Mit lehet tenni ha pelenkakiütéses a popsi? (tudásbázis)
Nekünk a Sudocrem vált be.Mindig azt használjuk.
Horzsolásra karmolásra is nagyon jó.
az is jó megoldás! Én a dm popsitörlőjét használom, mert ahogy olvasgattam az összetevőket az a legkímélőbb és tényleg jandj-tól rögtön piros lesz a popója
amúgy a gyógyszertári popsikrémet használom, ha nagyobb a gond, (hasmenés után) a sudót. Nálunk is szép a popó:))
viszont nem nagyon tudom pelus nélkül hagyni, mert ha nincs rajta akkor rögtön elkezd pisilni és nagyokat nevet:))) (venni kéne már egy bilit?)
A legjobb a levego!
En minden pelenkazaskor legalabb 10 percig nem teszem ra a tisztat, addig jatszunk, beszelgetunk.
A masik, hogy nem hasznalok popsitorlot, csak vizet es vattapamacsot. Gyonyoru szep feher a popsija:)
Én többször is megmostam annak idején a kis popsiját, pl. kakilás után mindig és utána jó szárazra törölgettem.
Kenőcsöt nem használtam gyakran, inkább többször hagytam szellőzni, persze úgy, hogy meg ne fázzon a popsija.
Ha már megvan a baj: Neogranormon.
Bepanten - "Marci" popsija is attó lett szép....
(A gyógyszertárban kapni popsikenőcsöt - konkrétan így nevezve - az a leg megfelelőbb. Abban nincs tartósítószer, ami esetleg allergiát váltana ki még plusz.)
Mióta kibújt a fogunk, azóta a sima popsikrém már nem jó. Mi Gabi Popsivédőkrémet használunk, és nagyon jó.
Nekünk ez vált be és olcsóbb, mint a Sudocrem.
Unguentum boraxatum FoNo VII. --- patikában vény nélkül kapható --- nem állandó használatra!
A pöttyöket eltünteti.
Sziasztok
Egyismerősömmel történt ,hogy a gyereknek állandó jellegggel kiütése volt.Kipróbált mindenféle krémet...aztán az orvos kérdezte tőle hogy milyen pelenkát használ.Mondta hogy eldobhatót..az orvos azt tanácsolta neki hogy használjon textilpelenkát...attól kezdve nem volt gond a kiütéssel
Azt mondták neki hogy valószínű a pelenka összetételében volt valami,ami a baba popsiján okozta a kiütéseket
Sziasztok!!!
Nekünk sajna nem segített a sudocrem. Előszor a micogal 1% krémet használtuk. Az bevált. Vény nélkül nem kapható, legylábbis pár hónapja még nem volt az.
Az a baj, hogy amint abbahagytuk a krém használatát, és visszaálltunk a sima popsikrémre, pár nap alatt kiújult.
Most esténként canestennel kenem be a popsiját, nappalra marad a hagyományos krém
. Nálunk ez bevált! Hónapok óta egészséges a popsi!! :-)))
A canesten ráadásul nem vényköteles.
Szerintem is a sudocrem a jó!
Nem csak pelenkakiütésre, én mindenféle horzsolásra azt használom. Nekünk bevált!
A lányomnak fogzáskor vannak ilyen gondjai, de akkor aztán bármit kenhetek rá, semmi nem csillapítja. Próbáltuk a s....cream-et, a N....normont, a Be....tent, a sima gyógyszertári popsikrémet.
Mígnem egyszer a nagyszülőknél nyaralva, az ottani gyerrekorvos fel em írt egy olajos rázókeverék- szerűséget. Pár nap alatt teljesen meggyógyította az addigra nagyon elgyötört popsit.
Vannak kifejezetten pelenkakiütésre krémek, pl. S***cream vagy A**ol, illetve jót tesz, ha szabadon hagyod a popsit, hogy szellőzzön, ne legyen folyamatosan befülledve. Ez ugye egy totyogó esetében izgalmas dolog, mert szeretik lepisilni a lábukat :D, de ha nem szőnyegpadlós az egész lakás, akkor nem vészes.
Ha teheted, mosd meg minden peluscsere alkalmával a popsit és vékonyan kend a krémet, ezzel is kerülve a bőr befülledését. Fontos, hogy ha tele a pelus, azonnal cseréld le, ugyanis a széklet kimarhatja/irritálhatja a felpuhult, kiütéses bőrt, ha pedig a bébi esetleg vakargatni is elkezdi, akkor a gondjaid csak sokszorozódnak. :(
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Ha vettünk egy lakást, de olyan sok a hitel, hogy nem bírjuk fizetni, mit lehet tenni?
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Mit lehet tenni, ha egy kedves ismerős "szekta" tag lett?