Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrófánk - Quarkbällchen recept

Túrófánk - Quarkbällchen recept


Elkészítési idő 60 perc

A Túrófánk - Quarkbällchen hozzávalói:
150 g cukor
1 vaníliás cukor
4 tojás
500 g Quark (Magerstufe) *megjegyzés lent
450 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás pudingpor
Olaj a sütéshez
50 g cukor+ vaníliás cukor vagy fahéj a forgatáshoz.


Túrófánk - Quarkbällchen

A Túrófánk - Quarkbällchen elkészítési módja:
A cukrot a tojással keverőgéppel alaposan kikeverjük, majd hozzákeverjük a túrót, majd hozzászitáljuk a pudingporral, sütőporral elkevert lisztet.
Az olajat magasfalú edényben, vagy frittőzben felmelegítjük olyan 170 fokra, ne legyen túl forró. Két kanál segítségével kis, kb. teàskanálnyi gombócokat szaggatunk az olajba, figyeljünk, hogy legyen elég hely, mert a sülés közben kb. 3x akkorára nőnek. Ha kell kisebbre vesszük a tüzet, alaposan át kell, hogy süljenek.
Többször átforgatva világos barnára sütjük, majd papírtörlőre kiszedjük, végül cukorban megforgatjuk.


A német túró hígabb, és alacsonyabb zsírtartalmú, mint a magyar, ezért én 250 g áttört túrót és 250 dkg joghurtot, vagy 12%-os tejfölt használnék helyette.
A szaggatáshoz érdemes egy kis edényben vizet odakészíteni, és 2-3 fánkocska után leöblíteni a kanalakat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2019. febr. 28. 16:29
A túrófánk - quarkbällchen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook