Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Nagyon sok diétát probáltam de sikertelenül. Folyamatosan éhes vagyok, mit tegyek? fórum

Nagyon sok diétát probáltam de sikertelenül. Folyamatosan éhes vagyok, mit tegyek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
92. Guruljka (válaszként erre: 91. - Totek63)
2017. máj. 31. 21:27
Mondd el a háziorvosnak. Valószínűleg elküld laborra. Meg kell nézetni a pajzsmirigyed is. Ha azzal nincs teendő, akkor tud tanácsot adni.
2017. máj. 31. 20:48
Egy hónapja 5 kg felszedtem pedig alig eszem valami betegség van a hát térben?Nem tudom milyen beutalót kérjek ,merre induljak. Soha nem voltam még ilyen kövér. Köszi a segitséget.
90. Guruljka (válaszként erre: 89. - Jucika33)
2017. máj. 31. 20:05
Még az is lehet, hogy túl keveset eszel.
2017. máj. 30. 05:48
Én is diétázom. Négy hete. Tavaly jól működött ugyanez a módszerem, csak akkor itthon voltam, nem dolgoztam. Most már az étkezés végeztekor is éhes vagyok, folymatosan fáradt. Várom, hogy a gyomrom végre szűküljön- mert szerintem sokunknál ez is probléma- normál méretű gyomor és nem fogyókúrás méretű. Oda még férne tízszer annyi, persze, hogy éhesek vagyunk folyton. Pedig én is egészségesen állítottam össze az étrendet, 5 alkalommal eszem kicsiket, aztán mégis.
88. hópihe14 (válaszként erre: 87. - Guruljka)
2017. máj. 29. 10:35
Azt én is megfigyeltem, ha vacsira kizárólag csak fehérjét eszek (tojás, túró, sajt) eszembe sem jut a "második vacsi" = nasi! És azért ez is nagy haladás!
2017. máj. 29. 10:08
Amióta csökkentettem a zsíros ételeket,és igyekszem fehérjedúsan étkezni, sokkal kevésbé vagyok "kívánós".
2017. máj. 29. 08:03

Ahhoz, hogy ne érezd magad örökké éhesnek, válogass össze magadnak olyan kajákat, amelyeknek a GI %-a az alacsony (0-55 %), max. a közepes (55-70 %) közé esik.

A magas GI %-os kajákban levő ch-t a szervezet gyorsan lebontja, és ezáltal rövid idő elteltével, gyorsan ismét éhesnek érezzük magunkat!! Aminek a GI %-a alacsony, az abban levő ch-t lassan bontja le a szervezet, sokkal később érzünk ismét éhséget...


[link]

[link]


Olvasd el, válogass közöttük, legalább kezdd el, hogy mit mivel tudnád, lehetne helyettesíteni!!


[link]


Ha itt nézegeted, akkor a kcal és egyéb értékeket is láthatod!

Okosan kell enni, ha célt akarsz érni!

2017. máj. 28. 08:49
Én is kipróbáltam már sokféle diétát. Azt tapasztaltam, hogy mindegyik működött először. Több - kevesebb fogyást tudhattam magaménak aránylag sokáig. Akupunktúrás fogyásom eredménye közel 20 évig tartott. A kalóriabázisé 3-4 évig. Ekkor sajnos pajzsmirigy alul működésem lett, így a nem hízás is eredménynek számít. Többször kipróbáltam újra a régen jól bevált diétákat, de valami miatt nem működnek újra. Más tapasztalt már hasonlót ? Lehet, hogy én nem csinálok valamit jól ?
84. Guruljka (válaszként erre: 83. - Hópihe14)
2017. máj. 20. 16:34

Én kérek bocsánatot, mert akárhogy figyeltem, mégis pontatlanul fogalmaztam.

Nem Téged értettelek a meghatározó és előíró alatt, hanem a nagy "bölcs" diéták divathullámait.

Igen, fontos a tájékozódás. De - és ezt megint általánosságban mondom- nem mindegy, hol nézünk utána valaminek. Érdemes olyan cikket olvasni, amit orvosok írtak, vagy szaklapban jelent meg, vagy más, független, nem eladásérdekelt oldalon.

A sztárocskák kijelentéseire sem kell adni, mert vagy kinézte valahonnan, mire esküszik, vagy tanácsot kapott.


Egy időben a Life csatorna rövid pár perces tanácsokat mutatott sztárocskákkal. Igen ám, de amikor huszadjára hallottam elpöszíteni, hogy "nem eszem szénhidrátot, csak zöldségeket", írtam a csatornának mailt. Kis idő múlva megszüntették ezt a fajta "szakértést". Lehet, utánanézett náluk valaki annak, mi micsoda. :D

83. hópihe14 (válaszként erre: 81. - Guruljka)
2017. máj. 20. 16:10

Bocsánat!

Eszem ágában sincs bárkinek is meghatározni, hogyan egyen, mit, mikor...

Amiket írok, csak azért teszem, ha esetleg valaki úgy gondolja, hogy az részére segítség, akkor majd ő is megnézi közelebbről.

Nem gondoltam, hogy ennyire magadra veszed a dolgokat.

2017. máj. 20. 16:00
Az ételek összetevőinél nekem fontos, hogy milyen vitaminok, ásványi anyagok és egyebek vannak benne. Hogy elkerülhessem a kellemetlen meglepetéseket esetleg.
2017. máj. 20. 15:57

Én úgy látom, Neked jól esik, ha valami szabályra támaszkodhatsz, biztonságot ad, ha megfelelsz valami előírásnak.


Én meg széllel szembe megyek, nekem ne írjon elő senki semmit, és nem is jegyzek meg minden listát.


Vannak a lassú meg a gyors felszívódású szénhidrátok, ezek hatását a saját tapasztalataim is igazolják, nekem ennyi elég. Nem fogok köret és köret között választani, legfeljebb a pillanatnyi gusztusom alapján. Odavagyok a rizsért, de kevésbé kiadós, mint a köles, amelynek (és a hajdinának) viszont magamon tapasztaltam a hatását. És nem bebeszéltem magamnak, hanem a röntgen igazolta.


Feltételezem, hogy az egy évvel előbbi röntgenlelet is valós eredményt mutatott, azt sajnos nem mutatták meg, de a későbbi, negatív leletet igen.

2017. máj. 20. 14:54

A 0 - 55 GI %-os (alacsony) kaják a lassan lebomló ch-t tartalmaznak, így később éhezünk meg, ha azokat esszük

Az 55-75 GI %-os (közepes) kajákban a ch-t már egy kicsit gyorsabban bontja le a szervezet

A 75 - feletti a gyors lebontású ch-t tartalmazzák, azt jelenti, hogy azok elfogyasztása után igen gyorsan megéhezünk.


Átnéztem a táblázatokat, és amiket addig ettem, vagy alapanyagokat addig használtam, kicseréltem az alacsony, de minimum a közepes GI-t tartalmazókra. És megjegyeztem, hogy mi az, amit csak esetenként, ha minden kötél szakad, veszek-eszek a magas GI-s kajákból.


Az alább csatolt linkeknél a kalguru nemcsak az egyes kaják kcal-ch-stb. értékeit mutatja, de utolsó értékként odateszi a GI %-ot is, ezért nagyon jó segítség.

2017. máj. 20. 11:52

[link]


[link]


[link]


Ezeket használom, és semmi mást, amikor kíváncsi vagyok valamelyik étel összetevőire.

78. Guruljka (válaszként erre: 77. - Hópihe14)
2017. máj. 20. 11:47

Ugyanarról beszélünk.

Az anyag, amit pénz ellenében kaptam, pontos étrend volt, étkezésekre (reggeli, tízórai, stb.) receptekkel, és edzésprogram részletes gyakorlat-magyarázatokkal. Tartalmazta még a konzultáció elérhetőségét. A csomag a befizetés után vált letölthetővé, szép színes kidolgozás...


A receptek alapanyagai nem elérhetőek - talán budapesti csemegeboltban egy része - ,az edzés kizárólag nagy fittlabdával, amihez akkora szabad terület kellett volna, mint nekem szobám negyede, azabad falfelületet is beleértve. (Még ha meg is veszem a labdát további ezrekért.) A konzultációt annyiban vettem igénybe, hogy mindezt jelezzem;a válasz az volt, hogy sajnálják,és azért próbáljam meg.

Azóta is bosszant, ha eszembe jut.

A kenyeret nem valamiféle index alapján csökkentem, hanem a kelt tészták kissé puffasztó hatása miatt.

77. hópihe14 (válaszként erre: 75. - Guruljka)
2017. máj. 20. 11:18

Nem tudom mire faragtál rá? Milyen GI anyagra?


Én a Glikémiás Indexről beszélek, amely az élelmiszerben található ch lebontási idejét mutatja . Ez egy hasonló mutatószám, mint akár a kcal, vagy bármi más... nem biztos, hogy ugyanarról a valamiről beszélünk.

2017. máj. 20. 11:15

A lúgosít szótól eltekintve, a többit kell nézni:


[link]


Nem akarok esetleg marhaságokkal dobálózni, de én éppen újra rászokom a kölesre.

Érszűkület jellegű panaszaim nagyban csökkentek, amikor rendszeresen ettem. Egy időre elhagytam - a panaszok enyhébben, de kiújultak...

2017. máj. 20. 11:10

Különben én a bulgurt is főzöm kicsit, nekem a leforrázás után kicsit kopogós marad.


Viszont a bulgur maga a búzaszem, hántolva. A köles pedig más beltartalmú.


Én a GI-t nem nézem. Nem tartom fontos tényezőnek, egy normálisan kiegyenlített étkezésben nincs jelentősége ennek az értéknek. Ráadásul annak idején csúnyán ráfaragtam egy pár ezer Ft-os GI anyagra.

74. hópihe14 (válaszként erre: 73. - Guruljka)
2017. máj. 20. 10:00

Igen, de ugyanez van a bulgur esetében is, 3x annyi lesz belőle, mint a rizsből.

Bár bulgurból fasírtot még nem gyúrtam. Most felmerült bennem a kérdés, hogy: miért is nem???

Egy próbát esetleg az is megérne.

73. Guruljka (válaszként erre: 71. - Hópihe14)
2017. máj. 20. 09:53

A köles. Ugye 10 deka rizs, mire megfő, 30-35 deka, mert kb két- két és félszer annyi vizet szív fel.


A köles 10 dekája legalább 30 deka lesz, mire megfő, mert legalább 3 szoros vízben kell főzni.


(Én a kemény magvakat, -rizs, köles, de sárgaborsó és bab is- újabban leforrázom, és abban a vízben főzöm, sokkal hamarabb megfő. A sárgaborsót be sem áztatom, így megfő fél óra alatt!)

72. michelle.r (válaszként erre: 70. - Guruljka)
2017. máj. 20. 09:38
Igen, és tényleg isteni finom 😉. Gombával, cukkinivel is jó.
71. hópihe14 (válaszként erre: 68. - Guruljka)
2017. máj. 20. 07:07

Mi az, ami 3x-os vizet vesz fel? Ezt mire írtad, mert nem tudom beazonosítani.


Egyébként krumpliból, szójából szoktam fasírtot, ha nem hús, és egy csöpp törtpaprikát gyúrok bele, színjavítóként.

70. Guruljka (válaszként erre: 69. - Michelle.r)
2017. máj. 19. 23:22
De jó ötlet, még a színét is feldobja!
69. michelle.r (válaszként erre: 67. - Hópihe14)
2017. máj. 19. 22:59
pár éve nálunk ragadt néhány kölcsöngyerek, éhesek voltak. Fasírtot készültem csinálni, hirtelen ötlet volt, répát reszeltem bele, kb. a hús egyharmadát. Azóta mindig így csinálom 🤗
2017. máj. 19. 18:53

Igen ám, de mire megfő, legalább 3 szoros vizet vesz fel, tehát kedvezőbb a rizsnél.

Ráadásul érvédő hatása és egyéb előnyei is vannak. :D

67. hópihe14 (válaszként erre: 65. - Guruljka)
2017. máj. 19. 17:40
A kölesből a fasírtot szerettem jó ideig csinálni, ha nem akartam húst. Csak eléggé magas a kcal-ch-GI értéke, így az utóbbi hónapokban már egy kicsit tartózkodok tőle.
66. hópihe14 (válaszként erre: 64. - Michelle.r)
2017. máj. 19. 17:38

Azt eddig még nem próbáltam. Most megnéztem, szinte azonos kcal-ch-GI% értékei vannak mindkettőnek. Akkor most már még az árát kell megnézni, és az elkészítés módját: a bulgurt nem kell főzni, csak 2x-es mennyiségű forró vízzel felönteni, beborítani.

Egyébként is menni akarok a bio-boltomba, majd körbe nézem. Köszi!

2017. máj. 19. 17:35
Én a kölest szoktam, régen egyébként azt tettek a hurkába.
64. michelle.r (válaszként erre: 62. - Hópihe14)
2017. máj. 19. 17:27
Amit még nagyon szeretek, az az árpagyöngy, darált húsos kombinációban nagyon klassz.
63. michelle.r (válaszként erre: 62. - Hópihe14)
2017. máj. 19. 17:27
Én is szoktam, mindkettőt. Nagyon vicces volt első alkalommal, amikor a töltött karalábéba tettem karfiolrizst, de nem volt nyafogás. Aztán kipróbáltam a töltött káposztáva, és a töltött paprikával, úgy is jó volt. Viszont ha simán csak húsgombócokat raktam - aprókáposzta közé, vagy paradicsomszószba, atomjaira esett ;)
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook