Mivel jön le a kádba való gumi csúszásgátlóról a ronda fekete lerakódás? (tudásbázis)
A feketeséget penészgomba okozza, ami meleg, nedves közegben "virágzik" előszeretettel. A gombákat nem pusztítja el a klóros alapanyagú tisztítószer, esetleg elveszi a feketeséget. Ezért nem javasolható a nátrium-hipoklorit (hipó) és az ugyanezt tartalmazó illatosított Domestos sem. Savas közegben a gombák elpusztulnak, ezért jó pl az ecet is. Mosógépbe téve a gombák a ruhákra kerülnek és ügyesen megtelepdhetnek 40 fokos mosásnál a fehérneműkön is, fertőzést okozva! Nagyon veszélyes!
A leghatékonyabb a megelőzés: tedd ki száradni minden fürdés után.
En ecetet szoktam hasznalni, egyreszt szepen lepucolja, masreszt az ecet minden gombat megol,
amolyan "fungus-irto"...
Nekem bevalt idaig, sot!, ha a kutyust furdetem, mindeg teszek a vizbe egy kis ecetet, a kulonbseg azonnal lathato, mihelyt megszarad, a szore fenyes, es sokkal kevesebbet vakarodzik, szinte semmit, csak jol le kell obliteni tiszta vizzel a furdes utan...
B.K.
Én itt kint az USA-ban mikor kijöttünk, szállodában dolgoztam mint takaritónő....
Mikor kitakaritottuk a fürdőt, ezt a gumis csúszásgátlót fel kellett tapasztani a csempére a fallra, igy kicsurgott belőle a viz, és teljesen kiszáradt, nem tudott befeketedni, begombásodni!
Ha tudjárok minden nap mikor a család lefürdött tapasszátok ti is fel, ne csak heti 1-2 alkalommal..
A másik amit már más is irt, ki kell mosni;)
Tökéletesen kitisztitja:)
Nálunk a cégnél(sport pálya) a zuhanyzókba van ilyen.Hiába rakom ki száradni:(
Van 1 UROPHEN nevű nagyon erős hatásu fertőtlenítőszer(vízkő és gomba ölő),azzal lelocsolom bőven hagyok időt(1éjszaka)majd gumikesztyüt húzok és lekefélem.
Az a feket szutyok az vízkő, próbáld meg cillittel, vagy valami hasonló vízkőoldóval. Először kis darabon, aztán ha nem eszi meg a gumit, akkor nagyobb darabon.
Nálunk ugyan ilyen cucc nincs a kádban (csak, ha kutyafürdetés van), de a mosogató melletti műanyag csepegtetőről pl. prímán leette a fekeze lerakódásokat. :))) (bár már lecseréltük rozsdamentesre, mert heti rendszerességgel kellett vízkőoldózni).
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Fekete fehér kockás inget mivel mossam együtt? :)
- Ti mivel tisztitjátok a zuhanykabint? Főleg a vízköves lerakódások érdekelnek, meg összekarcolni se szeretném, segítsetek.
- Öblítő elhagyásával elkerülhető a fekete, nyálkás lerakódás a mosógépben?
- Mivel lehetne a mosógép dobját kívülről a vízkő lerakódásoktól megtisztítani?
- Cserepes gerberám levelein fehéres lerakódás van, mintha megszitáltam volna liszttel... Mi ez? Valami betegség? És mivel kezeljem?