Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Borderline személyiségzavar fórum

Borderline személyiségzavar (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2021. nov. 30. 15:21
Lépj le
3756. libikóka (válaszként erre: 3755. - Valaki1995)
2021. nov. 30. 14:58
Mindegy minek nevezzük.Lépj le.
2021. nov. 30. 14:45

Sziasztok!


Véleményt szeretnék kérni Tőletek. Azt gyanítom h a párom (férfi) borderline szindrómában szenved.


A története röviden annyi, hogy nem volt egyszerű gyerekkora, nem kapta meg a kellő szeretetet és figyelmet a szüleitől, amit meg kellett volna. Egész fiatalon el is költözött. Ezután kicsapongó életet élt, folyamatosan váltogatta szex partnereit, nem akart komoly kapcsolatot, sokat drogozott, szinte napi szinten, füvezett folyamatosan és volt egy nagy törés az életében.

Most 32 éves, 2 éve vagyunk együtt, de már nem bírom.

Az eleje nagyon szépen indult, kedves szavak, jól bánt velem, sokszor emlegettem barátnőimnek h nem is tudok az égvilágon semmi rosszat mondani róla. Aztán elkezdett szépen lassan féltkékenykedni, egyre őrültebben, már arra is féltékeny volt h a barátnőimmel elmegyek vásárolgatni, mintha azt akarta volna h csak és kizárólag vele legyek, mással nem érezhettem jól magam. Mindig is ivott és füvezett, így ismertem meg, de azt hazudta, hogy nagy ritkán 3 havonta 1 cigi inni is inkább csak nyáron egy kis bor.

Tudom...hülye voltam, összeköltöztünk fél év után, azóta a lehető legrosszabb lett a helyzet. A néha egy kis borból kiderült h nem telik el úgy nap h legalább 1 dl bort megigyon, de van h 1 üveggel, a 3 havonta füvezésből pedig az lett h 2 hetente szív de akkor egész héten. A falási rohamok is jellemzőek, leginkább eténként.

Egyik nap még annyira cuki és kedves mint még soha senki nem volt velem, másik nap már beszólogat, féltékeny a semmiből, direkt csesztet, mintha veszekedni akarna.

Iszonyat sokat hazudik, és jelentéktelen dolgokban, azon filózok már, hogy valóban hazudik vagy ő tényleg elhiszi ezeket a nem igaz dolgokat amiket mond. Túloz, ferdít szrotikat mintha azt hinné, hogy ettől jobban fogják kedvelni, ha mond egy jó sztorit.

Magát egyszer isteníti aztán, elkezdi, hogy dagadt, meg nem kívánom, nem is kell ő nekem. Van, hogy hirtelen elkezd csapkodni, parancsolgatni

Nincsenek barátai, 1 van, azzal is nagyon ritkán tartja a kapcsolatot és amikor felmerült a téma mondta h ő egyáltalán nem akar ismerkedni,barátkozni nincs erre ideje.

Munkaidőn kívül semmit se csinál csak itthon ül

Ha itthon vagyok én is és dolgom van csak járkál fel alá a házban, látom rajta, hogy nem tud mit kezdeni magával nélkülem.


Most ott tartok, hogy tudom, hogy véget akarok vetni a kapcsolatnak, de nagyon nehéz.

Leginkább azért, mert egyik nap amikor ordít veszekszik velem akkor eldöntöm, hogy oké vége, és másnap meg ismét tök cuki és bújik...

Illetve félek is bevallom...egyszer még 1 év után szakítottam vele akkor a földre vágott vagy 4 tányért úgy h ott voltam nem messze, a lábamnál landoltak.

Sajnálom is őt ennek ellenére, de nem tudok már így élni :(

3754. spintires
2021. márc. 8. 09:13

Sziasztok!


Nem tudom, elfogja-e olvasni ezt bárki, de azért leírom.

Már egy ideje BPD-re gyanakszom, olvasgattam néha

fórumokon itt-ott, de sose ástam bele magam mélyebben.

Aztán tegnap megtaláltam ezt a fórumot, megcsináltam azt az 52

kérdéses tesztet, ahol azt írták, diagnosztizált BPD-sek

átlagban 24 igent húztak be, na most nekem 38 lett!!!

Ez hihetlenül letört.

Egyrészt az egész helyzet reménytelensége, tudom hogy gyógyíthatatlan,

még a legtöbb pszichológus is összerezzen, ha meglátja a

BPD szót, egyszerüen nem lehet mit kezdeni az ilyen emberekkel

és ezt ők is tudják, másrészt hogy milyen imkompetens banda van

abban a kórházban, ahova tartozom körzetileg. Jártam pszichológushoz

jóval több, mint 1 évig, odáig se jutott el, hogy felismerje a BPD-t

(vagy ami még rosszabb, felismerte és szándékosan eltitkolta előlem, hogy

ne rúgjon bele a földön fekvő emberbe).

Olyan hülyeségeket csináltunk, hogy pl. kis kártyákon voltak emberek arcokkal, és hogy

én egy nagy listából válasszak ki mindhez 5 érzést.. ez milyen óvodás kreténség???

Természetesen ebből (is) fakad a

reménytelenség, még normális segítséget (ha van?) se kaphat az ember!


Amúgy hozzáteszem, apám is borderline (alkoholista) volt, tavaly nyáron 55

évesen öngyilkos lett (tehát nem a levegőbe beszélek). Természetesen az a

félkegyelmü pszichológus erről sem volt hajlandó beszélni.

Anyámnak se lehet felhozni, bármi ilyet mondok, automatikusan legyint és csak annyit

mond, "apádat utánzod csak".


Megmondom őszintén, ha nem kéne legyőzni a túlélési ösztönt az öngyilkossághoz,

már vagy 2 éve halott lennék. Ti tudjátok ezt, kib@szott nehéz.

Annyira reménytelen ez, inkább meghalnék most, mint 10-15-20 évnyi kínlódással a hátam

mögött.

3753. semleges (válaszként erre: 3746. - A27)
2019. aug. 16. 08:39
Hogy milyen személyiségzavara van, a franc sem tudja, de beteg, az tuti. Most már mindegy, örülj, hogy megszabadultál tőle.
3752. dd3e7764d1 (válaszként erre: 3751. - Acuko)
2019. aug. 16. 08:18
Hagyjuk már ezt a személyeskedést! Te nem ismersz engem én sem téged és ez maradjon is így! Ha esetleg kitomboltad magad, kérném legközelebb ha más véleményed van, leírhatnád kevésbé primitív módon is. Sok fórumon látom, hogy emberek kötekedni, beszólogatni, feszültséget levezetni járnak oda és abszolút nem tudják tolerálni mások más véleményét,de ezek nem ezért indulnak:-)
3751. acuko (válaszként erre: 3750. - Dd3e7764d1)
2019. aug. 15. 23:16
Ahogy elnézem az írásodat, neked van szükséged orvosra. És sürgősen...
3750. dd3e7764d1 (válaszként erre: 3749. - Acuko)
2019. aug. 15. 21:33
Te mitōl vagy ilyen agresszív????? Mi az, hogy nincs hozzá közöm?Neked van? Feltett egy kérdést egy fórumon, amire válaszoltam. Az én véleményem ez és sajnos van a családban,azért írtam. Szerinted most jobb neki, mert leírtad, hogy igaza van, ez az????!!!! - :) - :)
3749. acuko (válaszként erre: 3747. - Dd3e7764d1)
2019. aug. 15. 21:16
Hát ez, amit leírtál válaszként neki, a lehető legrosszabb, amit tehettél. Inkább ne írtál volna semmit sem!!! Nyilván nincs tapasztalatod ebben a témában. Akkor meg miért kell hozzá szólnod??? Vagy muszáj mindenbe belekotyogni, abba, is, amihez semmi közöd?? Szóval, de, igen! Az említett emberke valószínűleg sebezhető nárcisztikus-borderline. Te meg örülj annak, hogy fogalmad sincs arról, mivel jár egy ilyen emberrel együtt lenni.
3748. A27 (válaszként erre: 3747. - Dd3e7764d1)
2019. aug. 8. 22:39

Köszönöm a gyors választ.

Igazából, már feldolgoztam, csak érdekel a pszichológia és ahogy olvastam ezekről a dolgokról, feltűnt, hogy jellemzőek rá is, ezért kérdeztem itt is rá.

3747. dd3e7764d1 (válaszként erre: 3746. - A27)
2019. aug. 8. 22:32
Szerintem egyik sem. Ne haragudj, hogy ezt írom, nem bántani akarlak, de szerintem keress fel egy szakembert. Nekem úgy tűnik teljesen megalkudtál ebben a kapcsolatban és nem tudod feldolgozni, hogy vége lett.
3746. A27
2019. aug. 8. 22:23

Sziasztok!


Szeretnék egy kis segítséget kérni. Körülbelül 1 hete szakítottam a párommal akivel majdnem 2 évig voltunk együtt, viszont a lényeg az, hogy a napokban elkezdtem olvasgatni ezekről a személyiségzavarokról, és elég sok tünet jellemző a volt páromra (gondolok itt a borderline és a nárcisztikus személyiségzavarra) azonban nem tudom eldönteni, hogy tényleg ilyen zavara van e. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.

A kapcsolatunk elején minden jól működött, jól éreztük magunkat, nem volt semmi probléma. Itt egyáltalán nem produkált semmi ilyen "tünetet", de még akkor se amikor elkezdődtek az első veszekedések. Akkor még ő vigasztalt, ő békült, beismerte ha hibázott és normálisan megtudtuk beszélni. Azonban körülbelül egy fél évvel ezelőtt eldurvultak a dolgok. Szokásává vált az, hogy ha elkezdtünk veszekedni akkor ő azzal zárta az egészet, hogy nem szeret, rosszul érzi magát és, hogy szakítani akar. Ezt persze nem mondta ki, csak kerülgette a dolgot. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy futottam utána, de attól függetlenül másnapra már semmi baja nem volt. Na, az első pár alkalommal még bocsánatot kért, de később eljutottunk odáig, hogy még azért is nekem kellett bocsánatot kérnem amit ő csinált. Egyszerűen nem lehetett vele beszélni. Férfi létére konkrétan hisztizett és meg se hallotta amit mondtam neki.

Vannak még apróbb tünetek amik passzolnának a nárcisztikus személyiségzavarhoz, de azért nem merem biztosra mondani, mivel ő sosem dicsérte magát, vagy nagyon ritkán. Ezzel szemben engem mindig dicsért és boldognak tűnt, ha valamit jól csináltam. Ő magához inkább úgy állt, hogy nem elég jó, többet kell kihoznia, azaz sose volt megelégedve magával. Én nyugtattam és támogattam, de ez azért volt furcsa, mert a kapcsolatunk elején egyáltalán nem volt ilyen negatív. Se magával, se mással szembe. Hozzáteszem a veszekedéseknél, mindig azt mondta, hogy én húztam le, másnapra pedig már teljesen az ellentét.

Igazából olyan volt, mintha két külön ember lenne. Amikor személyesen beszéltünk akkor teljesen normális volt, minden rendbe volt(már amikor nem veszekedtünk) azonban telefonon vagy üzenetbe gyakran mutatta a "másik arcát". Igazából nem tudtam rajta kiigazodni... Hozzátenném, az empátia is hiányzott belőle. Személyesen ugyan megölelt és azt mondta minden rendbe lesz, de így ennyi. Utána úgy tett mintha mi se történt volna. Telefonon vagy üzenetbe pedig még ennyit se. Volt, hogy meg se nézte, vagy csak úgy random eltűnt.

Ezért szeretnék segítséget kérni. Ez nárcisztikus vagy borderline személyiségzavar? Vagy egyáltalán személyíségzavar? Tudom, hogy már vége van, de azért jó lenne tudni, hogy mégis kivel voltam együtt majdnem 2 évig.

A segítséget előre is köszönöm!

3745. 35fd735e6f (válaszként erre: 3744. - Lilyen324)
2018. nov. 7. 00:00

A borderline azt kap..

Az a diagnozis.

Te labilis vagy.

Kicsit jobb szerintem.

3744. Lilyen324
2018. okt. 30. 13:35
Sziasztok, érzelmileg labilis személyiségzavarral diagnosztizáltak nemrég. Én úgy tudom, ebben az országban ez a "borderline". Vagy ti hivatalosan is borderline diagnózist kaptatok?
3743. thedina
2018. szept. 14. 13:30
Kedves Fórumozók! Végzős klinikai pszichológus jelöltként volna egy kérdésem: egyetemi keretek között, teljes mértékben anonim módon szeretnék egy pszichodiagnosztikai interjút készíteni egy diagnosztizált BPD személlyel. Számomra segítség volna, ha találnék köztetek valakit, aki szívesen részt venne ebben a vizsgálatban, még úgy is, hogy - mivel jelölt vagyok - nem kapna konkrét és komplett diagnosztikai visszajelzést. Azért itt próbálkozom, mert fontos volna, hogy egyáltalán ne ismerjem az illetőt, akivel a vizsgálati helyzet történni fog. Bízom benne, hogy lesz jelentkező - ha valakit érdekelne a dolog, küldjön nyugodtan üzenetet. Köszönöm!
3742. Amina93
2018. aug. 13. 07:02
Sziasztok.azt hiszem en is belekerültem ebbe az ördögi körbe,es a neten olvasott jelek szerint en is border vagyok 😣 mėgis ti,akik ismeritek a jeleit,esetleg magatokon,vagy környezetetekbe,jobban ėrtetek hozzà.. Keirnatok nekem,mi az,ami alapjan a legjobban fel tudom fedezni ezt a betegseget? Köszönöm 😔
3741. csikil4ny (válaszként erre: 3740. - 8a65af67ce)
2018. máj. 15. 21:19

Egy beteg ember mellett az egészséges

is támaszra szorul. Nem könnyű elfogadni, hogy tehetetlenek vagyunk, hogy sikertelenül akartunk segíteni, ahogy azt sem, hogy végül feladtuk. Idő kell minderre.

3740. 8a65af67ce (válaszként erre: 3739. - Tmilos)
2018. máj. 15. 20:46
Összekapod magad, és segítséget kérsz TE, aki nem vagy beteg, nem vagy borderline, vagy egyéb. Ő beteg (ilyen múlttal nem is csoda, bántották eleget), más hozzáállást igényel. Nem várhatod el egy beteg embertől, hogy úgy reagálja le a dolgokat, mint egy egészséges. Itt-ott úgy tűnik, hogy megfeledkezel erről, és még mindig haragszol rá. Pedig nem kellene, mert nem teljesen beszámítható, és gyanítom, hogy te sem álltál a helyzet magaslatán, ami a konfliktuskezelést illeti. Mindegy, eső után köpönyeg. Bocsáss meg neki, és engedd el! ;)
3739. tmilos (válaszként erre: 3738. - 8a65af67ce)
2018. máj. 15. 20:05
Figyelj ha nekem valaki azt mondja, hogy figyelj magadra nem vagy jól mert addig iszol amíg van itthon pia és ez nem jó mert lesüllyedsz, lezüllesz, panikrohamaid lesznek akkor összekapom magam és kérek segítséget! Nem bírtam itthonra alkoholt venni mert addig ivott amig volt pia. Szerinted én a 3 év alatt hányszor vittem be a sürgösségire, pszichiátriára az alkohol es panikrohamai miatt? Az elején megértő voltam és elfogadó, de a vége felé már elfogyott a türelmem...pedig nagyon türelmes ember vagyok! 😉
3738. 8a65af67ce (válaszként erre: 3735. - Tmilos)
2018. máj. 15. 19:55

"szóltam neki, hogy megint kezd zülleni, süllyedni"


Ahogy olvaslak, egyre biztosabb vagyok benne, hogy inkább csak rátettél még egy lapáttal a betegségére. Tudod, vannak emberek, akik még a nehéz esetekkel is megtalálják a közös hangot (nem kell szakembernek lenni), és vannak, akik nem. Szerintem te az utóbbi vagy. Kiérzik a soraidból a nemtörődömség, és sértő vagy. Valószínűleg ezzel verted ki nála a biztosítékot. :/ Ne érts félre, nem akarom őt felmenteni. Csak azt mondom, hogy szerintem (az alapján, amiket eddig írtál), amúgy sem passzoltatok a feleségeddel, és egy nem bordinak is simán fel tudnád kúrni az agyát... :D

3737. csikil4ny (válaszként erre: 3734. - Dd9dec5381)
2018. máj. 15. 19:53

Az a baj, hogy a pszichológus a bölcsészkaron végez. S ezzel itt pont. Pszichoterapeuta meg bárki lehet, aki elvégez két év gyorstalpalót... Ami ugye nem ugyanaz, mint a pszichiáter képzés, ami az orvosi egyetemhez tartozik, de... És itt jön a de, a pszichiátria még mindig leginkább a gyógyszeres kezelésre alapoz. Jelen esetben a hölgynek kellene valamilyen gyógyszer, hogy ne legyenek ilyen szélsőséges hangulatingadozásai, de kérdéses, hogy elfogadná-e. És persze igazad van, ameddig nincs mentalitásváltás, addig elég nagy baj a pszichés betegeknek. A volt férjemnek óriási szerencséje van, mert olyan barátságos munkahelyen dolgozik, hogy a gyógyszerezését is vállalták, sajnos ő időnként "elfelejti", hogy állandóan kell szednie, így újra és újra rosszabb állapotba kerül.


Szerintem is egy másik szakembert kellett volna keressen a saját panaszára a férj, vagy elmenni egy hozzátartozói önsegítő csoportba, ha együtt akart volna maradni a feleségével, ha meg nem, akkor le kell zárni a történetet.

3736. dd9dec5381 (válaszként erre: 3735. - Tmilos)
2018. máj. 15. 19:45

Nem azt írtam hogy a pazichologus tehet bki sérüleserol.

Mindegy lényeg hogy ki tudtál lépni, valo igaz hogy senkit nem lehet akarata ellenere megmenteni.

3735. tmilos (válaszként erre: 3734. - Dd9dec5381)
2018. máj. 15. 19:25

Szerintem nem a pszichologus tehet róla ha valaki borderlineos vagy egyéb mentális sérülései vannak.

A volt feleségem mellett kiálltam, szóltam neki, hogy megint kezd zülleni, süllyedni keresse fel a pazichologusát de leszarta mit mondtam! Na már most aki saját magán nem akar segíteni én azon nem tudok segíteni! Úgyhogy nekem egy életem van, mikor elmentem a pszichologusahoz mar tudtam, ereztem azt, hogy el fogok válni! Ő csak rávezetett az útra, és ergo segített nekem mert segítségért, tanácsért mentem! A volt feleségem is megtehette volna ugyanezt, hogy segítséget kér...hallani se akart az egészről, úgyhogy Game over lett a vége!

3734. dd9dec5381 (válaszként erre: 3733. - Csikil4ny)
2018. máj. 15. 19:07

Az kinek támogatas hogy a férjet az elhagyásra buzditja? Azért zavar ez engem különösen, mert a pszichiatria, - logia nagyon érzékeny terület. Ma Mo-on meg mindig stigma psziches betegnek lenni, igy rengetegen el sem jutnak a segitsegig. Ha meg ilyeneket olvasnak, pláne mem mernek elindulni a jo iranyba kérni. Amugy ha ez a csaj ennyire betegen viselkedett a kapcsolat soran, akkor megis mi szükség volt erre a fontoskodasra es a pszichológusaval valo privat csetre?

Remélem nem tud errol a no, es nem is fog soha a tudomasara jutni, mert akkor tényleg számolhatnak a kontrollalatlan gyűlöletevel... Magam részéről viszont kívánnek neki egy normalis terapeutat, nem egy ilyen kontart.

3733. csikil4ny (válaszként erre: 3725. - Smirnoff)
2018. máj. 15. 18:56

Miért van az, hogy akkor merül le a telefon, amikor a féloldalas levelem végére érek?!

Nem írom le még egyszer, csak azt amit feltétlen szükséges.


Én úgy gondolom, hogy ha valaki bármilyen segítségre szorul a lehető legjobb, ha a szakemberek mellett a családja is támogatja. Ehhez viszont nem túl jó a titkolózás. Persze ehhez megfelelő családi környezetre van szükség.


Én ismerek jó pszichológusokat és persze csapnivalókat is. Ugyanolyan emberek hibákkal és erényekkel, mint te meg én. Persze a bizalmat csak egyszer lehet elveszíteni és a hivatás kötelez.

3732. tmilos (válaszként erre: 3729. - E9aeb5fb70)
2018. máj. 15. 18:47
Olvastam és válaszoltam is!
3731. Smirnoff (válaszként erre: 3728. - Tmilos)
2018. máj. 15. 18:15
Nem is kell szeretnie őket, de ha ennyire ki nem állhatja a problémás embereket, akkor a f.nak ment ilyen pályára.
3730. Smirnoff (válaszként erre: 3727. - Tmilos)
2018. máj. 15. 18:13
Hogy oda ne rohanjak... Bő 30 év alatt nem találkoztam ugyanolyan vezetéknevű emberrel, a közvetlen családtagjaimon kívül, mint az enyém. De apám se a maga 60 éve alatt. Az akkor sem jelent semmit. Az EX-feleséged neve 50 év múlva is lehet ugyanaz.
3729. e9aeb5fb70 (válaszként erre: 3708. - Tmilos)
2018. máj. 15. 18:10
Írtam üzenetet még korábban, olvastad?
3728. tmilos
2018. máj. 15. 18:10
A végeredményen nem változtatott. Nemhogy pártterápia, miután elköltözött tőlem 2 hónapig beszélni se lehetett vele, mindenhonnan letiltott egyből. Elakartam vinni hozzá a válási papírokat aláírni azt fenygetett egyből, hogy rendőrt hív rám, meg távoltartásit fog kérni mert zaklatom. Most meg jön valami számlája még a címemre átadom neki azt ölelget meg puszilgat...rajtuk elmenni igen nehéz. Én úgy vettem észre, hogy a pszichológusok se szeretik az ilyen bonyolult személyiségeket...nem tudnak velük mit kezdeni, mert nem garantált semmi, mert akár mikor anbahagyhatja valaki a terápiát, szb...ez az én személyes véleményem...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook