Működhet egy kapcsolat hosszútávon egy 46 éves nő és 36 éves férfi között? (beszélgetés)
Ezen nem fogunk összeveszni: te így gondolod, én meg másképp. Ennyi. A pár érdekében működjön. Pont. Más szituáció: a volt férjem 14 évvel idősebb, mint én, mégis én voltam a felnőttebb a kapcsolatunkban, tehát ilyen szempontból nem számít a kor. Meg én bénultam le 33 évesen, az sem megírt, hogy az idősebbnek kötelező. :)
Az első gondolatodra reagálva: érdekes a felvetésed, hogy a nő csinos és ápolt a férfi meg elhízott, pocakos. :)
S hogy a felvetett szituációhoz is mondjak példát: ismerőseim között is akad olyan pár, ahol a nő 40 éves, 10 éves a leánya, a férfi meg 32, nincs gyermeke még, szeretnének. Hosszútávra terveznek. Mindkettőjükben azért ott a félsz a korkülönbségtől. Én nem ítélkezek, nekik kell jó legyen és ha nekik jó, nekem is.
Nem tudom, mit tennek, ha a gyerekem ilyen liezonba keveredne.
Gyanitom, lenne valami izlesbeli defektje.
Egyébként, egyrészt hol van az megírva, hogy a pocakos, elhízott 56 éves kell agy 46 éves csinos, vonzó nőnek?
Másrészt, nézzünk meg 30, 40-es nőket. Van, hogy klasszisokkal jobban néz ki, vonzóbb, elegánsabb, több kisugárzással rendelkezik egy 50-es.
Mindenre van példa és ellenpélda és ezt a férfiak tekintetében is írom.
Ezek a dolgok abszolút nincsenek kőbe vésve. Nincs rá szabály, mint ahogy arra sincs garancia, hogy hasonló korúak nem "cserélik le" egymást.
Hovatovább azt gondolom, hogy a 46 éves nőt fiatalon tartja a 36 éves pasi. Így nem hagyja el magát, nincs zsíros haj, kitérdelt naci, kopott körömlakk, stb. És megmarad a kölcsönös tisztelet, lojalitás és ragaszkodás.
Remélem nekem viszont igazam van és nem tévedek:)
Én is ezt mondom. Erős érzelmi kötődés esetén nem gond a 10 éves korkülönbség.
De egy friss kapcsolat kialakulásakor, kevés esélye van, hogy sokáig-odáig együtt maradjanak.
Persze sok múlik a nőn, hogy közeledve a 60-hoz, mennyire tudja még őrizni az "érett asszony" érzékiségét, báját, stb. stb.
Válogathat?
És ha nem akar válogatni?
Ha neki a 66 éves kell, mert szereti?
Ha tényleg kötődik és kialakul a 10 év alatt egy olyan érzelmi és családi kötelék, hogy az öregasszonyt akarja és feltétel nélkül?
És ha az öregasszony nem is olyan öreg mert a mentalitása, az agya, a humora, a megjelenése, a tudása...és még sorolhatnám.
Azt gondolom, hogy ezek számok. Sőt sztereotípiák. És a 10 év nem is olyan marha sok. Persze lehet, hogy majd a 46 éves kell neki, sőt az is lehet, hogy a 66 éves cseréli le őt. Annyi forgatókönyvet produkál az élet.
Én azért had higgyem, hogy van olyan, hogy sírig tartó igaz...és ezt nem az a 10 év differencia teszi valóvá vagy valótlanná.
Remélem, hogy "tévedsz" és egyszer majd te is megtapasztalod, hogy nem ezen múlik.
De miért ne öregedhetne meg vele?
Ne viccelj...ugyan már, hol van az megírva, hogy ez kizáró tényező?
Amennyiben házastársak gyerekekkel, egyéb szoros családi kötelékkel mindkét oldalról, akkor igen, talán-talán.
De ha azt számoljuk, hogy a ma 46 éves nő kb. 10 év múlva közel 60 éves lesz, míg a ma 36 éves férfinél 10 év múlva jön az u.n. kapuzárási pánik, amikor még a krumplit is, csak el ne guruljon... ott fog erősen jelentkezni a kettejük közötti korkülönbség.
a férfiak statisztikailag korábban halnak, tehát miért ne működne? ha egyikük sem akar gyereket, akkor simán.
szerintem itt egyes férfiak túl sokat gondolnak magukról :)
...hátha ebből indulsz ki,bele se kezdj :D :D egyetlen párkapcsolatba sem.
Ugyanis bárkit érhet bármiféle betegség, amitől már nem lesz u.az az "üde virágszál" .... - gondold át.
Miért nézne ki öregebbnek? Rengeteg 35 éven felüli lepukkant disznó pasi van, aki soha meg nem mozdulna, és a sörözésen, meccsen, zabáláson kívül más nem érdekli. 40 felett meg a többsége pohos hájas gusztustalan.
Nők között sokkal több a karcsú, csinos, kisportolt még 40, 50, sőt 60 év felett is.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire müködhet egy kapcsolat ahol a nő 10 évvel idősebb?
- Működhet a kapcsolat 8 év korkülönbséggel? (a nő az idősebb)
- Adnátok esélyt egy olyan kapcsolatnak, ahol ekkora a korkülönbség a nő javára? Működhet?
- 12 év korkülönbség a férfi javára! Lehet ebböl hosszutávú kapcsolat? (23-34)
- Egy kapcsolat lehet hosszútávú, ha látom, hogy a pasi nem szép?
- Skorpió férfi és bika nő! Tapasztalatok? Működik a kapcsolat hosszútávon?