Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit lehet tenni a fáraóhangyák ellen? fórum

Mit lehet tenni a fáraóhangyák ellen? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2013. máj. 21. 21:16
Sütőpor?
100. catswd (válaszként erre: 98. - Hoxa)
2012. júl. 30. 13:06

köszi szépen a választ. próbálkozom....

legalább akkor kívülről több nem jön be, a bentlévők meg csak megpusztulnak egyszer a 6 doboz bolybahordozott csalétektől...


Meg azért próbálkozom a lakókkal is, hátha egy belebegtetett hangyairtás meghozza a kedvüket, hogy "ja, ha lesz irtás, akkor nálunk is van"... :)


Amúgy nem vagyok egy állatgyilkos fajta, nálunk a pókok megtűrt telelők :), ha nagyon olyan helyen van, akkor maximum kidobjuk őket a közös udvarra, de ez a hangyainvázió annyira idegesítő - főleg hogy a 2 gyerek óhatatlanul is morzsál ide oda, nem tudok törlőronggyal a nyomukban járni folyton, és persze 10 perc múlva nézik, hogy megy a fekete morzsa 8 db hangya hátán a küszöb mellé a padlóba...


A macskák tálját már azonnal mosom mihelyst ettek mert arra rajzanak... :)

99. Hoxa
2012. júl. 30. 12:41

Nálunk anno érdekes fészkeik voltak:

1 csomag szívószálba költöztek

1 dvd tokba

és egy összehajtogatott kord nadrágba.

Durva világ volt.

98. Hoxa (válaszként erre: 97. - Catswd)
2012. júl. 30. 12:38

Bio Kill nevű szert használom, gyerekre, macskára ártalmatlan, nagyon sokáig hat. Nálam hetekkel később is kinyírja a hangyákat, ha arra mennek, amerre befújtam.


Nálam sima és szárnyas hangyák jönnének be (ha hagynám), nem fáraók, de talán arra is beválik, mivel minden ízeltlábút elpusztít.

Színtelen, szagtalan, falra is fújom rendszeresen pókok ellen.


Tudom, milyen rossz a fáraós támadás, nálunk is volt a panelban, de a beetetős cucc nálunk akkor bevált. Akkoriban én is keresgéltem, de csak azt az egyet találtam kifejezetten rájuk.


De ha körbefújod a lakást szegleteit Bio Killel, akkor talán a szomszédok felé veszik az irányt ;) és majd meggondolják magukat a közös irtásról is...

97. catswd
2012. júl. 29. 11:10

SZiasztok!


Újabb fórumélesztés - hátha ha valaki válaszol is.


Ideköltöztem után pár évvel megjelentek a fáraóhangyák a küszöb mellett, főzőfülkében. Akkor a bábolna-biós csalétket használtam, kb egy vagy két doboz elfogott és eltűntek.


Eltelt 10 év... és most ismét itt vannak (emeleti lakás), de már a negyedik dobozzal fogyasztják a csalétket és egy hetes nyaralás után azt tapasztaltam, hogy (mivel macskákat etetett ismerős, de takarítani nem takarított 2 naponta) a 2 fészek helyett (szoba szélén meg a bejárati ajtó mellett jöttek fel a falban) most lett vagy 4 fészek de más helyeken, azaz arrébb költöztek és többen is vannak... Ismét csalétkezek, de most már nem nagyon járnak rá, mintha tudnák, hogy attól kimúlnak... :(

A körfolyosón mindenhol ott vannak, szerintem a többi lakásban is, meg nyilván nem RÖGTÖN az emeletre jöttek, hanem a lenti emeleteken is biztos vannak, de természetesen akitől kérdeztem lakók, hát "nálunk nincs" a válasz... Közös képviselő visszairányított a házhoz, hogy ha többen akarják és a lakóközösség megszavazza, akkor rendelnek szakemberes irtást csak. A földszinten a locsoló-közös víz csőnél nagyobb, szárnyas hanygák rajzanak...gondolom csak idő kérdése, hogy azok is beköltözzenek a lakásokba is a fáraóhangyák mellé...


Mit használjak? Már több mint 10 ezer mert el bolyba-hordozható méreggel, de reménytelennek érzem, ha csak én irtom a házban, másnál "nincs"...


kisgyerekek, macskák is vannak velünk :), tehát nem szeretném mérgekkel végigszórni a szobaparkettát meg a konyhát...


Mivel próbálkozzunk? Amíg nem kezdi el a többi (ember)lakót is zavarni a házban lakó hangyatársadalom..

2012. febr. 19. 21:03

Évek óta fel-fel tűnnek a tizedik emeleti lakásunkban a fáraóhangyák. Pár hónapja, már-már úgy tűnt, hogy lassan elkopnak, de mindig el-el szaporodnak. Amit nagyon szeretnek, az a friss csirkemáj, főtt tojásnak a sárgája, májkrém, kenőmájas. Egy kis jegyzettömb lapra szoktam egy szilvamagnyi vagy borsónyi darabot tenni, fél óra- óra múlva csapatostul lepik el, ilyenkor vagy a mosdókagylóba, vagy a vécébe szoktam leküldeni őket a csatornahálózatba. Ha kellő időt hagyunk a májnak a papíron, akkor szépen rászárad, nem kell mindig porciózni újabb lapokra, elég csak belefricskázni a vízbe, lehet újra visszatenni a helyére.

Még a rendszerváltoztatás előtt, volt egy hatékony (USA) irtószer ellenük, Kombat volt a neve, de a hatóanyagot nem engedték tovább használni Európában. Pici, fekete, mák szerű volt, valahol ott Tata vagy Tatabánya körül, egy faluban gyártották. Sikerült pár éve az önkormányzattal beszélnem, még a cég is megszűnt. Mint pár korábbi hozzászólónak, nekem sem voltak pozitív tapasztalataim a csalétkes, öntapadós irtószerekkel, egyszerűen kikerülték. Csak csatlakozni tudok ahhoz, aki azt írta, hogy ahol ezek vannak, ott nincs csótány. Valamiért nagyon kedvelték a videó és magnó kazettákat, és a ruhásszekrényben a nem mozgatott darabokat. Aki fészket keres, annak tudom ezeket a helyeket javasolni, meg a karácsonyi díszekkel elpakolt dobozokat.

95. 65298a0518 (válaszként erre: 50. - Tibike)
2012. jan. 21. 13:13
21°C-ot? Én kimostam 60°C-on anno a ruhákat, és amikor teregetem ki, tele van Fáraohangyával, akkor kezdtek a nem épp meleg és nem épp rövid mosás után magukhoz térni, gondolom bemásztak, mert szomjasak voltak, és ott találtak egy kis vizet, én meg a dob alatt nem vettem észre. Sőt, volt, ami 2 perc 800 W kajamelegítés után mászott ki a mikroból, nekem úgy tűnt, ezek mindent kibírnak, gondolom azért fáraóhangyák, mert imádják a meleget.
94. globus
2011. okt. 25. 09:15
Fahéj, sütőpor, babérlevél, ecet :) Eszembe jutott egy vicc: akinek csak kalapácsa van, az mindent szögnek néz :D
2011. okt. 24. 14:32

Babérlevél kiváló ellenük,ugyanis nem szeretik az

illatát.Ahol mászkálnak oda egy levélkét kell tenni, eltünnek.Nekem bevált.

2011. okt. 22. 20:20
Olyan csalétket kell tenni nekik, amit a bolyban széthurcolnak és terméketlenné teszi őket. Attól véglegesen is eltűnhetnek , nálunk évek óta nincsenek.
2011. okt. 22. 19:23
sajnos semmit
2011. okt. 22. 18:42

Sziasztok!Nálam most jelentek meg először ezek a kis dögök!Találtam egy cikket,talán hasznos lesz.

Ezen a linken olvashattok róla: [link]

2011. júl. 14. 21:35
Fahéj a legjobb megoldás az összes hangyára.
88. mausli
2011. máj. 27. 11:56
sziasztok!Nekem a tejpor-sütőpor fele fele keverék jött be.Igaz egy hónapig rájárt az egész famillia. 10-szer többen lettek, mint voltak.Szépen behordják a fészekbe,ami szerintem a legfontosabb és persze nem csak a dolgozókat nyírod ki,hanem az egész családot.Csak türelem,megéri!!!!!!!!!!
87. bucili (válaszként erre: 86. - Tundylany)
2011. máj. 19. 07:14
Én földszinten, de teljesem mindegy. A fugákban akármilyen magasra felfúrják magukat. :(
2011. máj. 18. 13:38
A mi társasházunk már több mint 30 éves. Ezek a dögök már beépültek a falba. Állítólag a felső szinteken is vannak, az egész ház tele van velük. Ti hányadi emeleten laktok?
85. bucili (válaszként erre: 84. - 947344a6a8)
2011. máj. 18. 08:04

Családi háznál ezek a veszélyek ugyanúgy fennállnak!


Ahogy korábban is írtam, vizslatni kell kívülről a falat, mert onnan támadnak. :(

2011. máj. 17. 08:38
Az volt a durva, amikor ellepték az előszoba szekrényt. Tele volt az egész hangyával. Egyesével kipakoltunk+ellenőriztünk mindent, majd biokill. Azóta ott sem láttunk (ez vmikor a télen volt), igaz, havonta kétszer odafújunk biokillel, biztos ami biztos. Konyhában is ezt kell, mert képesek és visszajönnek. De már jöttek ki a radiátor mögül is (ahol fel van fúrva a falra). Nálunk a falak tele vannak hangyával), mert már falra fúrt polc, függönykarnis mögül is jöttek. Itt a sziloplaszt+biokill segített. Mondjuk nem szándékozunk örökre itt maradni. Ha összegyűlik a pénz, megyünk családi házba.
2011. máj. 17. 08:34
Emlékszem, amikor ideköltöztünk, (komplett lakásfelújítás után) a konyhát ellepték. Ekkor rájöttünk, hogy a mosogató alatt a csöveknél (ahol kijönnek a falból) maradt egy jó nagy rés. Onnan jöttek ki. Jól betömködtük, beszilóztuk. Azóta onnan nem jönnek. Októberben a felső szekrény mögül jöttek ki, párom felnézett, hát voltak is ott jó nagy lyukak. Beszilózta. Azóta nem volt semmi, hétvégén láttunk 2 db-ot mászkálni a csempén (alsó és felső szekrény között). Biokillt használtunk, jól befújtuk vele a szekrény mögött, oldalát, a csempét és a mosogató alatt. Tegnap nem láttunk egyet sem, remélem hat a szer...
82. bucili (válaszként erre: 81. - 947344a6a8)
2011. máj. 17. 07:33

Hangyairtó porokkal, spray-jel. Nagyon figyelem, hol látok túrást még a házon kívül, az udvaron is és azonnal intézkedek.

Különösen veszélyes, ha a ház tövében van a fúrás, mert ott mennek be!

Az a tapasztalatom, hogy ahová ezek a kis dögök egyszer befészkelik magukat, nem lehet többé kiirtani őket. Lehet jó eredményt elérni, hogy akár 1-2 évig is nyugi van, de előbb-utóbb sajnos ismét megjelennek. :(

2011. máj. 16. 14:10
Nem bántottál meg. Te mivel harcolsz ellenük?
80. bucili (válaszként erre: 79. - 947344a6a8)
2011. máj. 16. 09:51
Sajnálom ha megbántottalak, nem állt szándékomban.
79. 947344a6a8 (válaszként erre: 78. - Bucili)
2011. máj. 15. 14:10
Hű de vicces hangulatban vagy, látom bohócot reggeliztél :) Ha tudsz normális hangnemben írni, és megosztani a tapasztalatodat velük (ha vannak), akkor örömmel fogadom! További szép napot!
78. bucili (válaszként erre: 76. - 947344a6a8)
2011. máj. 15. 08:32

Szerintem mindenki rosszul éli meg a mindennapokban. Nem hinném, hogy kapsz olyan hozzászólást (hacsak nem viccből), hogy de jó, ezek a cucikák megint itt vannak!


Végül is a cél a kiirtásuk. Vagy a fórumod címére azt várod: össze kell barátkozni velük?


Minden fórumot fel lehet éleszteni. :)

77. de6dcdc43c (válaszként erre: 76. - 947344a6a8)
2011. máj. 14. 20:52
Nekem 10-11 éve volt utoljára. De akkor is csak 1-2 hónapig mert költözés elött jelentek meg.
2011. máj. 14. 20:47
Köszi, megnéztem. Látok hasznos infókat, de a fórum már nem él. Én pedig nem csak a kiírtásukról szeretnék beszélgetni, hanem minden egyébről. Pl. ki hogy éli meg "őket" a mindennapokban? Várom a történeteket :)
75. bucili (válaszként erre: 69. - 947344a6a8)
2011. máj. 14. 20:43

Látogass el a fórumra:

[link]

74. de6dcdc43c (válaszként erre: 73. - 947344a6a8)
2011. máj. 14. 20:42
nem.
2011. máj. 14. 20:39
Másnál is úgy van, hogy úgymond végigjárják a lakást? Nekünk legalábbis eddig mindig máshol bukkantak fel. Már idegbajt kapok tőlük...
72. 947344a6a8 (válaszként erre: 71. - Enid79)
2011. máj. 14. 20:27
hogyan kell ezt használni? mennyibe kerül kb?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook