Mit főzzek hétköznap? (gyorsan elkészíthető ételeket várok) (tudásbázis)
Vagy nállunk pl mindíg van itthon mirelit szilvás gombóc,túrós,lekváros dereje,ha nagyon el lennék csúszva idővel,ennek csak kb 15 perc kell míg megfő közben piríthatod a zsemlemorzsát és kész is!
Levesekből nagyon gyorsan megvan a tojás és paradicsom leves is!
A sajtos és túrós tészta szerintem a rekord gyors kaja,ahoz csak a tésztát kell kifőzni,a túróstésztához mig fő a tészta pirítasz szalonna kockákat az is 5 perc kb!
Nem alszanak már délben?
A nagy gondolom nem,de a két kiseb?
Én általában mindíg akkor főzök mikor alszanak!
Főzelékek,tésztafélék szó szerint percek alatt megvannak!
Afőzelék mellé adhatsz pipifasírtot,vagy tükörtolyást,jobb esetben előző napról megmaradt pörköltet,azt csak melegíteni kell!
Nagymelegben jó a gyümölcsleves is,az is meg van nagyon hamar!
Natúr szelet rizzsel,az sem tart sokáig!
És ilyenkor kánikulában nem is mindíg kívánjuk a nehéz ételeket!
Pont ilyesmit akartam javasolni én is :) max egy óra alatt kész vagyok mindennel.
Esetleg lehet mondjuk előre pácolt húsokat sütni, azt csak be kell dobni a sütőbe, mellé krumpli vagy rizs, meg fő egymagában :)
Gyorsítja a dolgokat, ha előző este előkészítek dolgokat, pl. megpucolok ezt azt vagy ilyesmi :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyorsan elkészíthető ételt főzhetnék ebédre?
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Milyen ötleteitek vannak mikróban elkészíthető érelekhez, vagy akár pillanatok alatt elkészíthető ételeket?
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Frissen kibontott tej savanyú.Tudnátok gyorsan elkészithető receptet?
- Gyorsan elkészíthető, finom sütik receptje után érdeklődöm! Tud valaki ilyeneket?