Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Ismét divat a blogírás a nők körében cikk

Ismét divat a blogírás a nők körében


Tudom, hogy ez inkább női közösségi portál és azt hiszem nagyon hasznos lenne megosztani ezt a kis firkát a többi taggal is. Saját tapasztalatom is van ezen a téren, mivel nagyon súlyos problémákat nem sikerült feldolgozni és akkor én ajánlottam a napló vezetését, a feszültség levezetéséhez. Azt hiszem és bátran kijelenthetem, hogy sikerrel.

A modern technika sajnos háttérbe szorította az olvasást és a nők körében régen oly kedvelt napló vezetését, most azonban kedvező változást hozott épp a technika, köszönve a sok blogger fórumnak!

Újra divatba jött a naplóírás, elsősorban a nők körében. A pszichológusok szerint ez remek terápia, legalább négy okból.

1. Levezeti a stresszt. Ha naplójának el tudja panaszolni mindennapi megpróbáltatásait, elkerülheti a magas vérnyomást, kevesebb az esélye az agyvérzésre, szívinfarktusra. Ha megszabadul lelki gondjaitól, azzal oldja a stresszt, erősíti az immunrendszerét.

2. Növeli az önbizalmat. A naplóírás olyan, mint egy szelep, amelyen leeresztheti belső feszültségét. Gondolatait anélkül fejtheti ki, hogy bárki is beleszólna. az írás egyébként is jó tréning gondolatok rendezéséhez.

3. Könnyebben megoldja a gondokat. Írás közben jobban koncentrál, fegyelmezettebben gondolkodik, tehát egy adott probléma kapcsán könnyebben rátalál a megoldásra is. Egy idő után, ha tudatosan követi ezt a módszert, rájön, hogy kézben tudja tartani az eseményeket.

4. Ápolja a lelket. Ha kellően kreatív, örömet talál az írásban, s megfeledkezik a zavaró körülményekről. Miután ráérzett az írás örömére, naplójában a legjobb barátnőjénél is jobb társra találhat.

5. Saját tapasztalatom is van ezen a téren, mivel nagyon súlyos problémákat nem sikerült másképpen feldolgozni, és akkor én ajánlottam a napló vezetését, a feszültség levezetéséhez. Azt hiszem és bátran kijelenthetem, hogy sikerrel.
Írta: tuti-tui, 2009. január 2. 17:03
Fórumozz a témáról: Ismét divat a blogírás a nők körében fórum (eddig 58 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook