Mit gondoltok, melyik a jobb? Felszúratni a beteg fület, vagy sem? (beszélgetés)
Ha az orvos úgy látja,hogy fel kell szúrni,úgy is felszúrja,ha akarjuk,ha nem.
Én is félek menni az orvoshoz,pedig nekem is valamit csinálni kell a fülemmel mert nagyon fáj.Állandó huzat,ventilátor ,biztos,hogy ettől van.
Az orvosok sem hobbiból csinálják:)
Tudják, hogy mit kell tenni, hidd el:)
Nálunk évekkel ezelőtt egy idöben elég gyakoriak voltak a középfülgyulladások a két fiamnál. Volt amikor csak savós fülkürtgyull. volt - ilyenkor nem szúrták fel - infralámpa, nyákoldó, calcimusc, orrcsepp, orrszívás. Amikor viszont már genny volt a dobüregben, akkor felszúrták, és általában napokig tisztult még utána. Nekem az a véleményem, hogy ha már genny van, akkor jobb, ha szúrják, és nem magától reped, de minél előbb kiürül annál jobb.
Az viszont nem igaz, hogyha egyszer felszúrják, utána már mindig szúrni kell!
Én most már a megelőzésre koncentrálok és a term.gyógyász módszereket részesítem előnyben, aromaterápia, gyógynövények, gyertyázás, reflexológia stb.stb. Azóta egyiksem beteg, néha egy kis náthát leszámítva. A lányom most ovis, de ő már el sem kezdte a betegeskedést.
Ezt egy orvos tudná eldönteni.
Egyébként, amit Pitypang leírt, velem is megesett. Kilyukadt a dobhártyám magától. Szerencsére nem kellett megműteni, de előfordulhatott volna. Akkor már tényleg jobb, ha ott és annyira szúrják át, amennyire kell.
Akkor bíztatlak: nekem kiskoromban felszúrták, de azóta semmi problémám nem volt (nem kellett újra felszúrni)
Meg az orvostudomány is fejlődik - legalábbis azt mondják :D
Szia Kata!
Az én kisfiamnak volt már gennyes középfülgyulladása, ami sajnos magától fakadt ki. Ez talán a legrosszabb, csak nem vettem észre, hogy a fülével van baj, mivel nem volt egészen 4 hónapos. Csak sírt, de még nem tudja ugye mutatni, hol fáj.
Most, így utólag, hogy utánajártam a témának és a fül-orr-gégészt is kifaggattam, azt mondom, jobb felszúrni, ha már akkora a gyerek, hogy időben kiderül, a füle van begyulladva. Amikor felszúrják, csak egy tűszásnyi lyuk keletkezik a dobhártyán, de ha magától szakad ki, ki tudja, mekkora és milyen irányú repedés lesz? Ez durván hegesedhet és maradandó halláskárosodást okozhat.
A gyógynövények erejében hiszek, de ebben az esetben inkább enyhítésre használnám, amíg nem jutunk el az orvoshoz.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Mit gondoltok? Lenézendő, fura, beteges, ha valaki a 30-as évei elején nem szívesen mozdul ki késő esti programokra?