Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Borderline személyiségzavar fórum

Borderline személyiségzavar (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
3745. Imanka (válaszként erre: 3744. - Lilyen324)
nov. 7. 00:00

A borderline azt kap..

Az a diagnozis.

Te labilis vagy.

Kicsit jobb szerintem.

3744. Lilyen324
okt. 30. 13:35
Sziasztok, érzelmileg labilis személyiségzavarral diagnosztizáltak nemrég. Én úgy tudom, ebben az országban ez a "borderline". Vagy ti hivatalosan is borderline diagnózist kaptatok?
3743. thedina
szept. 14. 13:30
Kedves Fórumozók! Végzős klinikai pszichológus jelöltként volna egy kérdésem: egyetemi keretek között, teljes mértékben anonim módon szeretnék egy pszichodiagnosztikai interjút készíteni egy diagnosztizált BPD személlyel. Számomra segítség volna, ha találnék köztetek valakit, aki szívesen részt venne ebben a vizsgálatban, még úgy is, hogy - mivel jelölt vagyok - nem kapna konkrét és komplett diagnosztikai visszajelzést. Azért itt próbálkozom, mert fontos volna, hogy egyáltalán ne ismerjem az illetőt, akivel a vizsgálati helyzet történni fog. Bízom benne, hogy lesz jelentkező - ha valakit érdekelne a dolog, küldjön nyugodtan üzenetet. Köszönöm!
3742. Amina93
aug. 13. 07:02
Sziasztok.azt hiszem en is belekerültem ebbe az ördögi körbe,es a neten olvasott jelek szerint en is border vagyok 😣 mėgis ti,akik ismeritek a jeleit,esetleg magatokon,vagy környezetetekbe,jobban ėrtetek hozzà.. Keirnatok nekem,mi az,ami alapjan a legjobban fel tudom fedezni ezt a betegseget? Köszönöm 😔
3741. csikil4ny (válaszként erre: 3740. - 8a65af67ce)
máj. 15. 21:19

Egy beteg ember mellett az egészséges

is támaszra szorul. Nem könnyű elfogadni, hogy tehetetlenek vagyunk, hogy sikertelenül akartunk segíteni, ahogy azt sem, hogy végül feladtuk. Idő kell minderre.

3740. 8a65af67ce (válaszként erre: 3739. - Tmilos)
máj. 15. 20:46
Összekapod magad, és segítséget kérsz TE, aki nem vagy beteg, nem vagy borderline, vagy egyéb. Ő beteg (ilyen múlttal nem is csoda, bántották eleget), más hozzáállást igényel. Nem várhatod el egy beteg embertől, hogy úgy reagálja le a dolgokat, mint egy egészséges. Itt-ott úgy tűnik, hogy megfeledkezel erről, és még mindig haragszol rá. Pedig nem kellene, mert nem teljesen beszámítható, és gyanítom, hogy te sem álltál a helyzet magaslatán, ami a konfliktuskezelést illeti. Mindegy, eső után köpönyeg. Bocsáss meg neki, és engedd el! ;)
3739. tmilos (válaszként erre: 3738. - 8a65af67ce)
máj. 15. 20:05
Figyelj ha nekem valaki azt mondja, hogy figyelj magadra nem vagy jól mert addig iszol amíg van itthon pia és ez nem jó mert lesüllyedsz, lezüllesz, panikrohamaid lesznek akkor összekapom magam és kérek segítséget! Nem bírtam itthonra alkoholt venni mert addig ivott amig volt pia. Szerinted én a 3 év alatt hányszor vittem be a sürgösségire, pszichiátriára az alkohol es panikrohamai miatt? Az elején megértő voltam és elfogadó, de a vége felé már elfogyott a türelmem...pedig nagyon türelmes ember vagyok! 😉
3738. 8a65af67ce (válaszként erre: 3735. - Tmilos)
máj. 15. 19:55

"szóltam neki, hogy megint kezd zülleni, süllyedni"


Ahogy olvaslak, egyre biztosabb vagyok benne, hogy inkább csak rátettél még egy lapáttal a betegségére. Tudod, vannak emberek, akik még a nehéz esetekkel is megtalálják a közös hangot (nem kell szakembernek lenni), és vannak, akik nem. Szerintem te az utóbbi vagy. Kiérzik a soraidból a nemtörődömség, és sértő vagy. Valószínűleg ezzel verted ki nála a biztosítékot. :/ Ne érts félre, nem akarom őt felmenteni. Csak azt mondom, hogy szerintem (az alapján, amiket eddig írtál), amúgy sem passzoltatok a feleségeddel, és egy nem bordinak is simán fel tudnád kúrni az agyát... :D

3737. csikil4ny (válaszként erre: 3734. - Frittata)
máj. 15. 19:53

Az a baj, hogy a pszichológus a bölcsészkaron végez. S ezzel itt pont. Pszichoterapeuta meg bárki lehet, aki elvégez két év gyorstalpalót... Ami ugye nem ugyanaz, mint a pszichiáter képzés, ami az orvosi egyetemhez tartozik, de... És itt jön a de, a pszichiátria még mindig leginkább a gyógyszeres kezelésre alapoz. Jelen esetben a hölgynek kellene valamilyen gyógyszer, hogy ne legyenek ilyen szélsőséges hangulatingadozásai, de kérdéses, hogy elfogadná-e. És persze igazad van, ameddig nincs mentalitásváltás, addig elég nagy baj a pszichés betegeknek. A volt férjemnek óriási szerencséje van, mert olyan barátságos munkahelyen dolgozik, hogy a gyógyszerezését is vállalták, sajnos ő időnként "elfelejti", hogy állandóan kell szednie, így újra és újra rosszabb állapotba kerül.


Szerintem is egy másik szakembert kellett volna keressen a saját panaszára a férj, vagy elmenni egy hozzátartozói önsegítő csoportba, ha együtt akart volna maradni a feleségével, ha meg nem, akkor le kell zárni a történetet.

3736. Frittata (válaszként erre: 3735. - Tmilos)
máj. 15. 19:45

Nem azt írtam hogy a pazichologus tehet bki sérüleserol.

Mindegy lényeg hogy ki tudtál lépni, valo igaz hogy senkit nem lehet akarata ellenere megmenteni.

3735. tmilos (válaszként erre: 3734. - Frittata)
máj. 15. 19:25

Szerintem nem a pszichologus tehet róla ha valaki borderlineos vagy egyéb mentális sérülései vannak.

A volt feleségem mellett kiálltam, szóltam neki, hogy megint kezd zülleni, süllyedni keresse fel a pazichologusát de leszarta mit mondtam! Na már most aki saját magán nem akar segíteni én azon nem tudok segíteni! Úgyhogy nekem egy életem van, mikor elmentem a pszichologusahoz mar tudtam, ereztem azt, hogy el fogok válni! Ő csak rávezetett az útra, és ergo segített nekem mert segítségért, tanácsért mentem! A volt feleségem is megtehette volna ugyanezt, hogy segítséget kér...hallani se akart az egészről, úgyhogy Game over lett a vége!

3734. Frittata (válaszként erre: 3733. - Csikil4ny)
máj. 15. 19:07

Az kinek támogatas hogy a férjet az elhagyásra buzditja? Azért zavar ez engem különösen, mert a pszichiatria, - logia nagyon érzékeny terület. Ma Mo-on meg mindig stigma psziches betegnek lenni, igy rengetegen el sem jutnak a segitsegig. Ha meg ilyeneket olvasnak, pláne mem mernek elindulni a jo iranyba kérni. Amugy ha ez a csaj ennyire betegen viselkedett a kapcsolat soran, akkor megis mi szükség volt erre a fontoskodasra es a pszichológusaval valo privat csetre?

Remélem nem tud errol a no, es nem is fog soha a tudomasara jutni, mert akkor tényleg számolhatnak a kontrollalatlan gyűlöletevel... Magam részéről viszont kívánnek neki egy normalis terapeutat, nem egy ilyen kontart.

3733. csikil4ny (válaszként erre: 3725. - Smirnoff)
máj. 15. 18:56

Miért van az, hogy akkor merül le a telefon, amikor a féloldalas levelem végére érek?!

Nem írom le még egyszer, csak azt amit feltétlen szükséges.


Én úgy gondolom, hogy ha valaki bármilyen segítségre szorul a lehető legjobb, ha a szakemberek mellett a családja is támogatja. Ehhez viszont nem túl jó a titkolózás. Persze ehhez megfelelő családi környezetre van szükség.


Én ismerek jó pszichológusokat és persze csapnivalókat is. Ugyanolyan emberek hibákkal és erényekkel, mint te meg én. Persze a bizalmat csak egyszer lehet elveszíteni és a hivatás kötelez.

3732. tmilos (válaszként erre: 3729. - E9aeb5fb70)
máj. 15. 18:47
Olvastam és válaszoltam is!
3731. Smirnoff (válaszként erre: 3728. - Tmilos)
máj. 15. 18:15
Nem is kell szeretnie őket, de ha ennyire ki nem állhatja a problémás embereket, akkor a f.nak ment ilyen pályára.
3730. Smirnoff (válaszként erre: 3727. - Tmilos)
máj. 15. 18:13
Hogy oda ne rohanjak... Bő 30 év alatt nem találkoztam ugyanolyan vezetéknevű emberrel, a közvetlen családtagjaimon kívül, mint az enyém. De apám se a maga 60 éve alatt. Az akkor sem jelent semmit. Az EX-feleséged neve 50 év múlva is lehet ugyanaz.
3729. e9aeb5fb70 (válaszként erre: 3708. - Tmilos)
máj. 15. 18:10
Írtam üzenetet még korábban, olvastad?
3728. tmilos
máj. 15. 18:10
A végeredményen nem változtatott. Nemhogy pártterápia, miután elköltözött tőlem 2 hónapig beszélni se lehetett vele, mindenhonnan letiltott egyből. Elakartam vinni hozzá a válási papírokat aláírni azt fenygetett egyből, hogy rendőrt hív rám, meg távoltartásit fog kérni mert zaklatom. Most meg jön valami számlája még a címemre átadom neki azt ölelget meg puszilgat...rajtuk elmenni igen nehéz. Én úgy vettem észre, hogy a pszichológusok se szeretik az ilyen bonyolult személyiségeket...nem tudnak velük mit kezdeni, mert nem garantált semmi, mert akár mikor anbahagyhatja valaki a terápiát, szb...ez az én személyes véleményem...
3727. tmilos (válaszként erre: 3719. - Smirnoff)
máj. 15. 18:00
Nem Kovács a vezetéknevem. Rajtam és a 4 fős családomon kívül csak nekünk van ez a vezetéknevünk ebben az országban, mert nem itt születtek a szüleim és elèg egyedi.
3726. Smirnoff (válaszként erre: 3723. - Csikil4ny)
máj. 15. 17:59
Köszönöm, pont ezt mondom. Itt ebből egyik sem valósunlt meg. A csaj elköltözött.
3725. Smirnoff (válaszként erre: 3721. - Csikil4ny)
máj. 15. 17:57

Itt élet veszélyeztetésről szó sem volt. Előtte közbelépett? Nem. Tehát ő sem gondolta a nőt életveszélyesnek. A késes sztori meg régi, és ha a férj előáll vele, akkor sem hiheti el bemondsra, minimum egy rendőrségi feljelentést meg kellett volna lebegtetnie.

Nem véletlen, hogy én sem bízok a pszichológusokban és a legtöbb pszichiáterben sem.

Azért vicces, hogy te is mindenkit szakemberkez küldenél, és közben mellette bizonygatod, mennyire megbízhatatlan brancs.

3724. csikil4ny (válaszként erre: 3722. - Smirnoff)
máj. 15. 17:54
Annyiban igazad van, hogy a pszichológus nem adhat tanácsot. Elmondja, hogy mi az amit tenni kell, tenni lehet, de nem befolyásolhat abban, hogy te mit döntesz. Ezt még önsegítőcsoport-vezetőként is alá kell írnom.
3723. csikil4ny (válaszként erre: 3720. - Smirnoff)
máj. 15. 17:52

5.4. Az érintett kliens pszichológiai adatait a kliens hozzájárulása hiányában is közölni kell, amennyiben ezt

a) törvény elrendeli, illetve

b) mások védelme szükségessé teszi.


SZEK 2004. május 15 - nem tudom, hogy azóta változott-e.

3722. Smirnoff (válaszként erre: 3716. - Tmilos)
máj. 15. 17:52
Korrektnek mondod, mert feléd volt részrrehajló a pszichológus, de egyáltalán nem volt az. Igazából nem neked kellene magyarázkodni, ezt annak a szakbarbárnak kellene tudnia és betartania.
3721. csikil4ny (válaszként erre: 3715. - Smirnoff)
máj. 15. 17:50

Nem mondasz nekem ellent, illetve csak részben. Mind az orvosi, mind a pszichológusi etikai kodexben szerepel a titoktartási kötelezettség. Mindkettő esetén kitétel, hogy ha a pácienssel együtt élő személyek életét veszélyeztetheti a beteg azt KÖTELEZŐ elmondania. Az más kérdés, hogy a nagybátyámnak pl. nem volt se felesége, se gyereke így én jártam be az onkológiára és saját bevallásom szerint tájékoztattak - meg is kérdezhette az orvos bátyámat, hogy akarja-e hogy tudjak a betegségéről.


A férjem esetében a pszichiátrián nem kérdezték, hogy akarja-e vagy sem. Megnézném azt az orvost, amelyik nem világosítja fel a hozzátartozót, viszont baj történik...

3720. Smirnoff (válaszként erre: 3718. - Frittata)
máj. 15. 17:48
Bárkinek, aki nem a beteg vagy a gyámja, bírósági végzésre lehetne kiadni ilyen adatokat, és arra nagyon nyolós indok kell. De ha válnak, se közös gyerek, se közös vagyon, akkor a büdös életbe nem adnának ki ilyeneket.
3719. Smirnoff (válaszként erre: 3717. - Tmilos)
máj. 15. 17:43
Akkor a Kovácsok kb. minden harmadik emberről bátran érdeklődhetnek. Válás után nem köteles a névtől megválnia. Ezt elvileg pontosan tudod, hiszen már váltál.
3718. Frittata
máj. 15. 17:30
Raadasul epp valofelben voltak, nem parterapiara készültek. Amúgy a gyakorlatban tenyleg siman beszamolnak a delikvens állapotáról, de ez attol meg minimum aggalyos. Nem volt közös gyerek sem veszelyhelyzet...természetesen adódhat olyan szitu hogy mindenki kozos érdeke a megbeszélés, de ez véleményem szerint nem az volt.
3717. tmilos (válaszként erre: 3715. - Smirnoff)
máj. 15. 17:29
A vezetéknevemet vette fel.
3716. tmilos
máj. 15. 17:28
Felvázolom a történetet, hogy megértsétek. A házasságunk végen lefoglalóztam egy családi házat mert ki akartunk költözni. Persze az én lakásomat is árultuk. Miután lefoglalóztam a házat rá egy hétre elköltözött tőlem, hogy így szar a házasságunk úgy szar, el akar válni. Előző nap meg héten így szeretlek, úgy szeretlek szerelmem...milyen ebéddel várjalak haza, milyente csináljuk majd a szobákat az új házban stb. A kapcsolatunk elején, 1 év után elköltözött tőlem majd 2 hét múlva visszajött mintha mi sem történt volna. Akkor mondtam neki, hogyha másodszor is elmegy tőlem nincs visszaút. Így a házfoglalózás és elköltözés után felkerestem a pszichológusát aki elmondott nagyjából mindent mert a férje vagyok. Tanácsot is adott ami így hangzott: nekem még van hátra 40-50 évem, reméli nem a jelenlegi feleségem mellett akarom leélni mert nem vagyok se pszichologus, se terapeuta, se szociális munkás se ápoló és ha így folytatjuk akkor a pszichiátriára fogok kerülni. Annyit hozzzá tett még, hogy azonnal váljak el amíg nincs közös gyerek, vagyon stb. Én mondjuk inkább korrektnek mondanám, mert mondta a volt feleségemnek, hogy éveken át tartó terepiára lenne szüksége de a feleségem csak annyit mondott nekem, hogy azt mondta neki a pszichológus, hogy már nem kell többet mennie hozzá...ergo hazudott is a feleségem...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook