Mit tegyek, hogy fiatalon ne legyek ennyire sóher? (beszélgetés)
"Sokszor inkább amikor éhes vagyok, inkább éhezem, minthogy a büfében vegyek valamit."
Meg is érdemled, már ne haragudj.
Az értelmező szótár szerint szűkmarkút, fukart is jelent a szó, nem csak szegényt. Tehát jól alkalmazta.
Hogy mi a megoldás, nem tudom, de alighanem ő a ritkább fajta fiatal. Talán érdemes lenne egy-egy teljesítményért jutalmaznia magát.
Szóval mondjuk kap egy jó jegyet, akkor elmegy színházba, vagy koncertre, vagy a haverokkal kikapcsolódni, vagy vesz magának valamit.
Ugyanilyen voltam. Csak nem te is egyke vagy? :D
Nem tudsz rajta változtatni egyelőre, ez ilyen.
Majd he lesz családod, akkor megváltoznak a dolgok, hidd el! :)
Az nem annyira rossz dolog, csak ne ess át ennyire a ló túloldalára.
Nem tudok konkrét számokat, így nem is mondok. De tegyél félre valamennyit, a többiből pedig vegyél pár dolgot! Hidd el egy jó koncert a barátokkal megéri az árát! :)
Jelents ki magadnak, hogy saját lakásra gyűjtesz.
Minden hónapban X összeg lekötött betétre, a többit kutya kötelességed elszórni XD
Ezekkel a nem evésekkel hosszú távon ártassz magadnak.
Neked kell megtalálni az egyensúlyt.
A férjem is ilyen volt. Ha nem adtam neki ebédet, nem evett, mert ha megvette volna, az kétszer annyiba kerülne.
Őt azzal szoktattam le erről, hogy minden hónapban félre raktunk X összeget, a többit pedig elkölthettük. Persze eddig mindig maradt belőle, de akkor nyugodtabban vett magának dolgokat, mert tudta, már félre rakott valamennyit.
Egyébként mire gyűjtesz ennyire?
További ajánlott fórumok:
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Fiatalon rossz házasság. mit tegyek?
- Mit tegyek, hogy ne aggódjak mindig ennyire?
- Elkeserítő, hogy viszonylag fiatalon ennyire rossz a...
- Mit tegyek, hogy ne zárkózzon be ennyire a kislányom?
- Ha fiatalon jön össze két ember, mennyire válószínű, hogy együtt maradnak?