Mit főzzek, ha kifogytam az ötletekből? (beszélgetős fórum)
Én sem sütök semmit serpenyőben, olajban.Krumpli, fasírt sütőben sül, tepsiben, olajjal csak megkenegetve.Sem a fröcsögő forró olajat, sem az olajjal megszívott cuccokat nem szeretem.Glutént nem eszem, így a rántott dolgok amúgy is kiesnek.
Nekem most a leves repertoárom ért a végére...ott kéne valami inspiráció.
De lehet aki tanácsot kért, az meg betudja szerezni.
Az is lehet utálja. Ő feltett egy kérdést, mi meg összekapunk rajta, miközben fogalmunk sincs mit szeretnek, milyen lehetőségeik vannak.
Más-más szokásokkal, háztartásigépekkel és élelmiszerrel vagyunk felszerelkezve. Nekem mindig van itthon ezekből, fenyőmagom nincs, nem szeretem. Viszont vadhoz, amit szintén nem szeretek, de a család igen, van itthon borókabokrom, cserépben.
Ha valami történne, mint pl. volt most a vírus, tuti ha nem mozdulnék ki 2 hónapig, akkor is 4 főre 2 hónapig elég lenne az élelmiszer itthon.
Nem kötözködöm, szerintem nem lehet mindenütt mindent kapni.
Mivel nem szeretem az avokádót, nekem eleve mindegy, de sem az, sem a koktélparadicsom, de még a parmezán sem kapható bármelyik sarki boltban. Sőt amikor egy alkalommal mogyorót szerettem volna, nem értették, hogy nem a sózott földimogyorót keresem.
Erre gondoltam, ilyen. Nem szép , olyan, mint a chokito.
Rücskös😂😂😂😂
(Így jutok el mindig barmilyen témából a szexhez😀)
Én meg nem szeretem a halat, a spenótot, kacsát, libát és 1001 dolgot, de más meg igen, nincs ezzel semmi probléma.
Az avokádó nekem nagyon bejött.
Egy avokádó, fokhagyma, bors, só egy főtt tojás csipet mustár. Turmixolni és a családom és számomra mennyei eledel pirítóssal.
Nekem meg ilyenekből van itthon mindig,a fenyőmagot lehet mogyoróval is helyettesíteni, sőt ki is maradhat, ahány ház, annyi szokás.
Miért kell mindig belekötni valamibe, ettől jobb neked?
"Egy késes aprítóba kanalazzuk az avokádót. Hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, a fokhagymát, a reszelt parmezánt, 1 evőkanál olívaolajat, a sót, borsot és az egészet összezúzzuk. Egy serpenyőt felhevítünk 1,5 evőkanál olívaolajjal és megfuttatjuk rajta a félbe vágott koktélparadicsomokat, a szárával együtt, és a karikákra vágott chilit, majd sózzuk, borsozzuk."
Ebből a só szokott itthon lenni (bors is csak fehér van), a többi hozzávalóból a helyi boltban is csak a spagetti kapható.
Jók az ilyen receptek.
Egyszer vettem avokádót.
Nem szeretem.
Viszont kétségtelen, hogy a féltégla is krémes állagú lesz tőle.
paradicsomos káposzta
kelkáposzta főzelék
tészta saláta
Hmm .. én imádom a sülő rántott hús illatát. :)))
És gyönyörű látvány a csirkecomb is meg a karaj is, ahogy frissen kirántva még gyöngyözik rajta az olaj, ahogy kiszedem a csipesszel :)))
Mondjuk egy sütés után már nem használom fel többet azt az olajat, és én se rajongok az eltakarításáért. Minél előbb, annál jobb.
Azt hittem, nincs konyhád, nincs serpenyőd, nincs morzsád ...
Gulyásleves, bableves 2 napig is finom. Hozzá palacsinta, vagy gyümölcspiskóta. Utóbbival nem is kell sokat vacakolni. Babapiskótát leraksz, epret, málnát idénygyümölcsöt ráhalmozol és vaníliapudinggal, vagy krémes krémmel leöntöd.
Avokádós tészta,rizseshús,brassói, sajtostészta,gyümölcsleves, palócleves és 1001 féle étel, de lehet pont nem szeretitek. Ennél többet kellene tudni a szokásaitokról.
Rántani én is ritkán szoktam, de nem borjút, és nem is marha-májat, mert azokat én sem szeretem.
De a sertésmájat, csirkemájat vagy rántom, vagy a pepecs-nélküli, percek alatt elkészíthető resztelt máj. Ezt ajánlottam a kérdezőnek.
Mert budos és 60 tonna olaj kell hozzá.
És még egyszer büdös, és büdös.
Amikir normális lakásban laktam sem tűrtem meg a szagát.
Inkább veszek frissen sütött prumplit meg csirkét, ha úgy van kedvem.
Az meg csak a rossz emlek, hogy amigy (ismét) otthon laktam, mindenki sütött olajban, de a redvas olajat senki nem takarította el, se ami vele járt.