Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Mogyorós-zabos keksz recept

Mogyorós-zabos keksz recept


Elkészítési idő 45 perc

A Mogyorós-zabos keksz hozzávalói:
- 200g darált mogyoró
- 200g liszt (legjobb lenne teljes kiörlésű, de fehér liszt is jó)
- 100g finomszemű zabpehely (zart)
- 2 nagyobb csipet só
- 2 egész tojás
- 1 érett banán
- 100g vaj vagy margarin
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál citromlé
- 50g ét tortabevonó( vagy valamilyen étcsoki) lereszelve


Mogyorós-zabos keksz

A Mogyorós-zabos keksz elkészítési módja:
A lisztet, mogyorót, zabpelyhet, sót, szódabikarbónát szárazon összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat, A banánt villával összetörjük, majd a tojásokkal összekeverjük. Ezt a löttyöt a száraz anyagokra öntjük, majd itt adjuk hozzá a citromlevet. Az egészet összegyúrjuk, kicsi vizet adhatunk hozzá, ha túl nasszív lenne a tészta. Belekeverjük a lereszelt csokit is.
Egy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráterítjük a tésztát. Olyan 1-2 cm magas lesz benne, ne ijedjünk meg, nem is lesz magasabb.
170 C fokon 20-25 percig sütjük, picit kell barnulnia csak.


Kivéve a sütőből lehetőleg azonnal szeljük fel, hogy szàradjon hűlés közben is. Hosszúkás szeletekre szeljük.

Mogyorókrémmel megkenve is nagyon finom.

A mogyorónak és a zabnak köszönhetően nagyon egyészséges, laktató nasi, uzsonna, tízórai lehet belőle.


Kategória: Reform ételek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 16. 20:52
A mogyorós-zabos keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook