Mitől savanykás ízű a kolbász? (tudásbázis kérdés)
Párszor ráfáztam a füstölttel. Sütnivalót szoktam venni inkább, és abból a paprikás krumpli.
Szerintem is max kis hasmenés, ne izgulj annyira. Sokat elbír a gyomrunk.
Hőkezelés sok dolgot elpusztít...
Írd meg hogy mi van a kicsivel.
Visszavitted - e a maradékot.
Szerintem nem mindegy mivel füstölték, és meddig. Lehet attól érzed a savanykás ízt. Gyorspácok átka, biztosan nem csak a szalonna és társaiba tesznek.
A gyorsérlelés lényege, ami a nevében is van. Bizonyos folyamatok gyorsabban játszódnak le, nem hiányosan.
A lándolás is rövidíti az érlelés folyamatát, de ez sem torzíthatja.
kimért...a pár egyik felét, és uge kötelesek azt
ott tartani a fogyasztóvédők miatt, amin a címke van.
Ha van időd, akkor holnap.
Kimérve vetted, vagy meg tudod nézni az összetételét? Meg lehetne nézni, hátha mégis volt benne valami, ami megszaladt.
A beszállítónál is lehet gond, de húsárunál ez nekem olyan valószínűtlen széámomra.
Más termékeknél esetleg lehetne a savasságot szabályozó anyag, ami kicsit megborult, de kolbászba nem szokás ilyesmit tenni. Az antioxidáns szerepét is a pácsó tölti be, ami egy nitrites, nem savanyú vegyület.
Ha időd engedi, menj vissza a boltba akkor is, ha nincs meg a nyugtád, és szólj. Ha blokkod van, akár a maradékot is vidd, így szinte biztosan levásárolhatod. Ha meg nincs, akkor is lehet, hogy kompenzálnak, és átnézik a szállítmányt (ha nem ők hibáztak).
Meg valami! Ha komenymag van benne, attol lehet kisse "pikans" az ize.
Gondolom, rendesen megfozted, tehat nem lehet gond belole!
Ez nem "langolt kolbasz" veletlenul?
Az szokott egeszen puha, kremes lenni... kicsit nyers meg... (en imadom!!)
Ha megfozted, nem lesz semmi gondotok...
de ha nem mered, a macska, kutya vigan belakmarozza :D:D
Te jó Isten! Szerintem többen is aggódunk, feltétlen írd meg, mi lett a vége!
Egyebet én sem tudok mondani, mint az előttem szólók. Csak izgulok értetek, főleg a gyerekért.
Ha nincs hányingere se hasmenése akkor nem érdekes, ha bármelyik, akkor kijön belőle.
Ez nem a klassziks nyers "húsmérgezés"
További ajánlott fórumok:
- Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
- Mennyibe kerül a Mc Donald's-os kolbászburger?
- Több vasat a tűzben... csak le ne égjen a kolbásza
- A rozskenyérnek miért van savanykás íze?
- Igazán finom téli kovászos uborka receptre lenne szükségem. Olyat keresek, ami finom savanykás lesz! Tudtok ilyen receptet?
- Melyik mostanában kapható almafajta savanykás?