Mitől van az ha sűrűn fáj a gyomrod? (tudásbázis)
tényleg egyénfüggő, én pl. hosszú évek óta megszoktam, hogy eszpresszóval kezdem a napot (tej nélkül, egyetlen kocka nádcukorral), mert alacsony a vérnyomásom, és ettől tudok csak magamhoz térni; de mindig mondják, hogy ez mennyire nem jó, nem tesz jót a gyomornak, fokozott savtermelést vált ki, amiből fekély lehet, satöbbi.... ezért - bár nekem nem szokott égni a gyomrom soha az éhgyomorra kávétól -, párszor megkíséreltem, hogy előbb reggelizem valamit, és csak azután jön a kávé, például legutóbb sokmagvas tk bagettet reggeliztem Philadelphiával, és mást nem is (nem akartam terhelni korán reggel a gyomrom), és hát mit ne mondjak, úgy elkezdett égni a gyomrom, hogy rohantam is ki a kávémért azzal a lendülettel a konyhába, és: el is múlt a gyomorégésem egyből, még savlekötő se kellett, pedig elővettem a dobozt azért, hogy ki tudja, hátha kell... nah, hát erre mondjatok valamit, ez milyen már? ;)
...reggelente zabpelyhet eszem joghurttal keverve. Nagyon jó a gyomornak és a bélrendszernek is.
Mennyit és mit vacsorázol?
tulzott idegeskedes is okozhatja,vagy sok alcohol,vagy kave is.
h az enyém mitől fáj, azt tudom.
egyénfüggő.
Ha savtól van akkor a pattogatott kukirica jó megoldás lehet. A HB-t speciális antibiotikum pusztítja ki.
es mi van ha van helikobakteri de nem tudok semilyen antibiotikumal megszabadulni tole mit lehet tenni ???????????????????????????
rossz fogak is okozhatják.ha az ember fogai nem jó,akkor nem úgy tudja megrágni az ételt és sokszor a falatok egészben kerülnek a gyomorba,ahol viszont nehezen emésztődik.
Okozhatja a gyomorban található baktétium is/ Helicobakter pilory/Izotóplaborban egy teszt segítségévél mutatják ki,levegőt kell fújni egy zacsiba/mintha lufit fújnál./Ha pozitiv,antibió-kúra követi.
Ha elhanyagolják,gyomorfekély,majd abból gyomorrák alakulhat ki.
Ezért érdemes orvoshoz fordulni.
Még annyit,hogy ennek a baktériumnak a jelenléte bőrproblémákat is okozhat,nemcsak gyomorfájást.Így én a bőrgyógyásztól kerültem erre az izotópvizsgálatra,ahol megtalálták a bacit.
Nekem akkor fájt nagyon amikor gyomorfekélyem volt.
Mindenképpen megnézetném szakorvossal, ugyanis ez csak egyre rosszabb lesz, mindenféle súlyos betegség fejlôdhet ki belôle, fekély, vérzô fekély, daganat, krónikus gyulladása a gyomorfalnak,stb.
igazad van.. én még annyit tennék hozzá, hogy az sem mindegy milyen hangulatban eszünk?!- nekem már megszünt :) jobbulást Mindenkinek.
Sok sav, stressz, túl gyorsan eszel. Sok oka lehet, én már szinte minden végigmentem.
éhgyomorra cigi? :D ez most komoly?
Nekem az allergiától fájt. Érzékeny lettem egy rövid időre a tejcukorra és a lisztre.
És ha sok cukrosat eszem, utána is szokott.
Az Orvos látogatás indokolt lenne, ha sürün visszatérő a probléma.
Miért kerülöd az orvosodat, ha már hosszabb ideje fáj a gomrod?
lehet allergia is valamelyik ételfélére.
lehetsz lisztérzékeny, vagy tejre is lehetsz érzékeny. sőt, lehet hogy egy konzerválószer nem tetszik a gyomrodnak.
Sok a sav.
Rágcsálj keksz féléket,
és mellőzd éhgyomorra a kávét, teát, cigit.
Sok minden okozhatja. Gyomorsavtúltengés, stressz, gyomornyálkahártya gyulladás, gyomorfekély, stb. Vizsgáltasd ki magad!
Idegesség, gyomorsav túltengés.
Mitől van az ha sűrűn fáj a gyomrod?
További ajánlott fórumok: