Mit főzzek, ha kifogytam az ötletekből? (beszélgetés)
paradicsom leves betűtésztával (kisfiam kérése)
Csilisbab (páromnak kenyérrel, gyerekeknek és nekem rizzsel)
Bevallom: ha nekem nincs ötletem, akkor mindig főzök egy kis rizst, aztán feldobom ezzel-azzal, amit épp találok otthon.
Egy kis zöldfélével - felszecskázom, wok stílusban összeforrósítom, kész a kínai kaja.
Vesebabbal, Tabascóval, paradicsommal, kukoricakonzervvel - kész a mexikói kaja.
Ha épp van ilyen mirelt zöldségkeverék, akkor azzal főzöm egybe, aztán szép színes lesz tőle :)
Ha nyár van, akkor lecsós-gombás cuccot csinálok - azt hiszem, "bácskai rizses gomba" a hivatalos neve.
Ha nagyon egzotikusat akarok fakítani, akkor mandula, szárított gyümölcs, bazsalikom megy a rizsbe, és csicseriborsót teszek hozzá.
Ha halasban sütöd akkor már vegák is ehetik. : )
Én is felhasználom szűrve 2x.
Igen :)
Szerdáig most olcsóbb is 35%-kal. :)
Múltkor jártunk úgy, hogy rendeltünk vmi rántottat, kóstolgattam, szagolgattam, volt valami furaság vele, de egyszerűen képtelen voltam rájönni, hogy mit sütöttek előtte az olajában. 😀
Fórumindító: sokféle mártást is csinálhatsz egy besamel alappal: sajt, fokhagyma, gomba, kapor ... Ha csak önmagában ráöntöd vmi tésztára, úgy is finom, de sült csirkecombot mellé téve pláne :))
Ha van szalonnád: kockára vagy kis csíkokra vágva hagymával megpirítod, mellé dobsz gombát, de nem is fontos, nokedlivel összekevered és sajttal megszórod a tetejét: finom!
Kolbászkarikákat sütsz, kiszeded a zsirjából, abban megpirítod az előtte héjában megfőtt krumplit szeletekre vágva, kolbász vissza, tetejére jó sok tejföl: finom!:)
Hu, estig tudnám írni 😀
Nálunk is biztos befutó a rántott csirke és szerintem is fenséges az illata. Én újra felhasználom az olajat, de szűrve és nem a végtelenségig reciklálom. Persze olyan ételhez, ami hasonló. Halas olajban nem sütök csirkét. :D
Az avokádó könnyen megérett a konyhapulton is, bár én már egy ideje leszoktam róla.
De ő nagyon vágyik a rántott csirkére :)
Csak büdös, büdös, büdös. :)