Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? fórum

Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)

2009. szept. 9. 22:43

Kedves Lányok!

Annyira aranyosak vagytok, és tényleg olyan sokat jelent, hogy van kivel megosztani ezeket az érzéseket, félelmeket. Aki nincs ilyen helyzetben, nem igazán értheti (és nem is kell, hogy értse), mi történik vagy hogy éli meg az ember.

Betta, nagyon sokat gondolok Rád, és Lina, nagyon szorítok, hogy sikerüljön.

Jövő csütörtökre kiírtak laparoszkópiára, úgyhogy pár héten belül tudni fogjuk a szövettan, a kromoszómavizsgálat eredményét, és azt, hogy hogyan tovább.

Igi, meg tudod esetleg mondani, lapar után mennyi az a várható gyógyulási idő, amíg nem kezdik el a lombikot? Egyáltalán nem vagyok képben a lombikprogrammal, mert eddig nem igazán merült fel...

8977. Betta76 (válaszként erre: 8974. - D9d8721118)
2009. szept. 9. 18:09

Remélem sikerülni fog! Szorítani fogok neked!

Több érv szól a beavatkozás mellett, inkább legyen biztos kettő mint bizonytalan három...

Irtam két lánynak akik hasonlón estek át tavaly, mindkettőnek egészséges ikrei születtek utána,nem bánták meg hogy így döntöttek.

Bár most nagyon félek mert mindkettő azt irta hogy fájt a dolog:( Hiába érzéstelenitik a hasfalat, sajnos a méh falát amikor átszúrják az fájdalmas, azt nem érzéstelenítik...

8976. d9d8721118 (válaszként erre: 8975. - Igi)
2009. szept. 9. 18:05

Sajnos tudom a lombik árakat, meg azt az árat is ha valaki ezek ellenére sem lesz anyuka.

Barátnőmnek a 3. sem sikerült, örökbefogadtak.

Isten beszéljen belőled!!! :)

8975. igi (válaszként erre: 8974. - D9d8721118)
2009. szept. 9. 18:01
Lina megnyugtatás képen, sajnos nekem nagyon sok ilyen hónapom volt hogy havi 40000.- költöttünk gyógyszerre, szurikra. De ez az összeg elenyésző a lombik költségeihez képest, úgyhogy inkább örülj hogy ennyiért kismama leszel mert biztosan az leszel :-)
8974. d9d8721118 (válaszként erre: 8973. - Betta76)
2009. szept. 9. 17:20

Persze, vigyázok mindenképp. Ugyis az UH alapján tudok bármit is mondani... Hát, ha jól nézem a papírt, amit lerajzolt nekem, akkor 4 szuri. 3-5-7-9 napokon kell adni, és a 11.-en kell UH-ba menni.

Az lenne a csoda, ha egy petém lenne ami megérik... Félek, hogy megint elkezdődik a tortúra és a vége pofáraesés lesz :( Mert mi van, ha ettől sem érik meg egy sem? Se babám nem lesz, és kiadtam egy csomó pénzt a semmiért. :(

Nem is érdekel a pénz. Ha összejön akkor meg pláne. Gondolom patikakártyára is adják.

Támogassatok kicsit lelkileg, hogy összejön ettől...

Hát, igen azért a te helyzeted sem könnyű. Valami döntésféleségre juttotatok már?

8973. Betta76 (válaszként erre: 8972. - D9d8721118)
2009. szept. 9. 16:51

Szia Lina!

Mennyi merional szurit kapsz összesen?

Én 5-öt kaptam és látod hogy most hárman is vannak odabent:) szóval ha engem kérdezel van rá esély :)))

Amugy én az UH alapján repesztő szurit is kaptam, nem akarlak elkeseriteni de az egy db és 10 ezer felett volt az ára... Azzal még számolj!

Ja és jótanács, ha túl sok petesejt érik meg vigyázz, nekem 4 db volt és senki se szólt hogy mind a négyből baba lehet akár...

Annyit vállalj amennyit meg is tartanál, ne kerülj az én helyzetembe...

2009. szept. 9. 16:29

Itten vagyok, mesélek!!!

Szóval voltam a kedves dokibácsinál és elmondtam neki, hogy miért jöttem. Azt mondta első lépés a Closty, ha nem sikerül, akkor Closty + szuri... Háááátttt, mondom nem lehetne mindjárt a másodikkal kezdeni :) Merthogy a Closty magában nem ért semmit... Nem ellenkezett.

Szóval lényeg a lényeg... Menzi 3. napjától Closty 2x1 a 7. napig, mellette meg Merional injekcio. Azt most le nem írom hányadik naptól meg mennyi. Leírta nekem, ott van :)

Olyan boldog voltam, hogy éppen csak körbe nem csókoltam a dokit. Aztán elmesélte, hogy ha ez sem hat akkor jön ez meg az amaz... ÁÁÁÁÁ, mondom ne is beszéljünk róla. Tuti hatni fog :)

Nagy boldoan visszamentem a munkahelyre, és megnéztem mégis mennyibe kerül a Merional. Gondoltam, hogy nem olcsó, de basszus azért ez már pofátlanság!!! 18.000 körül van + a Closty, olyan 21-22 ezer körül lesz. Pláne ha nem használ... Akkor nagyon morci leszek. Jah, és a 11. napon kell mennem és megultrahangozik.

Olyan jó érzés volt hallgatni a magzati szívhangot, mig kint vártam :) Cuki nagypocis nénik között ültem, és olyanok voltak egymással mintha 1000 éve ismernék egymást. Jó érzés volt. Elképzeltem, hogy hamarosan én is nagypocival fogok kint ülni, és majd egyszer valaki aki a helyemben lesz ugynúgy élvezni fogja az én babám hangját, és gondol arra, hogy mi lesz ha... :)

Mit kell tudni a Merionalról? Szerintetek ér annyit, hogy az ember kiadjon ennyi pénzt érte?

8971. T.Orsa
2009. szept. 9. 15:40

Ó Lina!

Szépen elhúztad a mézes madzagot az orrunk előtt..:-)

8970. youlcsi (válaszként erre: 8968. - D9d8721118)
2009. szept. 9. 13:48
nem van még este??? :)
8969. Szamó (válaszként erre: 8968. - D9d8721118)
2009. szept. 9. 12:48

Jajjj, ne csigázzzzzz!!!!!!

Mesélj!!!!!

2009. szept. 9. 12:14

JJJJJJJJJJjááááááááányokkkkkkkkkkk!!!!!

Voltam dokibácsinál :P

Este mesélek!

8967. Szamó (válaszként erre: 8951. - 8c8f9343f6)
2009. szept. 9. 08:19

ÓÓÓóóóó Drága!

Fel a fejjel! Meglátod túl lesztek ezeken a nehéz napokon és nemsokára egy zebrás teszttel dicsekedhetsz! Csak sajna nekünk ezért küzdeni kell :-( De küzdünk és TE IS KÜZDENI FOGSZ, mert erős vagy!!!!!! Mi, itt a fórumon erőt adunk neked hozzá! Lelki támaszt nyújtunk!

KITARTÁS!!!!

8966. Szamó
2009. szept. 9. 08:12

Betta!

Én is csak azt tudom írni, mint a többiek.....

Nagyon nehéz döntés előtt álltok, de közösen döntsetek! És ha bármi kérdésed felmerül addig ne dönts, amíg nem kapsz rá kimerítő választ a dokiktól! Ne legyenek benned kételyek!

Sok erőt kívánok testileg - lelkileg egyaránt!

8965. Szamó (válaszként erre: 8962. - Youlcsi)
2009. szept. 9. 08:09

:-)

SZUPI!

8964. igi (válaszként erre: 8951. - 8c8f9343f6)
2009. szept. 9. 08:08

Drága csillag ! Legyél most erős, ne sírj.

Elindultál és végig fogsz menni ezen az úton, még ha nem is lesz könnyű.

Sajnos te is azok táborát erősíted akiknek meg kell küzdeniük de úgy emberesen a babáért és ennek a lombik a csúcsa. Meglátod ez a sok megpróbáltatás úgy meg fog edzeni, nem is hiszed mit kibírunk.

Gondolj arra hogy minden lépéssel közelebb leszel a te kis babádhoz.

8963. igi (válaszként erre: 8949. - Betta76)
2009. szept. 9. 08:00

Betta, kemény helyzet elé állított benneteket az élet. Ahhoz kétség nem fér hogy a döntés nagyon nehéz, de a pároddal együtt kell hogy ezt meghozzátok, hogy később ne legyen mit egymás szemére hányni. Ezt most azért írtam mert hallottam már ilyen esetről. Itt most egyszerre kell a szívetekre és az eszetekre hallgatni.

Sok sok erőt kívánok nektek !

8962. youlcsi
2009. szept. 8. 23:04

helló lányok!

nincs doki által megbombázva a baba-project!!!

majdnem minden rendben :)

8961. d9d8721118 (válaszként erre: 8959. - T.Orsa)
2009. szept. 8. 20:18

Hát ezt majd ő elmondja... Lehet van Clostyn kívül más is.

Annyira félek. Teljesen depressziós lettem. Tönkremegyek teljesen. Pláne, hogy sorba teherbe esnek a környezetemben, pont olyanok akik szintén PCO-sok.

8960. m.gery (válaszként erre: 8953. - Betta76)
2009. szept. 8. 20:03
Betta, én ugyanígy gondolnám a dolgot, nagyon nehéz döntés ez, de tényleg most elsősorban te vagy a fontos, mert a babáknak egészséges anyuci kell. És a két picurnak jelentősen jobb esélyik lennének ez is biztos. De a harmadikat meg nagyon sajnálom, szóval ez tényleg hatalmas teher...
8959. T.Orsa (válaszként erre: 8958. - D9d8721118)
2009. szept. 8. 19:49
Mármint Clostival kezdje el a stimut?
2009. szept. 8. 17:57

Köszi lányok!

Betta!

Jól gondold meg!!! ( Tudom könnyű mondani ) Párod, te, doki mit mondtok?

Holnap megyek dokihoz. Szorítsatok, hogy kezdje el a stimulálást!!! Nagyon félek, hogy valami miatt nem fog adni nekem semmit :(

8957. T.Orsa (válaszként erre: 8956. - Betta76)
2009. szept. 8. 16:58
Azt hittem,hogy több!Merre hajlasz egyébként?2baba?
8956. Betta76 (válaszként erre: 8955. - T.Orsa)
2009. szept. 8. 16:47

szia!

5-8% a kockázat..

8955. T.Orsa
2009. szept. 8. 16:41

Sziasztok!

Betta,neked aztán szépen feladták a leckét..:-(

Sajnálom a helyzetet,nem tudom,hogy döntenék a helyedben..

Mekkora kockázata van egyébként a "műtétnek"?

Holdcsillag,te sem vagy könnyű helyzetben..Minden rendben lesz!!

8954. Betta76 (válaszként erre: 8951. - 8c8f9343f6)
2009. szept. 8. 16:06
remélem minden rendben lesz azon a kromoszóma vizsgálaton és jöhet a lombik! Szorítok neked!
8953. Betta76
2009. szept. 8. 16:04

Tudom hogy itt a fórumon ti mind babát szeretnétek és biztos van aki vállaná a 3 babával járó veszélyeket és kockázatot, és nem gondolkodna a dolgon egy percig sem, mint én teszem.

A párom hallani sem akar a három baba megtartásáról, én meg még vívódok a dolgon, ő engem félt és nem érdekli más, én a babákat féltem, hogy nem lenne elég helyük vagy hogy valamelyik beteg lesz, esetleg egy túl korán beinduló szülés során mindhármat elveszítem.

De majd lesz valahogy,alszunk rá pár napot, még nem döntök, átgondolom...

8952. m.gery (válaszként erre: 8951. - 8c8f9343f6)
2009. szept. 8. 16:00

Szia! Jajj, nagyon sajnálom, át tudom érezni, mit érezhetsz most...mintha kihúzták volna alólad a széket...

Remélem nem találnak semmi további gondot!

2009. szept. 8. 15:13

Sziasztok, Csajok!

Lina, én nem tudom, milyen vitamin kell.

Betta, nagyon nehéz helyzetben lehettek, sok lelkierőt kívánok a döntés meghozatalához.

Rólam röviden, mert halálfáradt vagyok, és most értem haza a nőgyógyászatról (brrr).

Tegnap beszéltünk a dokival, és órákkal később, majdnem éjszaka sikerült kihámoznom, mit is mondott valójában.

A férjem eredménye tényleg jó, de nem az én defektem mellett. Nekem szövettani vizsgálat (tehát laparoszkópia), kromoszómavizsgálat, és ha ez alapján nincs genetikai betegség, akkor lombik. Petefészek-roncsolásról egy szó sem esett, de amúgy is egy káosz volt az egész, amit elmondott nekünk. A lényeg, hogy kb. az a kérdés most már, hogy zökkenőmentesen küldhet-e lombikra, vagy még a szövettan eredménye közbeszól, és esetleg kiderül egy plusz X kromoszóma nálam, ami új forgatókönyvet jelent.

Úgyhogy tegnap meg ma is bőgtem szépeket, kicsit túl gyorsan zajlanak az események, és nagyon a fejünk fölött. Mintha átvették volna mások az irányítást...

Ma reggeltől idáig a kórházban voltam, hogy meglegyenek a laparhoz szükséges elővizsgálatok, de belgyógyász után még így is kell rohangálnom, altatóorvossal, szülésznővel már nem beszélek, majd befektetnek egy nappal hamarabb, nem lövök el több szabit. A főorvossal sikerült beszélnem, de halál lekezelő volt, pláne, miután közöltem vele, hogy engem most ne vizsgáljon meg, senki nem említett vizsgálatot, nem így készültem + minden leletem rendelkezésre áll. De azért legalább azt mondta, mehetek műtétre.

Elég borzasztónak éltem meg a mai napot. :(

Meg ezt az egész helyzetet.

3 hét alatt eljutottunk onnan, hogy szeretném, ha majd vmikor megműtenének, oda, hogy már örüljünk, ha nincs több X-kromoszómám a kelleténél, és a lapar a lombikot készíti elő.

Bocs a szómenésért, kicsit sok volt a tegnap és a mai nap a lelkemnek...

8950. m.gery (válaszként erre: 8949. - Betta76)
2009. szept. 8. 15:03

Ohh, hát ez eléggé nagy teher rajtad..gondolom.

Nem is tudok rá semmi "okosat" mondani.

8949. Betta76 (válaszként erre: 8948. - M.gery)
2009. szept. 8. 14:11

Hello,

Továbbra is változatlan a helyzet, két baba szépen növöget és a harmadik le van maradva, sokkal kisebb és más formájú de ott van. A doki behívott a vizsgálat után, azt mondta hogy gondoljam át hogy redukálni a babák számát kettőre a kockázatok miatt.

Jövő héten megyek ujra UH, addigra kell dönteni és válaszolni, 12-hetes korig tudják megcsinálni.

Hát ez van...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook