Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nagyobb összeget kaptam az élettől. Ennek 10 %-át jótékony... fórum

Nagyobb összeget kaptam az élettől. Ennek 10 %-át jótékony... (beszélgetős fórum)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
ápr. 27. 07:40
Gratulálok hozzá! :) Annak adod akinek akarod, de ilyen kiírásra milyen kommentekre számítottál? Miért pont a kutyákat emelted ki? Persze, hogy jönnek olyan hozzászólások, hogy te szívtelen valaki, a kis ártatlan kiskutyákon nem segítettél. Ez most bosszantás akar lenni, vagy nekik is akartál adni, csak megnyugtatásul írtad ki a részedről, és valamilyen módon megértésre számítottál? Annak adod akinek akarod, de a vagyonával nem dicsekszik az ember. Az adománnyal meg pláne nem. De mégegyszer gratula hozzá.
35. PöttyösPanka (válaszként erre: 33. - Birebora)
ápr. 27. 07:32

Ismétlem: egy ember írta, hogy a kutyáknak is kellett volna adnia. Ő sem vegzálta, csak leírta egy mondatban.

A Fi-nél furcsa valami, ha ebből azt szűrte le, hogy a válaszolók a nekiestek, hogy miért nem menhelynek adta a pénzt.

Igazából elég lett volna azt írnia, hogy adakozott a gyerekeknek. Akkor senki sem írt volna arról, hogy mennyire rászorulnak az állatok is. De így ahelyett, hogy az önzetlen cselekedetét hangsúlyozta volna, belecsempészett egy kis utálkozást. Ez a különös. Mondok egy más példát. Nem mindegy, hogy leírom, hogy szeretem a kék szemű embereket. Vagy leírom, hogy szeretem a kék szemű embereket, a barna szeműeket viszont messziről kerülöm. A két kijelentés nagyon nem ugyanaz.

34. bellabi (válaszként erre: 33. - Birebora)
ápr. 27. 00:45

Senki nem vegzálja és méltatlankodik.


Én speciel rendes dolognak tartom, ami tett, és örülök, hogy jutott a nehéz sorsú gyerekeknek egy kis plusz. :)


Ő az, aki folyton belekeveri a kutyákat, mintha ők hem érdemelnék meg ugyanúgy a támogatást és nem lenne ugyanolyan fontos, sőt csak divat lenne az ő (legalább egy részük) életének megmentésére adakozni.


A valóság sajnos az, hogy kapásból 8-10 területet tudnék mondani, ahol az ember a támogatásával a legrászorultabbakon segít (szívbetegek, rákosokért, Hospice, mentők, rohammentő, gyerekmentő, koraszülött mentő, hajléktalanok, gyermekétkeztetés, kutya - cicamenhelyek, állatmentők, beteg állatokat gyógyítók, különböző fogyatékosok intézményei, fejlesztései, menekültek, stb, stb. ) És akkor még nem támogattunk kultúrát, művészetet, oktatást, jogi segélyszolgálatot, stb. És minden fontos valamiért.


Engem csak az zavar, amikor valaki az adó 1 %-át sem ajánlja fel, az tényleg csak 5 perc munkába kerülne és egy fillérbe sem, és sokat jelentene a sok kicsi a Civileknek.

33. birebora (válaszként erre: 31. - PöttyösPanka)
ápr. 26. 17:44
Azt értetlenkedi, hogy nem érti miért vegzálják és méltatlankodnak, hogy nem a kutyákra költi.
ápr. 26. 15:19
Így van, költhetted volna luxusautókra, vagy kokainra is, senkinek semmi köze nem lenne hozzá.
ápr. 26. 14:39
Min értetlenkedsz? Egyetlen egy hozzászóló mondta, hogy adhattál volna kutyamenhelynek is. Voltak, akik írtak a menhelyek helyzetéről. De nem a rászoruló gyerekek ellenében. Egyébként is te kavartad bele a kutyákat a témába. Ettől úgy hangzik, mintha nem azon lenne a hangsúly, hogy a gyerekek kaptak adományt, hanem azon, hogy fityisz a kutyáknak. Pedig ahogy mondod, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Úgyhogy nem kellene rosszallóan szólnod azokról, akik a menhelyeket támogatják.
ápr. 26. 13:55
Kicsit ertetlenkedve olvasom a hsz eket. Ezt az ominózus nem # kutyamenhelynek # adakozás azért került be a vallomasba mert ez most divat. Mindenki így én is arra költöm a pénzem amire jónak látom.
29. Σενεκάς (válaszként erre: 27. - Bellabi)
ápr. 24. 16:30
Mondott valaki ilyet?
28. Σενεκάς (válaszként erre: 26. - Bellabi)
ápr. 24. 16:30
"És ha úgy nézem, a gyerek felnő, és a saját sorsának a kovácsa lesz. Ha rossz helyre születik, lesz 20 rossz éve, a többi 60 csakis rajta múlik.." - nem így működik, a szocializáció meghatározó, olyan hátrányból indulnak ezek a gyerekek, amit nehéz ledolgozni, majdhogynem lehetetlen.
27. bellabi (válaszként erre: 22. - Σενεκάς)
ápr. 24. 16:06
Mert a kutyák tehetnek arról, hogy hova születnek?
26. bellabi (válaszként erre: 22. - Σενεκάς)
ápr. 24. 16:04

Mind az ember, mind az állat érző lény.


Az, hogy egy kutya rövidebb ideig él, nem ok arra, hogy a rövid életét szenvedéssel töltse vagy fiatalon "elaltassák".


És ha úgy nézem, a gyerek felnő, és a saját sorsának a kovácsa lesz. Ha rossz helyre születik, lesz 20 rossz éve, a többi 60 csakis rajta múlik..

25. birebora (válaszként erre: 10. - Icuska538)
ápr. 24. 11:10

Mi az, hogy adhatott volna? Adjál te. Annak ad akinek akar. És ha nem ad, akkor sem lehet rajta számonkérni.

Sokan sokat kínlódnak. Azok is akik embereket mentenek.


Ez már kezd olyan lenni mint a különböző alapítványok akik évente többször küldik a csekkeket, hogy fizessünk és adakozzunk. Fizettem többször több helyre. És évekig mert azt gondoltam, hogy megtehetem, adok. De nem...ma már úgy gondolom, nem az én dolgom. Hébehóba adok akinek úgy gondolom, de elegem van abból, hogy rendszeresen fizettem és adtam, és most már számolatlanul jön a levél és több helyről.

24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Icuska538)
ápr. 24. 11:00
Nem. Ez nem feladatom.
23. birebora (válaszként erre: 22. - Σενεκάς)
ápr. 24. 08:07
Teljesen egyetértek.
ápr. 24. 06:04

Érdekesek a hozzászólások, eleve az összehasonlítás is felettébb érdekes. A Fórumnyitónak gratulálok, hogy 10%-át jótékony célra fordította az összegnek, nem mindenki cselekedne így. Az ember állattal történő összehasonlítása az alma és a körte esete.

A legtöbb állat él 15 évig maximum, míg egy ember akár 80-90 évig is élhet, a tudatosságról szintén kár lenne vitatkozni, eleve az emberi kultúra a tanúbizonysága a tudatosság magasabb fokának. A gyerek megszületik, hosszú évekig gondoskodást és szeretetet igényel, ahogy megyünk előre az időben úgy egyre inkább kitolódik az az életkor, amikor önállósodik.

Gondolom abban szintén sokan egyetértenek velem, hogy a gyerek felnevelése jóval komplexebb feladat és több odafigyelést igényel. Azok a gyerekek, akik nem egy szerető családi környezetben nőnek fel, eleve rengeteg szempontból hátrányba kerülnek a többi társukkal szemben. Tehetnek ők erről gyerekként?

21. tien (válaszként erre: 20. - Amaunet)
ápr. 23. 23:45

Pontosan, tökéletes meglátás!


Csak és kizárólag állatmentésbe fektetnék pénzt.

20. Amaunet (válaszként erre: 15. - Bellabi)
ápr. 23. 23:11

Teljesen egyetértek.

Hozzátenném, hogy egy állat nem ura az ösztöneinek. Párosodni és szaporodni fog, ha az ember nem gondoskodik róla, hogy ne így legyen.

Míg egy ember tud határokat szabni az ösztöneinek (már amelyik) és nem kell, hogy minden évben utódot hozzon világra, akiről nem képes gondoskodni.

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Idhikai)
ápr. 23. 18:23
Te dolgod.
18. Idhikai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 23. 16:57
Nekem van egy menhelyről hozott kutyám 11 éve, és egy állami gondoskodásban élő, nevelt kislányom (igen, úgy is állami gondoskodásban él, ha nevelőszülős), akkor én harmóniában vagyok? :D
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Bellabi)
ápr. 23. 10:30
Nincs ezzel baj. Nekem viszont nem prioritás az állat mentés. Itt a közelben el egy család házaspár egy örökbefogadott gyerekkel és 5 nevelt gyerek. Mindegyik jól tanul, okosak és jó látni őket. Az allatvedelem nem az én asztalom. Nem bántom őket nyilván, csak nem érdekel ez a téma.
16. Szegfűrózsa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 23. 05:17
Nagyszerű tett, 5*, gratulálok a döntésedhez!💝💗💖💓❤️
15. bellabi (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 23. 00:29

Ha így gondolod, nem láttad még, milyen állapotok uralkodnak a hazai állatvédelemben...


Pár méteres láncon vegetáló, éheztetett, gyakran vert kutyák, akiket nincs kapacitás menteni... Hőgutát kapók nyáron, halálra fagyók télen. Idén volt egy riport, anyakutyát 5 két hónapos kölyókkel tettek ki mínusz fokokban, 3 kölyök meghalt, mire kiértek az állatmentők... És ez mindennapos volt télen...


Ha megtelnek a menhelyek, a befogadási kötelezettséggek rendelkezők kiválasztják a legkevésbé szép, cuki, stb kutyákat, és elaltatják őket. Egészségeseket is tömegével.


A menhelyek 0 állami támogatással működnek, nincs állami normatíva a kutyák napi ételére, az állatorvosi ellátás egy vagyon.


A gyerekvédelem is katasztrófa, de ott azért nincsenek ilyenek, vagy max elvétve...


Amúgy a gyerekeknél is jó helye van a pénzednek, ott is nagy szükség van rá.


Csak azért írtam le, hogy lásd a másik oldalt is. 1 éve még azt mondtam volna, amit Te, aztán amikor menhelyről terveztünk kutyát örökbefogadni, elkezdtem követni párat és gyomron csapott a valóság... Nem gondoltam volna, létezik ilyen mértékű embertelenség, szenvedés egy azért valamennyire fejlett ország közepén...


Abban viszont nagyon igazat adok, hogy a megoldás a kötelező és keményen bevasalt ivartalanítás lenne ( tenyésztésre engedéllyel rendelkezöket kivéve ). Felőlem lehetnek amúgy keverékek is, a miénk is az, de engedéllyel, korlátozott számban szülessenek kuskutyák, kismacskák, mert ennyinek nincs felelős gazdi.


Ezzel párhuzamosan a gyermekszegénység felszámolásában is a felvilágosótásnak, az ingyen és széleskörűen elérhető fogamzásgátlásnak lenne nagy szerepe. 8 gyereket egyszerűen nem lehet normális életszínvonalon felnevrelni, vagy csak nagyon kivételes esetben.

14. gigi>
ápr. 22. 17:27
Szép gesztus. De ha kutya menhelynek adod, az is ugyan olyan szép dolog.
ápr. 22. 14:48
Jól tetted.
12. Violet18 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 22. 14:15
Igen, én is így látom, már fontosabbak lassan a kutyák mint az emberek.....
11. Icuska538 (válaszként erre: 8. - PöttyösPanka)
ápr. 22. 12:50
Ez nagyon helyes részedről! 🙏
10. Icuska538 (válaszként erre: 2. - Alnisa)
ápr. 22. 12:49
Pedig adhattál volna oda is. Sokat kínlódnak, akik mentenek! 🦮🙏🍀
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Papája)
ápr. 22. 12:22
Igen. Bennem is ez van. Az allatvedelem előbbre való lassan mint a gyengébb emberek védelme. Gyerekek a leg vedtelenebbek.
8. PöttyösPanka (válaszként erre: 7. - Papája)
ápr. 22. 10:57
A rászoruló gyerekeknek meg elsősorban felelős szülő kellene...
ápr. 22. 10:47
A kutyusoknak meg elsősorban felelős gazdi kell, aki törődik a születésszabályozással, hogy ne legyenek tele az utcák és menhelyek kidobott kutyusokkal.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook