Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit játszunk otthon a gyerekkel, ha kint esik az eső? fórum

Mit játszunk otthon a gyerekkel, ha kint esik az eső? (beszélgetős fórum)


2014. febr. 26. 11:26

sziasztok

Sziasztok

Fekete Péter kártyázás. szolo, unó, memória

Dominózás

Társasjátékozás

Kirakózás

Kockázás

2009. jan. 23. 20:56
Activity, Guitar Hero.
2008. ápr. 6. 16:40

Kártyázni, sakkozni, marokkózni, jengázni, amőbázni, torpedózni, ország-városozni és társasozni.


Mi magunk készítettünk egy társast, egyszerű ki nevet a végén alap, hatalmas papírra sok kockából. Voltak olyan kockák, amikre írtunk, lépj előre kettőt, vissza egyet, dobj mégegyszer stb. és bejelöltünk lilával kockákat, amikor kártyát kellett húzni: ez volt a játék igazi móka része, a kártyákra mindent lehetett írni: az egészen egyszerű dolgoktól (pl. dobj mégegyet vagy csak akkor léphetsz tovább,ha hatost v. egyest dobsz, egészen extrém feladatokig pl. mondj egy viccet, rajzold le a melletted ülőt vagy a többiek mondanak egy szót és keress rá legalább három rokonértelmű szót, csinálj tíz fekvőtámaszt, mondj egy nyelvtörőt stb. ) ezeket a feladatokat változtatni lehet a gyerekek korának megfelelően.

2008. ápr. 2. 09:25
a lanyom 4 eves, kartyazni szoktunk, vagy kozosen festunk es gyurmazunk
2007. nov. 15. 09:47

Mi is társasjátékoztunk, felserdült gyerekeim is imádják pl. a Gazdálkodj okosan!-t ma is. Volt egy törpés társasjáték, ősrégi, ahol "le lehetett zuhanni" egy létrán (visszaesni a játékban) - vagy felkapaszkodni (előrelépni) - annyira szerették! Játszottunk Ország, várost, kártyáztunk, vetítettünk rengeteget és meséltünk, meséltünk...Én legalább annyira élveztem, mint ők.

Ma is szoktunk kártyázni, Szókirakózni, Honfoglalózni - A JÁTÉK és a homo ludens örök!

2007. aug. 29. 09:33
Ha kint rossz idő van akkor amíg én dolgozom(ebédet főzök, varrok stb.) Addig álltalában tévéznek, vízfestékeznek, de azt jobb szeretem ha én is ott vagyok, illetve nálunk az emelei lépcső alja be van a fiúknak rendezve egy kisházzá ajtóval ablakkal és ott játszanak, ott van bent összerakva játékaik nagy része és elvannak.Ha végeztem akkor mese olvasás, és gyurmázás, illetve tudnak játszani a számítógépen is.De nagyon szeretik ha papírból vágunk és ragasztunk különböző dolgokat.
2007. ápr. 2. 14:52
Játszani?Ők már csak a számítógépesjátékokat ismerik+ a ps2-t.
9. Tamy
2007. jan. 24. 10:38
tűzoltósat:)
2006. nov. 21. 17:01
Társasjáték már egész kis kortól szuper.A lányom elég kreatív,így vele lehet közösen alkotni(gyöngyfűzés,szövés,szalvétatechnika,stb)
2006. szept. 1. 12:14
Az én fiam imádja a mesekönyveket. Az ölembe ül, én olvasom a meséket, ő pedig közben nézegeti a képeket. Eddig csendesen figyelt, mostanában viszont mindent kommentál és kérdez. (3 éves) A helyi gyerekkönyvtárból ingyenes a gyerekkönyv kölcsönzés, szinte már minden kisgyerekeknek szóló képes mesekönyvet kikölcsönöztük, van amit többször is. Ezen kívül gyurmázni, vízfestékkel festeni is nagyon szeret, és építőkockából, legóból építeni.
2006. aug. 24. 08:31

Nálunk a Memory a nyerő! Van boltban vásárolt és van olyan is amit otthon házilag közösen csináltunk. Az utóbbi elkészítése is jó játék volt!!!


A lányom kisebb korában sokszor rajzolgatunk grízbe, mákba, vagy valami nagyon apró-sok-sok-ba ami éppen kéznél volt. Egy nagyobb tálcára vékonyan szétterítettük és a kicsi ujjacskáival húzogatta bele a krikrakszokat. Ha kész volt egy kép, egy kis rázás-igazítás és rajzolhattuk a következőt.

2006. aug. 24. 08:21

Diavetítőztünk mindig, annyira frankó volt.

Vagy nagynéném mesét olvasott, nagy kedvenc volt a Filemon cica kalandjai pl.

És Élve fogd el! tásasjáték volt a favorit, ma már biztos nem lehet kapni.

2006. aug. 24. 07:04

gazdálkodj okosan forever!!! :))))2-3 évesen pedig sógyurma!!!!

2006. aug. 24. 06:37

Nekem volt olyan kartonpapír babám, aminek mágnes volt a hasán és lehetett mindenféle ruhát rajzolni, vagdalni neki, csak egy kis fém lapocskát kellett a hátuljára ragasztani. Biztos megoldható egy kis ügyességgel ma is.

A másik meg a marokkó, azt is szerettem nagyon :-)

2006. aug. 24. 00:22
Mi társasjátékoztunk sokat, mindig a gyerekek korának megfelelő játékokkal. Ezenkívül barkochba és vetítés is szerepeltek a "slágerlistán".
2006. aug. 23. 22:44
Csak azért nyitottam meg ezt a forumtémát, mert eszembe jutott egy-két játék elkészítése. Amikor fakanálból, vagy fonalból csináltunk babát, meg gesztényéből mindenféle állatot. Ha van valakinek egyéb emléke, vagy ötlete írja le. Biztosan hasznát veszik a kisgyermekesek

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook