Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Munka Dániában, Andreas Agro, vélemények? fórum

Munka Dániában, Andreas Agro, vélemények? (beszélgetős fórum)

29. turbónyuszi (válaszként erre: 28. - Andita1)
szept. 4. 14:01

Köszönöm szépen!


De az adóhivatal felé kifizették a ki nem fizetett bér adó részét. Már megtörtént a munkáltatóval beszélés is, de nem hajlandó kifizetni. Ilyen esetben is az adóhivatalnál lehet panaszt benyújtani, vagy van valamilyen Munkaügyi Kamara, vagy érdekvédelmi szerv?

Előre is köszönöm.

28. andita1 (válaszként erre: 27. - Turbónyuszi)
szept. 4. 10:21

www.skat.dk az adóhivatal

Először érdemes lenne beszélni az ottani munkaadóval, mivel lehet könyvelési hiba miatt, vagy mondjuk ha a szerződésben aláírt idő elött jöttél el onnan, akkor ők sem kötelesek betartani a fizetést. De ezer és egy oka lehet még, ezért inkább kérdezd meg őket.

szept. 4. 10:10

Sziasztok!


Olyanban kérnék segítséget, hogy ha munkaszerződéssel történő legális munkavégzést követően nem fizették ki a teljes bért a bankszámlára, akkor hová lehet fordulni Dániában? Melyik hatóság tud segíteni elrendezni ezt? Előre is köszönöm.

26. Trumpi
2017. aug. 24. 15:39
Ja és ne dőljön be senki!!! Mert akik itt írják hogy milyen jó azok az irodájukban doldozó emberek!!!
25. Trumpi (válaszként erre: 20. - Kolbole)
2017. aug. 24. 15:36
Mocskos rablók ezek mind fel kellene jelenteni őket mert ez igencsak kimeríti a csalás fogalmát..
24. Trumpi (válaszként erre: 23. - Peter1978)
2017. aug. 24. 15:33
Szemét rabló banda hova teszitek a pénzt mikor egy takaritó kap 4800-6000 forint között ÓRÁNKÉNT!!!el lopjátok jogtalanul a 2/3-át!!! adtok durván 1800 forintot saját költségen utaztattok embereket kaja meg háromszoros árban van kint nem marad semmi szinte!!! 100 ezer Ft kb.. Börtönbe kellene tenni titeket!!!
2017. jún. 9. 09:50

Tisztelt kolbole!

Szlahucska Péter vagyok, az AndreasAgro magyarországi képviselője. Először is jelzem, hogy nem szokásom különböző, interneten megjelent véleményekre, gondolatokra reagálni – legyenek azok akár jók, akár rosszak. Ezen fórumon lévő megjegyzéseire az egyik munkatársam hívta fel a figyelmemet, és igen: egyiket-másikat nem tudtam elengedni a fülem mellett. Ez lesz az első, és terveim szerint az utolsó, hogy bejegyzést teszek. Ennek a célja nem az, hogy minden gondolatára részletesen válaszoljak, nem látom értelmét egy kérdez-felelekbe, pontosabban: megvádol-felelekbe belemenni. Azt gondolom, hogy egy magára valamit is adó, külföldön munkát vállalni szándékozó ember alaposan tájékozódik, és nem csak különböző internetes fórumok, néha szélsőséges hangvételű véleményeire alapozza döntését. A bejegyzésem elsődleges és legfontosabb célja, hogy megvédjem a munkatársamat: nem Tivadar posztol, írogat ezen a fórumon. Tivadarnak van jobb dolga is, mintsem ilyen hangvételű, szidalmazó írásokra reagáljon.

Szeretnék néhány mondatban reagálni kolbole néhány tényként beállított véleményére:

Szó sincs feketemunkáról. Dán munkaszerződéssel, adók és járulékok megfizetésével dolgozik minden munkavállaló Dániában. A Dániába való indulás előtt minden munkavállaló kap egy példányt minden, munkatársunk által részletesen elmagyarázott, mindkét fél részéről aláírt dokumentumból, így a munkaszerződésből is természetesen.

Minden esetben a munkaszerződésben rögzített bér kerül kifizetésre. Ettől soha nem térünk el, és a bér természetesen köszönőviszonyban sincs a tényként leírt 2 EURÓval.

Az éjjeli munkavégzés egy tehenészetben természetes dolog, aki dolgozott valaha is tehenészetben, foglalkozott állatokkal, annak ezt nem kell magyaráznom.

A munkaszerződésben 15 nap próbaidő, majd annak letelte után 2 hét felmondási idő szerepel. 5 hónap soha, sehol nincs leírva, és nincs elvárva. Sem a próbaidő alatt, sem a felmondásban nem kell megindokolni a felmondás miértjét. Ha valaki tehát nem érzi magát jól egy munkahelyen, a fenti határidőket betartva megszüntetheti a szerződését, és persze kereshet magának más munkát. Minden esetben betartjuk ezeket a határidőket, és az a kérésünk, elvárásunk a munkavállalók felé, hogy cselekedjenek Ők is e szerint.

Senkit nem korlátozunk a sárga kártya kiváltásában. A sárga kártya nem kötelező dokumentum Dániában. A sárga kártyát dán lakcímmel rendelkező, és nem ideiglenes jelleggel ott tartózkodó munkavállalók, emberek, Dániában hosszú távon élni, dolgozni szándékozók számára, és természetesen a dánok számára van. A mi munkavállalóink – ha ki tudnák váltani a sárga kártyát egyáltalán a dán lakcím meg nem léte miatt - több kárt szenvednének a sárga kártya hátrányaitól, mint élveznék az előnyeit. Mert természetesen van előnye: pl ingyen lehet dán nyelvet tanulni. Ami egyrészt rettenetesen nehéz, másrészt a munkavállalóknak egy pár hónapos munkavállalásnál nincs erre igénye. Egyébként praktikus először megtanulni olyan szinten angolul, hogy az angol nyelven oktatott dánt magáévá tudja tenni az ember. Mindezzel együtt van olyan munkavállalónk, aki szerette volna kiváltani a sárga kártyát, aminek a folyamatában természetesen segítettünk neki. Senkit nem akadályozunk ebben. Elmondjuk mivel jár, és ha valaki a teljes kép megismerése után is még mindig szeretne sárga kártyát, természetesen segítséget nyújtunk a kiváltásában.

CPR szám (dán adószám): Dániában egyéni adózás van, azaz a munkavállaló saját magának kell az adóügyeit intéznie. Adószint-ellenőrzés, adóbevallás, kapcsolattartás a dán adóhatósággal – mind-mind a munkavállaló feladata – és itt nem csak a nem dán munkavállalókról beszélek, hanem minden, Dániában dolgozó munkavállalóról. Ez Magyarországon sincs másként, de az az általános tapasztalat, hogy itt Magyarországon sem jártasak a munkavállalók az adózási ügyek intézésében. Mi, dán illetve magyar, a dán adózáshoz jól értő, abban tapasztalt kollégáink segítségével segíteni akarunk a munkavállalóknak ebben. Senkit nem kötelezünk arra, hogy megbízzon minket az adózási ügyintézéssel, mindenkinek felkínáljuk a lehetőséget, amit valaki vagy elfogad, vagy nem. Úgy gondoljuk praktikus, ha a munkáltató, a témához értő cég intézi ezt, akinek tapasztalata van ebben. Amennyiben valaki azonban vállalja azt, hogy saját maga intézi, annak egyrészt praktikus dánul tökéletesen tudnia, másrészt ismernie a dán adórendszert. Mindenki szabadon választhat.

Dánia nem olcsó ország, tény, hogy az étel, amit a fizetésből kell megvenni, drága. De még drágább a lakás, szállás bérlése és a rezsiköltség, illetve az arra előre kifizetendő, jellemzően min. 3 havi kaució (a szállás és rezsiköltséget a dán partnercéggel szerződött munkavállalónak nem kell fizetnie a béréből – szemben más országban biztosított munkalehetőségek gyakorlatával). Nem is beszélve arról, hogy egy-egy lakásbérlet jellemző minimum időtartama 1 év, ami egy időszakos munkavállalással (amire a munkavállalók túlnyomórészt mennek) nehezen egyeztethető össze.

A fentiekkel együtt is nagyon sajnálom, hogy az a kép, vélemény alakult ki Önben a cégről, ami az írásából tükröződik, azonban örülök, hogy sikerült Dániában megtalálni a számítását.

Azt javaslom minden egyes érdeklődőnek, hogy teljeskörűen tájékozódjon. Abban egyetértek kolboleval, hogy - mivel az Európai Unión belül szabad munkavállalás van - bárki vállalhat munkát az EU bármely tagországában, így Dániában is. Mi 2010 óta vagyunk a dán piacon, így ismerjük a buktatókat és nehézségeket, csakúgy mint ezen ország előnyeit és pozitívumait.

A fentiekkel kapcsolatban egy személyes interjún természetesen mindenkinek teljeskörű tájékoztatást adunk.


Mindenkinek sok siket kívánok – akár Dánián belül, akár más országban, akár rajtunk keresztül, akár egyénileg kitapasztalva a teendőket – a munkavállaláshoz.

2017. máj. 31. 11:03
Tivadar, tudom hogy te posztolsz karesz1978 neven, en nem allok, meg kell tudja mindenki mit muveltek a munkavallalokkal!!!! Nalunk Szerbiaban tobbet keresek!!!!!!
2017. máj. 31. 11:01
Igen 32 euroert kepzelem hogy van olyan hogy ejjel is kell dolgozni de nem Daniaban...
2017. máj. 31. 10:58
Ja vegulis kifizettek, brutto napi 32 eurot kerestem ........ es a kaja dupla aron van... kukazni kellett a tobbi munkassal estenkent amikor senki sem lat...mert ennyibol Daniaban ehen doglesz
2017. máj. 31. 10:53
azota rendes Dan cegnel dolgozok havi 10 ezer koronaert, eszmeletlen ahogy ki meritek hasznalni a magyar embereket, Ilyeneket mint ti Francia vagy Nemetorszagban bortonbe kuldik, a fizetesek 2/3 at lenyulja ez a ceg...ja, papirok, nem fogtok veluk kapni sarga kartyat csak CPR szamot, mert a sarga kartyaban korlatoznak majd...anelkul mashova nem mehetsz dolgozni...ezek mindent megtesznek hogy a rabszolgat el ne engedjek... es ha bekulditek az internet kodot meg az adozast is ok iranyitjak, a kodot azonnal megvaltoztatjak..... na akkor ki mirol beszel????? en a helyetekben egy becsuletes munkaltatot keresnek, mert ezekkel sokra nem mesz...
2017. máj. 10. 13:38
Kedves exkollégám! Mert én még velük dolgozom...két éve. Írod, hogy szar munkát adnak: tudtad mire jelentkezel, és képzeld van olyan, hogy éjszaka is kell melózni. Nem hallottál még róla? És persze nem 2 euróért ahogy te írod! Nekem a havi 1300eu megvan, semmire nincs gondom, mindent intéznek helyettem. Itt jegyezném meg, hogy letojom mennyit fizet a gazdi az Andreasznak, ha én azt megkapom amiben megállapodtunk. Azt írod, hogy fekete munka: mire fel? kaptál szerződést? bejelentettek? intézték a dán papírjaidat? mert nekem igen....ezenkívűl megcsinálták a dán adóbevallásomat, és minden hónapba a fizumról bérjegyzéket adnak. Te miről beszélsz?? Elszedték a fizudat?? Azt a bért kaptad ami a szerződésedben volt! Amúgy kérdem én: akkor miért voltál velük 5 hónapot? Ja, és ha te ilyen ügyike vagy akkor miért nem csináltad magad ahogy írod. Annyira meghazudtolod magad...
2017. ápr. 5. 13:42
lesz ki sidom irok hosszabban, Tivadart keruld el, csak szar munkakat ad, es hajnali kettotol fogsz dolgozni 2 euroert....
16. kolbole (válaszként erre: 11. - Gellértke)
2017. ápr. 5. 12:14
jo nagy Barom vagy Gellertke, nezz szet a neten es toltsd fel a C det rendes ottani munkat kapsz ottani penzert 2 napon belul ha tudsz angolul. ezekkel az andreasekkal nincs mit kezdeni. Lehuznak, de hogy enyyire meg en sem kepzeltem el...
15. kolbole (válaszként erre: 12. - Manowar)
2017. ápr. 5. 12:12
a fizetesed 2/3 at elszedik, talalj mashol munkat ez nem becsuletes. 5 honap tapasztalatom van. menekultem toluk.
2017. ápr. 5. 12:11
Sziasztok, semmi jot nem tudok mondani, feketemunka es a fizetesed 2/3 at elszedik. van viszont sok mas becsuletes lehetoseg is, de ha lehet danokkal kezdj es ne magyarokkal.
2016. márc. 30. 14:18

Sziasztok!


Én is érdeklődök a dániai munkalehetőség ezen formája iránt.

Aki dolgozott már kint ezzel a céggel ilyen munkán mi a tapasztalata mennyi indulótőkére van szükség? Emellett mennyit lehet keresni rosszabb esetben? Elég sok érdekes dolgokat lehet olvasni más oldalakon.

12. manowar (válaszként erre: 11. - Gellértke)
2016. márc. 29. 13:22
Helló!Érdeklődnék felőled én is jelentkeztem erre az állásra nem tudom higyek-e nekik neked mi a tapasztalatod? Mennyit lehet keresni? Mennyi egy hónapra a kajapénz mennyi marad meg? Milyenek a dán emberek? De ha nekem nem lesz más akkor belevágok.Üdvözöllek.
2016. jan. 18. 14:27
Én is jelentkeztem raktári munkára, és örömmel jelzem, leszerződtem a céggel és a hétvégén utazok. Igaz nem raktárba, de egy farmon fogok ház körüli munkákat ellátni és sertéseket gondozni. Lehet valakinek nevetséges ez az órabér, de az itthoni minimálbérektől jelentősen jobb lesz. Magamtól sose jutnék ki külföldre. Itt kaptam útitervet, biztos szállás vár odakint, amiért fizetnem sem kell. Én vidéken élek most, ahol semmi munkalehetőség, ahol meg lenne, ott albérletet kellene fent tartanom, ami persze nem menne a magyar bérek miatt. Szóval én élek ezzel a lehetőséggel!
2015. nov. 20. 21:32
Én a múlt héten jelentkeztem hozzájuk raktári kisegítő állásra, sok minden nem volt a hirdetésbe foglalva, kaptam egy időpontot állásinterjúra. Az egész egy vicc volt, sürögtek-forogtak bent az emberek, kiderült, hogy a meghirdetett állás majd csak januárban, legfeljebb decemberben lehet aktuális, kaptam ajánlatokat mezőgazdasági munkákra, valamint takarítóit, nevetséges órabérekért illetve szinte semmilyen előzetes tudás felmérés nélkül, szinte semmit nem kérdezett meg az illető. Fölöslegesen utaztam át a fél napot és dobtam ki több ezer forintot az ablakon.
2015. aug. 11. 09:22

Olvasom itt a hozzászólásokat, és értetlenkedve pislogok.

Én rég kiakartam menni már külföldre dolgozni, de sose volt rá annyi pénzem, hogy elinduljak. Fogalmam sem volt hol is kezdjem el az egészet. Majd jött az Andreas, és minden gondomat megoldotta.Mindent intéztek helyettem, a szállásom eleve megvolt,nem mellesleg ingyen, kaptam pontos útitervet, és bármikor elérhettem őket telefonon amikor kérdésem volt. Azt a pénzt amit ígértek mindig pontosan és időben megkaptam. Innentől kezdve hol érdekel az engem, hogy ők mennyit kaptak értem?!!!

2015. jan. 20. 12:43
Nekem ok volt a dolog velük. Jó, persze a fizetésem nem annyi mint amit a gazda ad nekik, de a szerződésben szereplő összeget megkaptam. Ez a munkaerő-kölcsönzés hátránya. Cserébe van dán adószámom, 1 év alatt összegyűjtöttem 2 millát és semmi papírmunkám nem volt mert ők foglalkoznak ezzel. Tökéletes ugródeszka volt velük megismerni Dániát.
7. Gaborkaa (válaszként erre: 5. - Gonala)
2014. márc. 25. 13:31
Nem hinném hogy ennyi lett volna. Gondolom utazási költség is volt benne és az hogy három hét.. Az interjún azt mondták, hogy 1 hónapnál rövidebb munka esetén fizetik a teljes kiutat, nekem 35 napom volt első körben arra már nem adták meg a kiútköltséget, de tovább irányítottak egy másik 2 hónapos munkára mert úgy voltam vele hogy bármit elvállalok. Ez volt egy éve, amúgy most jöttem haza egy hosszútávú munkáról majdnem fél év után, mert szült a feleségem,de azt mondták várnak vissza, bár az lehet más hely lesz.
2014. febr. 23. 15:22
Hát a fiam se tapsikol örömében...:(Drága a kaja, az utazás ,neki kell fizetni,kemény a meló,a fizu pedig annyira nem sok...
2014. febr. 23. 13:18

3 heti munkabérem 42 ezer forint volt az AndreasAgronál..és nem egyedül én jártam így..hhmm..

Hiába a szép iroda az I.kerületben,a látszólag segítőkész munkatársak,amikor felelősséget kell vállalniuk és fizetni,akkor sunyogás van és egymásra mutogatás.

Keressetek másik irodát,de a legjobb ismerős által munkát vállalni.

2014. jan. 15. 14:40
Nem ismerem, csak nekem az a fura, hogy minden héten benne van a s.perinfóban a hirdetésük.
2014. jan. 14. 21:06
Ez mezőgazdasági munka lesz, egy farmon.
2014. jan. 14. 20:15
Az egyik legjobb hely! Bàr én nem ott vagyok,de skandinàv orszagban! Vannak ott ismeröseim,és nagyon elégedettek,egyik fogorvos,màsik grafikus. Sok szerencsét!
2014. jan. 14. 20:01

A fiam pénteken utazik Dániába.Van itt valaki, akinek már van tapasztalata, véleménye a munkáról?

Nálunk még a fiam az első a családból, aki külföldön próbál boldogulni.....Nagyon izgulok....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook