Mit tegyek? Nagyon hullik a hajam. 16 éves vagyok és már alig van! (tudásbázis)
Jól látom, az előbb mintha még a Fórumoknál lett volna ez a topik...?
Van itt 1 másik is.
Vegre megvilagosodtal tuncyke!
Meselj majd, hogy mikor mesz dokihoz es milyen volt. Gyorsan atesel rajta, es legalabb biztos lehetsz benne, hogy a fogad nem okozhatja!
Es milyen fontos lenne az most is. Mintha pszichologust kellene az iskolaknak tartaniuk ujabban (legalabbis ugy emlekszem par evvel ezelottrol), bar ebben nem vagyok biztos, az en idomben egyik sem volt.
Sok szulo nem torodik a gyereke fogaival, legalabb ezt biztositanak a gyerekeknek! Az is valami, ha valakinek 18 eves koraig evente fogorvosnal meg kell jelennie, tobb esellyel fog kesobb is jarni, mint igy, hogy altalanos iskola utan teljesen kimarad. Teljesen a szulokre van bizva, akik vagy viszik vagy nem.
Mi egy maganklinikara jarunk, a falakon rengeteg bekeretezett foto van, ugyanarrol a gyerekrol/vagy mar felnottrol vagy 3-4-5 kep, par ev differenciaval mind (mosolygo kepek a fogaikrol, milyen volt, es hogyan alakult).
Elkeserito a kulonbseg Magyarorszag es a tobbi nyugatibb orszag kozott. Mikor lesz ilyen torodes ott a fogakkal...
Igazad van, egy elbénázott kezelés miatt, rohadjanak is ki a fogaid, mit számít! :((
Végülis kopaszon is lehet élni, még van, akinek jól is áll. De előbb-utóbb annyira fog fájni a fogad, hogy úgyse úszod meg a fogdokit:(
Senki nem mondta, hogy húzasd ki a fogad. Annyi variáció van még. Azért a fogorvoslás is halad a korral. Persze, ha ennyire elhanyagoltad, hogy már csak húzni lehet, ráadásul még azt is megvártad, hogy a hajad is kihulljon tőle, akkor nagyon sajnállak. Annyi biztatót tudok mondani, hogy ha tényleg attól van, akkor ha kihúzzák, akkor a hajad nagyvalószínűséggel hónapokon belül visszanő.
Egyébként hajhullás lehet fertőzéstől is. Na, az gáz, mert ha a hajhagymák elhalnak, akkor ott már nem lesz haj, csak beültetéssel.
Ha ugy all egy fogad, hogy ki kellene huzni, ne is csodalkozz, hogy alig van mar hajad.
Konnyen lehet, hogy ez okozza.
Minden szakmának vannak jeles és kontár képviselői, a jókat kell megkeresni, ez a dokiknál fokozottan érvényes.
Egyébként nagyon komoly gondot tud okozni egy rossz fog és sokszor még nem is lehet tudni, hogy az áll a háttérben, mert semmi evidens jelen nincs (gondolok itt egy gyökérre, ami felnyúlik az arcüregbe, azt csak egy jól pozícionált rtg-n lehet látni).
A félévente járás már nagyon optimalizált (persze valahol ez lenne a normális évente legalább egy vagy két alkalom egyéni konditól függően). Ha a többség elmenne 2 évente (szerintem 4-5 évente se biztos, hogy járnak), akkor máris előrébb lennénk...
Keress egy jo fogorvost, es nezesd meg a fogaidat. Ha jo az orvos, akkor nem erzed meg az injekciot sem.
Barmi okozhatja, lyukas fog, vagy foginygyulladas is, ha netan fogkoveid vannak.
Ha nem talal semmit, akkor kerd meg a haziorvosodat, hogy utaljon tovabb szakorvosokhoz. Az altalanos verkep neha nem eleg.
Azonnal fordulj orvoshoz, a hajhullás mögött lehet komoly, de könnyen orvosolható betegség is. Azzal, hogy itt kérdezősködsz és halogatod a kivizsgálásokat, csak rosszabb lesz neked. Márpedig ezt senki nem akarja. Holnap menj el dokihoz!
Lehet gyulladás, lehet hormonprobléma meg ezer más, ezt itt senki nem fogja neked megtávgyógyítani.
Remélem, mihamarabb sikerült orvosolni a gondot!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Nagyon sok diétát probáltam de sikertelenül. Folyamatosan éhes vagyok, mit tegyek?
- Egyedül vagyok a munkahelyemen és nagyon félek, hogy bejön egy gömbvillám ide. Mit tegyek?
- Egy éve nagyon megbántott valaki, mai napig ebbe vagyok belebetegedve. Mit tegyek?
- 23 vagyok és nagyon ráncos a szemem alatt. Mit tegyek?
- Nagyon ideges vagyok és feszült, mit tegyek?