Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől savanykás ízű a kolbász? fórum

Mitől savanykás ízű a kolbász? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2013. okt. 2. 21:39

Párszor ráfáztam a füstölttel. Sütnivalót szoktam venni inkább, és abból a paprikás krumpli.

Szerintem is max kis hasmenés, ne izgulj annyira. Sokat elbír a gyomrunk.

Hőkezelés sok dolgot elpusztít...

Írd meg hogy mi van a kicsivel.

Visszavitted - e a maradékot.

Szerintem nem mindegy mivel füstölték, és meddig. Lehet attól érzed a savanykás ízt. Gyorspácok átka, biztosan nem csak a szalonna és társaiba tesznek.

39. Regin_a (válaszként erre: 23. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 2. 21:38
Házi macska nem nagyon eszi a kolbászt, én már kettőnél tapasztaltam
38. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 28. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 21:29
Ez igaz! Van egy fustos folyadek is, de kozelebbit nem tudok... Azt nem hiszem, hogy hasznalnak kolbasznal...
37. Macskanita (válaszként erre: 36. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 21:27
nekem is nagyon gyanús...de remélem nem lesz gond....pláne gyereknek...visszamegyek holnap lehet oda ahol vettem.
36. Gourmilla (válaszként erre: 35. - Macskanita)
2013. okt. 2. 21:26
A tejsav savanykás. Lehet, hogy tévedtem, de szerintem a savanyú kolbász minimum selejtes.
35. Macskanita (válaszként erre: 34. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 21:24
és attól savanykás?
2013. okt. 2. 21:23
A gyorsérlelésűben -egy éjjel "megérik"- marad tejsav a szénhidrátok lebontása után, pl.olcsó lángolt kolbászok többsége.
33. Gourmilla (válaszként erre: 29. - Macskanita)
2013. okt. 2. 21:22

A gyorsérlelés lényege, ami a nevében is van. Bizonyos folyamatok gyorsabban játszódnak le, nem hiányosan.

A lándolás is rövidíti az érlelés folyamatát, de ez sem torzíthatja.

2013. okt. 2. 21:21
egyébként ez színre jó, nem ragad.
31. Macskanita (válaszként erre: 30. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 21:19

kimért...a pár egyik felét, és uge kötelesek azt

ott tartani a fogyasztóvédők miatt, amin a címke van.

30. Gourmilla (válaszként erre: 27. - Macskanita)
2013. okt. 2. 21:18

Ha van időd, akkor holnap.

Kimérve vetted, vagy meg tudod nézni az összetételét? Meg lehetne nézni, hátha mégis volt benne valami, ami megszaladt.

29. Macskanita (válaszként erre: 28. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 21:18
egyébként a lángolt kolbászok gyorsérleltek?
28. Gourmilla (válaszként erre: 23. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 2. 21:16
Savanyúra lángolni nem lehet.
27. Macskanita (válaszként erre: 26. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 21:16
akkor is, ha nem lesz bajunk tőle???
26. Gourmilla (válaszként erre: 21. - Macskanita)
2013. okt. 2. 21:14

A beszállítónál is lehet gond, de húsárunál ez nekem olyan valószínűtlen széámomra.

Más termékeknél esetleg lehetne a savasságot szabályozó anyag, ami kicsit megborult, de kolbászba nem szokás ilyesmit tenni. Az antioxidáns szerepét is a pácsó tölti be, ami egy nitrites, nem savanyú vegyület.

Ha időd engedi, menj vissza a boltba akkor is, ha nincs meg a nyugtád, és szólj. Ha blokkod van, akár a maradékot is vidd, így szinte biztosan levásárolhatod. Ha meg nincs, akkor is lehet, hogy kompenzálnak, és átnézik a szállítmányt (ha nem ők hibáztak).

2013. okt. 2. 21:13

Meg valami! Ha komenymag van benne, attol lehet kisse "pikans" az ize.

Gondolom, rendesen megfozted, tehat nem lehet gond belole!

24. Macskanita (válaszként erre: 23. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 2. 21:11
Lehet hogy lángolt...én ettem nyersen belőle, akkor vettem észre az íze furcsaságát, az enyhén savanykásat...a gyerek sokat evett paprikás krumpliban. Lehet hogy lángolt.
23. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 1. - Macskanita)
2013. okt. 2. 21:10

Ez nem "langolt kolbasz" veletlenul?

Az szokott egeszen puha, kremes lenni... kicsit nyers meg... (en imadom!!)

Ha megfozted, nem lesz semmi gondotok...

de ha nem mered, a macska, kutya vigan belakmarozza :D:D

22. Linnax
2013. okt. 2. 21:06

Te jó Isten! Szerintem többen is aggódunk, feltétlen írd meg, mi lett a vége!

Egyebet én sem tudok mondani, mint az előttem szólók. Csak izgulok értetek, főleg a gyerekért.

21. Macskanita (válaszként erre: 20. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 21:04
ez különben egy igen széles választékú füstölt áruk boltja,rengeteg vásárlóval, sok beszállítóval, ezt a fajta kolbászt eddig nem vettem még, eddigi termékeikben nem csalódtam
20. Gourmilla (válaszként erre: 18. - 25800e2d09)
2013. okt. 2. 21:02
Igen, a bolti sufnizás is fertőtlenített valamennyit, a hőkezelés meg még jobban, aztán jön a gyomorsav, abban is pusztulnak ám a kórokozók!
19. Gourmilla (válaszként erre: 13. - Macskanita)
2013. okt. 2. 21:00
Tényleg nem kell aggódnod, legrosszabb esetben egy kis gyomorrontás lesz, de az sem biztos.
18. 25800e2d09 (válaszként erre: 11. - Macskanita)
2013. okt. 2. 21:00
semmi baj nem lesz! csak tényleg azt dobd ki ami megmaradt. így már én is jártam nem is egyszer. az ember gyomra sokmindent kibír. régen kilószám ettük mosatlanul a fáról a permetezett gyümölcsöt és nem lett bajunk tőle. szóval ez apróság. ne aggódj:)
17. Macskanita (válaszként erre: 15. - Regin_a)
2013. okt. 2. 20:59
másfél órája ette, azóta tiszta ideg vagyok...:-( nagyon. még enm szólt, h gond lenne, alszik.
16. Gourmilla (válaszként erre: 9. - 25800e2d09)
2013. okt. 2. 20:58
Komoly bajuk tényleg nem lesz, én hánytatni sem próbálnék.
15. Regin_a (válaszként erre: 13. - Macskanita)
2013. okt. 2. 20:58

Ha nincs hányingere se hasmenése akkor nem érdekes, ha bármelyik, akkor kijön belőle.

Ez nem a klassziks nyers "húsmérgezés"

14. Regin_a (válaszként erre: 9. - 25800e2d09)
2013. okt. 2. 20:56
Max a sütés javít/ana/, magasabb hőmérséklet
13. Macskanita (válaszként erre: 10. - Regin_a)
2013. okt. 2. 20:56
nemáááá...kisgyerekről van szó...:-(
12. Gourmilla (válaszként erre: 2. - Macskanita)
2013. okt. 2. 20:56
Egy kolbászban semmi keresnivalója olyan alapanyagnak, ami savas erjedésnek indul. Még ha cukrot tesznek bele, az is csak megfelelő vizes oldatban kezdehetne erjedni. A legvalószínűbb magyarázat, hogy rosszul tárolták és ecetes mosással "javították fel". Többé ne vásárolj ott!
11. Macskanita (válaszként erre: 9. - 25800e2d09)
2013. okt. 2. 20:55
oké, egy kis hüvelykujjnyit ettünk nyersen is...pfffff....
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook