Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit tett tönkre a közösségi média? fórum

Mit tett tönkre a közösségi média? (beszélgetés)

1 2
tegnap 15:51
Van előnye, hátránya egyaránt. A személyes kapcsolatok biztos bánják.
tegnap 13:28
Nekem inkább fura volt majd 20 éve hogy akinek az iwiw.en volt egy rakás ismerőse az élőben már köszönni is elfelejtett.Amugy ki mire hogyan használja úgy lesz számára jó vagy rossz. Sok időt szánnak rá az emberek többet mint amennyi egészséges szerintem.
30. Érdekes73 (válaszként erre: 9. - Globus)
tegnap 13:20
Gyors és megbízható volt a posta külföldre is
29. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Hpetra22)
tegnap 13:07
Embertől függ, hogy az előnyeit használja ki, vagy a hátrányait. Én azért szeretem, mert így hozzájutok olyan könyvekhez, olvasmányokhoz, amiket egyébként nem bírnék megvenni, sem tárolni. Az viszont nem jó, hogy sokan itt építik fel azt az életet, amiről csak álmodnak.
28. michelle.r (válaszként erre: 22. - Hpetra22)
tegnap 13:05

Azok esetében, akik nem tudatosan élnek, csak sodródnak, pörgetik az infót, kapcsolnak egyik sorozatról a másikra, biztosan igazad van. Én is sokat lógok a neten, de a legtöbbet nyelveket tanulok, a facebookról évekkel ezelőtt kicsekkoltam. Még az első években regisztráltam, nem is volt magyar nyelv, és akkor még tényleg arról szólt, amire Mark és csapata megalkotta.

Mindenkinek az a dolga, hogy a személyes életében a helyén kezelje, a gyerekeknek mutasson példát, és akkor a világ is rendben lesz.

tegnap 12:59
Túl sok teret ad a képzetlen, buta magamutogatóknak, akik meg is élnek ebből. Ez rendesen el van rontva.
26. globus (válaszként erre: 21. - Hpetra22)
tegnap 12:26
Nem is tudom, mit takar ilyen értelemben a közösségi média kifejezés. FB-ot havonta egyszer megnézem, amikor géphez ülök. Telefonon messenger, itt az összes ismerős. Signal van, többit nem ismerem, na és a Hoxa :) Legnagyobb hírportálokat esténként megnézem. Ha ez számít tartalmak pörgetésének, nem okoz különösebb örömet.
tegnap 12:09
Sok új ismeretség is stületik ezeken az oldalakon. Sőt, házasságok is.
24. Enissa (válaszként erre: 22. - Hpetra22)
tegnap 12:04

Nagyképűen hangzik.

A családomban nem okoz gondot.

23. hpetra22 (válaszként erre: 19. - PöttyösPanka)
tegnap 12:02
Ez nagyon igaz például az incel mozgalomra vagy a szélsőséges politikai vagy vallási csoportokra nézve is, sajnos.
22. hpetra22 (válaszként erre: 10. - Enissa)
tegnap 12:01
Személyes életedben természetesen kezelhető okosan, de a környezetedben és a szélesebb világban akkor is okoz változásokat, negatívokat is.
21. hpetra22 (válaszként erre: 20. - Srcrss)
tegnap 12:00
Nem arra gondolok, hanem a tartalmak pörgetése közben érzett mikroimpulzusok okozta örömérzetre.
20. srcrss (válaszként erre: 3. - Hpetra22)
tegnap 11:31
Nem tudom. Mire gondolsz pontosan? Mondjuk arra, hogy a közösségi oldalakon szerzett lájkok számától függ a boldogságuk?
tegnap 11:19

Könnyebben egymásra találnak hasonló érdeklődésű emberek. Ami nagyon jó, vagy nagyon rossz attól függően, hogy pontosan mi is az az érdeklődési kör. Én is úgy találtam rá a mostani hobbimra, hogy előtte a létezéséről sem tudtam. De úgy látszik, hogy az algoritmus nagyon jól kiismert engem, ezért feldobta nekem, és betalált.

Viszont vannak olyan csoportok, amiknek a tagjai szítják egymásban a dühöt más embercsoportok ellen. Az algoritmus őket is egy helyre tereli, ahol erősítik egymásban az érzetet, hogy igazuk van.

18. Panna.33 (válaszként erre: 10. - Enissa)
tegnap 10:59
Pont így.
17. Kacsahercegno (válaszként erre: 12. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 10:56

Ugyanezt akartam írni, szerintem aki úgy érzi, hogy tönkretette az emberi kapcsolatait, az önértékelését, stb. annak át kell gondolnia, hogy biztos a megfelelő módon használja-e.

A kapcsolattartás szerintem nagyban javult, mondjuk én facebookot úgy nem igazán használok, de pl. az instagramot nagyon szeretem. Jó hogy egyből látjuk, merre járnak a barátaink, hogy rögtön lehet bármire küldeni egy hozzászólást, jókívánságot stb. meg lehet osztani egy apró kis dolgot amit éppen láttam, ilyenek...

Arról nem is beszélve, hogy minden barátom tök elfoglalt, sokat dolgozunk, sok elfoglaltságunk van, ha nem tudnánk messengeren írkálni, akkor a havi 1 találkozáson kívül biztos, hogy nem beszélnénk egymással.

Persze van az a globális jelenség, hogy tele van álhírekkel, manipulált képekkel, meg mostmár AI generált szarokkal stb. de egyrészt már a csapból is az folyik, hogy nem szabad hiszékenynek lenni, másrészt a közösségi média előtt is voltak álhírek meg manipulált fotók. Én már az internettel nőttem fel, így reflexszerűen jön, hogy ha olvasok/látok valamit akkor azt nem hiszem el azonnal, hogyha felkelti az érdeklődésem, akkor utánanézek bővebben. Ezt az idősebbeken, pl. a szüleim korosztályán látom igazán, hogy nekik minden alapból igaz, amit a tévében/neten látnak, és nagyon nehezükre esik szelektálni, vagy egyáltalán csak megkérdőjelezni valamit.

16. globus (válaszként erre: 11. - Libikóka)
tegnap 10:50
De nem hordtak le akkor sem, ha hazavitted. Természetes volt, hogy gyerekként egy idegen környezetben nem bolyonghattál postahivatal után :)
15. Enissa (válaszként erre: 13. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 10:46

Gondoltam, hogy nem volt ott, hiszen bővebben fejtette ki.

De szinte ua.vŵlenényünk.

14. michelle.r (válaszként erre: 10. - Enissa)
tegnap 10:45
Nem is írom le, mit gondolok. Megtetted helyettem. 💙
13. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 10. - Enissa)
tegnap 10:38

Ment a szívecske.

Eskü, amikor elkezdtem a mondandómat, még nem volt ott a hozzászólásod.

Amit írtál, akár én is írhattam volna. 🙂

12. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - Hpetra22)
tegnap 10:36

Most kapásból - egyelőre - csak a magam érzéseit közvetítem. Azt, hogy a világban globálisan mit tett tönkre a közösségi média, arra most nincs válaszom.

Szerintem az én életemben a közösségi média semmit nem tett tönkre. Sem az emberi fejlődésemben, sem semmi másban. Helyén tudom kezelni a médiát.

Már ha jól értem a kérdést...

Egyébként nem azért írom mindezt, mert az hű, de menő, ha valakit nem befolyásol negatívan a közösségi média - hanem azért, mert így igaz.

Ha az ember helyén kezeli a dolgokat, tud szelektálni, utánanéz dolgoknak, akkor nem is olyan nehéz ez. Tanulni pedig még a médiából is lehet, csak mondom: okosan kell szűrni a tartalmakat.

11. libikóka (válaszként erre: 9. - Globus)
tegnap 10:35

Vagy a képeslap fel sem lett adva,,veled ment haza:))

Ma már elképzelni sem tudom,,pedig így nőttem.

Mindig csodálkozom, hogy anyu nem kapott frászt.

Persze kapott tudom,,de nem volt mit tenni.

10. Enissa
tegnap 10:34

Szerintem semmit.

Összességében a közösségi média használata kicsit olyan, mint egy kétélű penge: lehet előnyös vagy hátrányos, attól függően,

hogyan alkalmazzuk. Tudatos és mértékletes használattal lehet a legtöbbet kihozni belőle, miközben minimalizáljuk a negatív hatásokat.

Tájékozottság függő.

9. globus (válaszként erre: 8. - Libikóka)
tegnap 10:30

Hát igen, régen ha valaki elutazott egy hétre, arról egy hetig nem tudtak semmit.

Emlékszem a tábori képeslapokra: " szerencsésen megérkeztem, üdvözletem küldöm stb" Mondjuk a posta nem ilyen lomha volt.

8. libikóka (válaszként erre: 5. - Hpetra22)
tegnap 10:24

Praktikusabb,,és nagyon jó.

Viszont jócskán lecsökkenti a személyes találkozókat.

Tudom mi van vele ,,oszt kész.

Persze nyilván én is hálát adatam amikor elkerültek a gyerekek,,hogy nem nem kell hetekig találgatni mi van vele.

7. globus (válaszként erre: 5. - Hpetra22)
tegnap 10:16
Nem tudom, hogy ezzel van-e összefüggésben, vagy mással, de én úgy érzem, régen jobban ráértek az emberek... mi is. Most kényelmesebb hanyatt dobni magunkat és írni egy üzenetet. De csak akkor, ha akarunk valamit...olyan spontán traccsolás, mint egy kávé mellett lehetne, nincs.
6. Ildi
tegnap 10:07
Az igazsagot...
5. hpetra22 (válaszként erre: 4. - Semleges)
tegnap 08:57
Ez nem praktikus inkább? Régen nehézkesebb volt információt cserélni a családon belül, ha távolabb éltek.
tegnap 08:56

Elidegenedés, a személyes kommunikáció csökkenése.

Volt olyan a családban aki köremailt írt ha találkozni akart a rokonaival.

3. hpetra22 (válaszként erre: 2. - Srcrss)
tegnap 08:55
Szerinted az öröm- vagy boldogságérzet forrását miben változtatta meg?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook