Mozgásra erősödő derékfájás (beszélgetés)
Ha valóban csak az ülőmunkából eredő gondjai vannak, akkor nem kell tartania gerincsérvtől és egyebektől. Persze, az orvoshoz el kell menni, de nem gondolom, hogy annyira komoly baj lenne. Vagy reménykedjünk benne.
Az én derekam is megfájdul, amikor hosszabb ideig görnyedek az asztal fölött, a lábaimat rakom ide-oda, sokszor olyan kicsavart helyzetben, hogy az már szinte képtelenség. Rossz szokás. Egy párnát kellene rendszeresíteni a derekunkhoz, ami mellett egyenesen állna a derék, csak ezt szinte senki sem teszi.
Sok minden lehet, akár gerincsérv is, ebből sok van nálunk. Szerintem a házi módszerek közül én leginkább a fájdalomcsillapító krémeket ajánlanám leginkább, és mielőbbi kivizsgálást. Tekintetbe véve, hogy néhol mennyit kell várni egy időpontra néhol, jobb, ha gyorsan intézkedsz.
Tavaly mentem végig egy vizsgálat és kezelés sorozaton, ami magában foglalt gyógytornát is. Nagyon hatásos volt, de többek közt azért, mert célzottan a saját problémáimra kiválasztott gyakorlatokat kellett csinálnom, mert akár ártani is lehet mozgással. A masszázs sem biztos, hogy a legjobb ötlet most.
De miért nekem?
Én írtam, hogy padlón aludtam.
Még ünnep előtt felhívhatod a háziorvosodat, írjon beutalót ortopédiára. Sőt, már oda is telefonálhatsz hétfőn, hogy mikor tudnak fogadni.
Nekem gerincsérvem van, torna segít, de én már gyógyszerrel élek, te még megúszhatod.
Masszírozást addig én nem ajánlom, amíg nincs meg a konkrét baj. Helye.
Nekem több mint egy évbe telt, mire rájöttek, mi a gond, nekem erős hátfájással kezdődött.
Szerintem amit most tehetsz, míg nem jutsz orvoshoz, hogy pihenteted a gerinced. Addig, míg ki nem vizsgálnak nem tudhatod mi okozza a fájdalmat.
Nekem anno bevált: a padlón alvás, az izmok lazítása, nyújtása. Óvatosan, míg nem fáj. Izomlazító krémek sokat segíthetnek.
Ülőmunka, rossz testtartás, a gerincedet nem tartod közben egyenesen. Masszázs segít.
De ellenőrizd le: cipő nélkül állj szorosan a falhoz, hogy a sarkadtól kezdve lábszár, fenék, hátad, vállad, fejed is érje a falat... érezni fogod, ha ismét jelentkezik a derék körüli fájdalom, mert a gerincet ebben a helyzetben egyenesen tartod. Vagyis már hozzászokott a rossz tartáshoz, és a felsőtest súlyát már a derék tartja, azért fáj.
Sziasztok,
A fórum nem helyettesíti az orvosi látogatást, tudom:) De ünnepek előtt már biztosan nem megyek el dokihoz, és addig is felmérném a terepet hátha valakinek van tanácsa hogy mit tudnék tenni..
Üló munkát végzek és nem sportolok sajnos.. 30 éves vagyok. Lehet utolért ennek az életmódnak a hátránya mert elkezdett fájni a derekam. Akkor fáj a legjobban mikor a jobb lábammal lépek, a derekam jobb oldalába hasít ilyenkor egy fájdalom.. Néha baloldalt is ugyanígy szóval rosszabb ha gyaloglok.
Valakinek volt már ilyen? Mivel rengeteg gerincbetegség van, nem tudom hogy egy véletlenszerűen kiválasztott tornával jót teszek vagy rosszat. Masszázsra járok pár havonta de abban sem vagyok biztos hogy jót tenne e most erre. Januárban felhívom a háziorvosom meglátjuk a vírus mizéria közepette csinál e valamit.
Szóval esetleg valaki magára ismer és meg tudja mondani neki mi okozta ezt?
Köszönöm!