Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért dicsőség, ha valaki nem olvas már papíralapú könyvet, újságot? fórum

Miért dicsőség, ha valaki nem olvas már papíralapú könyvet, újságot? (beszélgetés)

1 2
24. Titkos üzenet (válaszként erre: 21. - I-I-I)
tegnap 18:54
Ha most nagyon ALJAS🕳️, SZEMÉT🗑️ akarnék lenni, akkor azt mondanám: "Találd KI!" 😂😂😂 (📙🤔...)
23. komor (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
tegnap 18:51

Ez így van szerintem is. Olyan sok olvasható könyv van, hogy nehéz lenne mindet kiolvasni. Emlékszem az irodalom tanárnőmnek nagyon nem tetszett, amikor A 22-es csapdája könyvet olvastam. Neki nagyon nem tetszett.

Igazság szerint én is úgy érettségiztem Kaffka Margitból, hogy nem olvastam a könyvét. Már a címére sem emlékszem, csak arra, hogy jól spekuláltam, jókat mondtam. :)

Mára úgy tűnik, hogy nem a klasszikus és könnyedebb olvasmányok között van a határvonal, hanem általában az irodalom és az internet, meg a játékok között.

22. Titkos üzenet (válaszként erre: 19. - I-I-I)
tegnap 18:48

"OSZT🤠🚬!" :))

Igen, nem jelzi, csak Te pislogsz💫👁️💫👁️💫👁️💫 hogy JÉÉÉ, töltve⬆️⚡⚡⚡ már vagy 3️⃣⚠️ órája IS, mert közben mást csináltál! 😂😂😂

21. I-I-I (válaszként erre: 20. - Titkos üzenet)
tegnap 18:42
Milyen műfajban olvasol legszívesebben?
20. Titkos üzenet (válaszként erre: 18. - Titkos üzenet)
tegnap 18:38
Javítási🛠️ mód: valószínűleg földhöz vágni💢💥💥💥💢 hogy atomjaira🫘🫘🫘 törik, tán köpök💦 is rá egyet! (vagy 10-et:))
19. I-I-I (válaszként erre: 18. - Titkos üzenet)
tegnap 18:38
Feltöltöd bizonyos időközönként, aztán kész. De majdnem napi szinten használom. Tudom, hogy 20-80% között kellene tartani, de sajnos nem jelzi ki a töltöttséget.
18. Titkos üzenet (válaszként erre: 9. - I-I-I)
tegnap 18:28
Csak a hosszú állást🦶🦶 nem bírja, arra VIGYÁZZ⚠️, tehát hónapok NE teljenek el kikapcsolva📴! Nekem egy világítós💡 Koobe volt hónapokig (volt az 1 év is) "fermentálva", miután csutkára⬆️⚡ feltöltöttem, bekapcsolásnál pislant👁️ egyet a "stand by🟢" lámpa, OSZT SZEVASZ! Ezek a beléjük szerkesztett lítium akksik (a telefonnál📱 is) pont olyanok, hogy a teljes kisütést⬇️⬇️ (lemerítést) nem szeretik, a teljes megsütést⬆️⬆️⚡⚡ (túltöltést) sem, de a kihasználatlan henyélő🛏️💤💤 pozíciót sem, így voltaképpen önmagában tesz kárt, önmagát süti🔥🔥🔥 ki úgy, hogy valószínűleg KAMPÓ✝️!
17. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:33

"Nem dicsőség, az biztos."

Szerintem se dicsőség.

tegnap 17:23
Hol hallottad az hogy ez dicsőség?
15. globus (válaszként erre: 14. - Andi6020)
tegnap 17:21

Én mindent, sőt többet is a könyvtárból. Kivéve A kőszívű ember fiait. Számomra ez könyvben, filmen is emészthetetlen.

Most is járok könyvtárba. E-olvasót vettem, de nem értek hozzá, félretéve.

14. andi6020 (válaszként erre: 7. - Globus)
tegnap 17:00
Kötelezőkből az első amit elolvastam az a Rómeó és Júlia volt középsuliban.
13. Kacsahercegno (válaszként erre: 8. - Komor)
tegnap 16:54
Ha egyébként mást olvas, meg érdeklik dolgok a világban, ettől szerintem nem lesz baja. A kötelezőkből egész sokat kihagytam, de úgy érzem, emiatt nem maradtam teljesen ostoba, ettől még szerettem az iskolában az irodalomórát, szeretek is olvasni felnőttként is, de valahogy már eleve az hogy kötelező, elveszi szerintem a gyerekek kedvét. Lehetne egy "ajánlott" lista amiben van 20 könyv és válassz 3-at, vagy mittudomén, valami ahol kapnak egy kis mozgásteret, hogy keressenek valamit, ami érdekli őket.
tegnap 16:51
Mert óvja a fákat...?
11. globus (válaszként erre: 8. - Komor)
tegnap 16:48
Én egyet nem bírtam elolvasni, de azt azóta sem, pedig megpróbáltam.
10. I-I-I (válaszként erre: 8. - Komor)
tegnap 16:48
Volt olyan tanár főiskolán, aki egy félévre feladott 50 kötelező olvasmányt, gondolj egész könyvekre és szépirodalmi művekre. Még szép, hogy a legtöbben elolvasták rövidített olvasmányként.
9. I-I-I (válaszként erre: 3. - Kedvesenfanyar)
tegnap 16:46
2026-ot írunk, a digitális olvasás nem rontja a szemet, 2012 óta használok e-book olvasót. Az egyik lehető legjobb találmánynak tartom.
8. komor (válaszként erre: 7. - Globus)
tegnap 16:42

Megdöbbentem, amikor a fiam középiskolás könyveit néztem, mert volt egy olyan könyve, amely a kötelező olvasmányokat tartalmazta zanzásítva. Könyvenként pár oldallal letudhatta a diák a több száz oldalt, nem kellett "végigszenvedni" egyiket sem.

Ez se semmi! :(

7. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:35
Azért lehidaltam nemrég, mikor valaki állította, életében egy könyvet se olvasott el. Már eleve ott voltak a kötelezők...ha valami, ez tényleg nem dicsőség, inkább maradjon csendben.
6. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:30

Észszerű nem papír alapút olvasni.

Szerintem a könyv is drága, bár ott vannak akciók.

Viszont múltkor, egy hosszabb repülőút előtt gondoltam veszek pár újságot. Semmi szar napilapok, egy kis bulvár, hát azt hittem edzett vagyok általánosságban az árakkal, de ezek szerint ki nem. 5-6-800 Ft/db. Beszarás. Igényes újságról ne is beszéljünk. Az könyvárban van.

tegnap 16:29
Ki szerint? Van aki ezt szereti, van aki azt. Nekem pl. kényelmetlen az ágyban papír könyvet olvasni, és helyem sincs újabb könyveknek, így e-book olvasóm van, de ettől még nincs fundamentális problémám a papír könyvekkel, vagy azzal, aki azt részesíti előnyben :D
tegnap 16:19
Látom törölték, hogy le mertem írni, mennyi helyesírási hibát vétettél,nem tudom , nem értem az okát, miért nem lehet erre felhívni a figyelmed, hogy legközelebb jobban ügyelj erre?
tegnap 16:15

A kérdésedre is válaszolok. Mitől lenne ez dicsőség?

Legfeljebb nem szégyen, de büszkélkedni vele szerintem furcsa. Az, hogy valaki papíron vagy digitálisan olvas, másodlagos.

A papír kíméli a szemet és kevésbé zavaró,a digitális praktikusabb és néha olcsóbb, a telefon/tablet a problémás, az ronthatja a szemet.

De egyik sem "érdem", a lényeg az, hogy az ember foglalkozik-e mélyebb tartalommal. Az viszont, hogy valaki nem olvas, inkább hátrány, mint dicsőség.

2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:09
Újság, magazin többféle lehet. Pl. nem leszünk kevesebbek, ha kimarad Blikk, Kiskegyed.
tegnap 15:53

Ha nem is szégyen de hogy nem dicsőség, az biztos.

Szerintetek ?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook