Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Nagyhatalom lett a közösségi oldal? cikk

Nagyhatalom lett a közösségi oldal?


Milyen szerepet tölt be napjainkban a közösségi oldal? Milyen veszélyei és előnyei vannak?

Mit érdemes közölni magunkról? Kell-e fotókat feltölteni minden alkalomról?

Nem is gondolnánk, milyen hivatalos szervek kísérik figyelemmel a közösségi oldalakat. Mi minden kideríthető onnan.

Nagyhatalom lett a közösségi oldal?

Hazánkban is egyre elterjedtebb a köznyelven a „netes depresszió”, az internet-függőség kifejezés.


A kamaszoknak még ingatag az önbizalma. A visszahúzódó gyerek számára kecsegtető lehet az internetes kapcsolatteremtés. Már ez önmagában kialakíthat egy függőséget, a való életben gátlásai vannak, az online világban az lehet, aki akar.

A számítógép már életünk része, sok esetben a fiatal korosztály nem igazán tud különbséget tenni a valóság és fantomkapcsolatok között, nem ismeri fel a virtuális szemfényvesztéseket.

Egy ilyen oldalon senki és semmi nincs biztonságban, azonban néhány funkció beállításával kivédhetjük, hogy célponttá váljunk. Nem egyszer előfordul, hogy képeket lopnak le innen-onnan, és a nem éppen pozitív, dolgokra használják fel.


Úgy tűnik az információs kor gyermekei tartós szerelembe estek a multifunkcionális média palackjából kiszabadult szellemmel, a közösségi portál óriással.

Azt azonban senki sem tudja megmondani, hova vezet a hamis illúzió, amely a csoporthoz tartozást és a közösségi élményt jelenti a XXI. század embere számára.

Úgy tűnik pótolhatatlan szerep jut a mindennapjainkban olykor megbotránkoztató, szánalmas, időnként örömteli, esetenként meghökkentő és bizarr, máskor provokatív netes helyeken.

Mi más lehet ez, ha nem az új generáció cyberszerelem! Mi pedig sodródunk az árral, felvesszük a ritmust. Pedig egyre több olyan dolog kerül nyilvánosságra a neten, amely súrolja, hol pedig át is lépi a tabu, az undorkeltés, az exhibicionizmus, vagy az intimitás határait.

A szabad kommentelés világában nincsenek szabályok. Népszerű már azt is megjelölni, mikor és hol tartózkodunk; meztelenül vagy alul öltözötten pózolni és erről fotókat feltölteni. Ezeknek súlya van és következményei lehetnek.

Többségünk könnyelmű, nincs tisztában vele, hogy a megadott információk hogy vonzzák a bűnözőket. A felelőtlenül feltöltött adatok számtalan kockázatot rejtenek magukban.

Néhány munkáltató is előszeretettel fedezte fel a közösségi információk jelentőségét, természetesen a rendőrség is használja, mint forrást.

A 18-24 évesek 45 %-a gyakrabban használja a hasonló portálokat üzenetküldésre, mint az e-mail fiókját.


Nagy hiba.
Írta: Ennmary, 2013. szeptember 29. 09:08
Fórumozz a témáról: Nagyhatalom lett a közösségi oldal? fórum (eddig 29 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook