Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos kevert pite recept

Joghurtos kevert pite recept

A Joghurtos kevert pite hozzávalói:
3 db tojás
2 pohár natur joghurt (jelen esetben 150g-os)
2 pohár cukor
1 pohár olaj
3 pohár liszt
1 csomag sütőpor
Csipet só
50 g csokireszelék (elhagyható)
Kb. 300-400 g meggy (vagy egyéb gyümölcs)
Porcukor a szóráshoz.


Joghurtos kevert pite

A Joghurtos kevert pite elkészítési módja:
Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén a csokireszeléket is belekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd rápottyintgatjuk a kimagozott meggyet.


A kimagozott meggyet érdemes jòl lecsöpögtetni, illetve egy-két evőkanál liszttel összeforgatni a pottyintgatás előtt.

Nem lesz nagy különbség, ha 175 g-os joghurtot veszünk, illetve 100g-osból 3 db.

175-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Tűpróbát azèrt nem árt csinálni.

A tepsi mérete kb. 22×30 cm.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 28. 18:13
A joghurtos kevert pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook