Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit gondoltok, melyik a jobb? Felszúratni a beteg fület, vagy sem? fórum

Mit gondoltok, melyik a jobb? Felszúratni a beteg fület, vagy sem? (beszélgetős fórum)


1 2
2012. ápr. 12. 12:10

2 évesen nekem is középfül-gyulladásom volt, nem volt mese, fel kellett szúratni a fülem.


Azóta semmi komolyabb probléma nem történt vele (kivétel a huzatos időt mert attól szörnyen fáj).


Azóta viszont sokaktól hallom azt is h mintha kicsit hangosabban beszélnék (bár nekem nem tűnt fel csak ha nagyon figyelek)... :S

2012. ápr. 12. 11:33
Nekem is fel kellett volna szúrni még sulis koromban, elmetünk fül orr gégészhez. És adott egy tippet. Azt mondta, ha nem javull, akkor mindenképp felszúrja, de próbáljam meg, hátha. Bejött a tipp, helyrejött a fülem. :)) Ja, és a megoldás az infralámpázás volt pár napon keresztül.
2010. szept. 24. 14:19
Ahogy az orvos jónak látja - én nem értek hozzá.
2010. szept. 24. 14:15
Aug. végén mindkét fülem begyulladt, eleinte csak az egyik, fájdogált picit, nem múlt el, így elmentünk kórházba, fül orr gége rendelésre. Betamponozta, meg fülcseppet írt. Annyira fájt a fülem, hogy nem bírtam megmaradni. Szájzárat is kaptam mellé, mivel kisugárzott. Csak erős fájdalomcsillapító mellett bírtam ki. 1 héten át miden nap kellett mennem dokihoz. Tamponozásra. Nem szúrta fel, ez a típusától függ. Kaptam antibiotikumot, nehogy nagyobb gond legyen. 3 napig nagy fájdalmaim voltak, aztán kezdtek enyhülni. A fülzsírt nem szabad piszkálni, fülpálcát nem lehet használni! A fülzsír biztosítja a megfelelő flórát. Valószínüleg nekem a víztől és a huzattol gyulladt be annyira, hogy a doki nem látta a dobhártyám a duzzadástól. Érdemes vigyázni, h ne pangjon a víz, esetleg füldugó.
50. gabi44 (válaszként erre: 49. - HUNKillerMan)
2010. szept. 24. 11:54
A most 12 éves kisfiamnak 15 hónapos korában volt fülgyulladása , egész este orditott ,igy az ügyeleten kötöttünk ki , ahol nem volt kérdés és felszúrták a fülét.Szinte abban pillanatban megnyugodott.Utána még jártunk vele továbbra is a fülészetre és minden alkalommal felszúrták a fülét, hogy a váladék kitudjon folyni,mivel az a pici szúrás mindig nagyon gyorsan begyógyult. Ez kb 2 hét volt ,hálistennek és az orvosnak , aki nagyon jó gégész volt , azóta se fájt a fiamnak a füle és nem is érzékeny semmire.
2010. aug. 6. 10:00

Sziasztok!

Nekem most fáj a fülem, de már folyt belőle a genny.

Szerintetek menjek el azért dokihoz felszúratni?


Köszi

2009. okt. 29. 16:00
Fiamnak rendszeresen fájt a füle, ha megfázott. A gyerekorvos nem mondta, hogy fel kellene szúrni. Teltek múltak az évek és a gyerek szinte megsüketült. Mivel nem tudott a trutyi kiürülni a füléből, ott bekocsonyásodott. 5 évesen műtötték, kivették az összes manduláját , a dobhártyáiba pedig egy Gromet-tubus nevű tölcsért raktak, miután kikaparták a kocsonyát. A tubus kb. egy év múlva kilökődött magától. Addig viszont nem érhette víz. Cicamosdás egy évig, príma kis nyarunk volt. Sose nyerte 100%-ig vissza a hallását. Folytassam?
2009. okt. 28. 22:04
Kiskoromban sajnos nekem is felszúrták a fülemet,hát nem tartozott a legkellelmesebb élményeim közé..:S Elég kiszolgáltatott dolog :(
46. Zkelah
2008. nov. 2. 14:13
Nekem felszúrták kiskoromban a fülemet, igaz én nem emlékszem, de anyukám mondta. És nem kérdezték, anyuka mit gondol csak felszúrták és kész. Azután, ha csak a fül-orr-gégészet környékén jártunk, már akkor tudtam, hogy az nem jó hely és igyekeztem nagy ívben elkerülni. Legalább is ezt mesélte anya.
2008. nov. 1. 23:04
Sztem semmiképp nem jó fölszúrni a fület. A dobhártya utána ahol beforr ott heges lehet ami azt jelenti hogy megvastagszik, rugalmatlanabb lesz és károsodik a hallás. Inkább használjanak fülgyertyát egy hétig minden nap.
2008. nov. 1. 23:02
Én is a gyerekkoromra gondolok vissza. rengeteg bajom volt a fülemmel. Ha nem szúrták fel, kifakadt magától. tehát mi a jobb? Egy pici lyuk vagy ami magától szakad? Én az elöbbire voksolok, bár borzalmas volt. Pár éve felnőttként is sokat szenvedtem a fülemmel...ma sem tudják mi volt a gond. Hónapokon keresztűl napi kétszer orvoshoz jártam, csíkot tettek bele és leszívták. Ha nem fakadt ki, felszúrták...a genny nem csökkent. halláskárosodás lépett fel keményen, nem bíztattak semmivel. Műtétet javasoltak. Ekkor kezdtem el az energy fülcseppjét használni. Már néhány nap után kezdtem érezni, hogy valami változik...hamarosan megszünt a gennyesedés...az orvosok sem értették mi történ, elmaradt a műtét és visszatért szépen idővel - néhány hónap - a hallásom is. Igaz, fél éven keresztűl naponta használtam a cseppet, d megérte! Ha mostanában bármit érzek, már rohanok is a fülcsepphez...de csak a másik fülemmel volt azóta gond!
2008. nov. 1. 08:26

sziasztok

gyerek koromban nagyon sokat felszúrták a füleimet,azóta haláskárosodásom van mind két fülemen.ha nem muszáj akkor inkább ne szúrják.

42. c42a13b98c (válaszként erre: 41. - C42a13b98c)
2008. nov. 1. 00:02
Sokat segítettem, gondolom...;-)
2008. nov. 1. 00:01

Nekem 4-5 éves koromig állandóan begyulladta fülem, folyton az ügyeleten ültünk. Felszúrták és azóta semmi bajom vele, soha nem fáj, soha nem gyullad be, nem is érzékeny.

Mástól viszont azt hallottam, hogy egyszer engedte, hogy felszúrják és azóta is örökös problémái vannak, már jópárszor újra fel is szúrták...:-(

Gőzöm sincs mitől függ...

2008. szept. 14. 00:33

Sziasztok!

Látom itt inkább mindenki szúrás-párti... Természetesen mindenki maga dönt. Én viszont nem annyira pártolom. Egy idősebb ismerősömnek még gyerekkorában felszúrták, és azóta állandóan újra begyullad. Később próbálkozott csak gyógyszeres kezeléssel, de már nem használ, mindig újra és újra meg kell szúrni. Most kb. 45-50 éves, és már több mint 20x szúrták fel neki! Szóval szerintem nem kéne rögtön "drasztikusan" beavatkozni, inkább megvárni hátha gyógyszeresen kikezelhető. Ha nem, még mindig ott a szúrás... De ha rögtön azzal kezdik, később már lehet hogy nehezebbé válik a gyógyulás. És nem hiszem hogy olyan kis dolog lenne, még ha pici is az a lyuk, mivelhogy ott nem kellene lyuknak lenni, szóval kevésbé lesz védett a fül...

2008. jún. 17. 15:10
Én is azt hallottam, hogy jó gyógymód, mert azonnal kiszippantják a szúrással a fülből a trutyit is, illetve azt, ami ingerli a fület. Nekem soha nem kellett szórni, magától kifakadt. :( Ami azért rossz, mert mind2 dobhártyám olyan, mint a szita. Ha szúrják, 1 pont lesz az egész, és utána minden rendben, viszont ha magától fakad ki, az lehet, nem csak 1 pici lyuk lesz, hanem nagyobb, ami már veszélyes is lehet a hallásra.
2008. márc. 27. 21:21
Usztam egy pár évvel ezelött, rendszeresen állandó fülgyulladással küszködtem. Elmentem egy ismerősömhöz akinek a férje természetes gyógymódokkal foglalkozik. Ő ajánlotta a fülgyertyát, abból is a kamillásat ill a citromosat, gyulladásra az a legjobb. 4-et vettem rendbe jött a fülem. Azóta négy havonta veszek kettőt és megismétlem. A fülsárt porrá alakitja és vákumszerüen kiszippantja. Mivel a fültisztitásnál a fülsárt csak bentebb nyomjuk, igy nincs is kitakaritva normálisan. Drogériákba elmondják, hogy kell használni.
2008. márc. 26. 21:41
A kislányomnak most volt gennyes középfülgyulladása(ma voltunk vissza kontrollon). Nem szúrták fel a fülét, mert Augmentint kapott és az teljesen rendbe hozta. De szeritnem is felszúratni, mert a beteg fület inkább orvos kezelje, mintsem magától gyógyuljon. Annak beláthatatlan következményei lehetnek, ha rábízzuk a sorsra.
36. gerna
2008. febr. 22. 08:36
A véleményem: olyan orvost kell keresni, akinek a véleményében, döntésében megbízhatsz. Gyerekkoromban volt 1 fülszúrás, úgy emlékszem rá, hogy "rögtön" kigyógyultam. Egyik gyerekem viszont fülpálcikával operált magának... azóta le van tiltva a közeléből a fültisztító pálcika.
35. DODICA (válaszként erre: 34. - Rozália)
2008. febr. 22. 08:12

:)))


A lényeg: mindketten a legjobbat akarjuk gyerekeinknek, nem? Ki így, ki úgy... Másrészt ami jó megoldás az egyiknek, egyáltalán nem biztos, hogy bejön a másiknál is. Egyéniségek vagyunk, egyediek, s nem szabad sablonok szerint élni.


Mellesleg amit írtál, azzal kb. egyet is tudok érteni, előfordulhat.

2008. febr. 22. 07:14

Úgyis csak akkor szúrja meg, ha belül már gennyes... attól fáj. Megszúrja, a genny kifolyik és már van is a megkönnyebbülés. Szúrás nélkül, antibiotikummal meg csomó ideig eltartana sőt az is lehet, hogy a végén csak meg kell szúrni... A gyerek meg szenved.

Ez csak pill. kellemetlen, inkább fél a gyerek, meg fáj és sír, a szülő meg meg van ilyedve...:))

Azonkívül úgy tartják, ha magától fakad ki, akkor hegesen gyógyul, ami később halláskárosodáshoz vezethet akár. Tudom, Dodicának ez némiképp ellentmond, de én is és ő is a saját tapasztalatunkat, a saját véleményünket írtuk le.:)

2007. szept. 29. 15:19

A kb másfél éves kislányom egy délutáni alvásból ordítva ébredt. Kicsi kezét nem vette le az egyik füléről. Egy korty teától nagy adagot hányt. A gyerekorvossal beszéltem, mondta azonnal menjek vele a szakrendelőbe. Út közben is hányt, s végig torkaszakadtából sírt. A doktornéni megvizsgálta, s közölte, fel fogja szúrni a gyerek fülét.

Megtette. Az én drága kicsi gyermekem azonnal mosolyogni kezdett, s megköszönte az orvosnak is, nekem is.

Azóta sincs soha baja a fülével.


Szerencsére ezt a kérdést MINDIG orvos dönti el.

2007. szept. 29. 15:07

Köszönöm mindenkinek a véleményét.

Tanulság: Nem minden orvos akar azonnal szúrni. Mármint nekem tanulság. Köszi!

2007. szept. 19. 21:55
Az én lányomnak akkor szúrták a fülét, amikor kivették az orrmanduláját. (Csak utólag tudtam meg a szúrást.)De hál'Istennek, semmi gond nincs vele azóta!!!
30. DODICA
2007. aug. 6. 16:07

Anyám egyik fülére siket lett egy fülszúrás eredményeképp. :(( Megtiltotta, hogy nekünk, a gyerekeinek valaha is felszúrják a fülünket, pláne, hogy mennyire divat ez orvosi körökben. örökké hálás leszek érte.


1 éves volt a lányom, amikor kb. 10 napos magas láz után kiderült, szúrni kéne a fülét. A fülészeten csak annyit mondtak, fogjam jó erősen, mert szúrnak. Na, erre felálltam vele, s közöltem, nem engedem. Ugyanis szent meggyőződésem, hogy nem drasztikus megoldásokkal kell kezdeni egy kezelést. Szépen visszamentem a gyerekdokihoz, s antibiotikummal gyógyítottuk meg a fülét, ami ugyan kifakadt, de csak egy lehelletnyi icipici lyuk keletkezett, ami gyönyörű szépen össze is forrt.


Van viszont olyan ismerősöm, aki a gyerekkori sok fülszúratás miatt nem hall egész jól.


Páromnak meg 30 évesen szakadt szanaszéjjel a dobhártyája, s mégis nagyon jó a hallása.


Nem biztos, hogy mindig el kell fogadni egy orvos döntését. ;)

29. emagdi
2007. aug. 6. 11:44

kár ezen vitatkozni, elvégre az ember nem úgy megy a szakrendelőbe, hogy "jónapot doktorúr, legyenszíves felszúrni a dobhártyám!", hanem elmondja mi a panasza, a doki meg majd eldönti hogy azt hogy kell kezelni...

nem?

28. 0186e585f7 (válaszként erre: 27. - Igga)
2007. aug. 6. 11:38
És a vírus okozta gyulladásnál?
27. igga
2007. aug. 6. 11:19

"Felszúratni a beteg fület, vagy sem?"vagy sem!! inkább antibiotikum.

2007. júl. 30. 22:58
Ha az orvos úgy látja hogy ez a megoldás akkor hallgatni kell rá... nekem is fájt mostanában a fülem elég sokat, és már én is beletörödtem hogy ez lesz a sorsom, rá is készültem elmentem dokihoz, de végül is (hál isten) nem kellett felszúrni ...(ha kellett volna, tutira hagyom csak az a fájdalom múljon el)...
2007. júl. 25. 21:08

felszuratni!

Hallottam egy történetet. A közeli faluban történt. Egy 30 körüli anyukának fájt a füle, elment a dokihoz, aki nem szúrta fel neki, csak gyull. csökkentőt adott. Másnap az anyuka meghalt. a váladék nem tudott kiürülni és felment az agyába. (ez elég durván hangzik igy)2 kisgyereket hagyott itt. Szóval szuratni.

Kiskoromba nagyon fülfájós voltam és nekem mindig felszúrták.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook