállított. senki nem az.

32. PaulA66 (válaszként erre: 31. - New(l))
jún. 29. 13:07
Valami hasonlót éreztem én is a napokban kiírt fórumon. (Sajnos néha olyanokat is szokás mondani, írni, aminek megkérdőjelezhető a valóságtartalma.)
31. New(l)
jún. 29. 12:39

Arról nem is szólva, hogy sokan azért nárciznak bőszen, mert ezzel önfelmentést adnak maguknak.

Pszichés beteg, lelkiismeret nélküli manipulátor, kamélon-> nem tehetek róla, hogy a csapdájába kerültem, megvezetett, hiszen ez a "betegségének" fő jellemzője...

Na valami ilyesmit vélek én fölfedezni a lelkes diagnózis osztogatásban, pedig...

30. PaulA66 (válaszként erre: 29. - Unom)
jún. 29. 11:41
Ebben is igazad van.
29. unom (válaszként erre: 28. - PaulA66)
jún. 29. 11:39
Lassan ez is olyan lesz, mint az alkoholizmus: alkoholista az, aki annyit iszik, mint mi, csak utáljuk.
28. PaulA66 (válaszként erre: 27. - Unom)
jún. 29. 11:34

Igazad van.

(És persze, nem zárható ki, hogy olyasmi is előfordul, hogy valakire csak ráragasztják.)

27. unom (válaszként erre: 26. - PaulA66)
jún. 29. 11:29
Szerintem senki nem mondta, hogy kitaláció. Csak annyit, hogy ha a szomszéd azt mondja rád, hogy az vagy, az semmit nem jelent.
26. PaulA66 (válaszként erre: 25. - PaulA66)
jún. 29. 11:24

Csak azért írtam erről, mert itt a fórumon jelentkezett olyan vélemény, miszerint ez az egész nárcizmus puszta felfújt kitaláció csupán.

Hát higgyétek el nekem becsszóra: nem az! :-(

25. PaulA66 (válaszként erre: 24. - Gigi>)
jún. 29. 11:14

Igen, így van.

Nyugodjon békében!

24. gigi> (válaszként erre: 23. - PaulA66)
jún. 29. 11:05
Ott az orvos valamit nagyon elrontott.😒Sajnálom! Nyugodjon békében!
23. PaulA66 (válaszként erre: 3. - Gigi>)
jún. 29. 07:58

Nekem is élt a környezetemben egy ilyen ember.

Meghalt már.

(Abba halt bele, hogy orvosi segítséget kért a "személyiségzavarai" rendezésére, de félresiklott a kezelés. Azaz "orvosi műhiba" folytán "a beteget elveszítettük" - mondhatná a kezelőorvosa "szakszerűen".)

jún. 28. 21:11
...és te biztos vagy benne, hogy tudsz?
21. Bless the child (válaszként erre: 20. - 16b5d6ae34)
jún. 28. 20:45
Te tudsz értőn olvasni?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook