Főoldal » Klubok » Mit eszünk ma? klub

Mit eszünk ma? (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
395. Hmv.
2013. jún. 11. 06:05

Tegnap végül nem lett krumpli a sóskafőzelék mellé,csak tükörtojás.

Csak akkor szoktam krumplit adni a főzelék mellé, ha esetleg kevésnek találom.


Ma karalábé levest készítettem föl, rögtön kész lesz.

Hagymás törtkrumli lesz és valami "bóti"-t sütök mellé - talán pulyka falatokat.

Meggybefőttet eszünk hozzá.

394. Molyka
2013. jún. 10. 21:59
Holnap kétféle lesz. Mivel a család egyik fele szereti a milánóit, a másik pedig a sárgaborsót, így ki mit választ alapon azt főzök. :)
393. Manna74 (válaszként erre: 379. - Solycsi bébi)
2013. jún. 10. 21:52
És mivel van megrakva a sós, rakott palacsinta? :)
392. Manna74 (válaszként erre: 378. - Gyöngyuszka87)
2013. jún. 10. 21:52
Mi az a cseburéki??? :)
391. Molyka
2013. jún. 10. 10:32
Maradék gulyásleves, rizskók.
390. Hmv.
2013. jún. 10. 09:55
Ma sóskafőzelék lesz főtt krumplival, tükörtojással.
389. Hmv. (válaszként erre: 388. - Molyka)
2013. jún. 9. 07:00

Nekem szerencsére még nem volt rossz tapasztalatom vele. Teljesen nyerset valószínűleg nem vennék, mert barátnőméknél anno tapasztaltam, hogy milyen iszonyú büdös az előfőzés során!

Ennek is van egy kis "bukéja" a főzés kezdetén, de hamarosan nem érezni.


A Te menüd is tetszik, nálam régen volt már gulyásleves.

388. Molyka (válaszként erre: 387. - Hmv.)
2013. jún. 9. 00:47

Mi is ugyan úgy készítjük. :)

Egyszer vettem fagyasztott pacalt, savanyú volt, ki kellett dobni az egészet.

Engem már nem rettent el a pacal, de volt idő! :)


Kisfiam születése óta sokminden megváltozott. :)


Holnap gulyásleves lesz, és szerintem túrós palacsinta

387. Hmv.
2013. jún. 8. 23:01

Most válaszolok rá, nehogy holnap elmenjen a finnyásabbak étvágya:


marhapacalt főzök sertés lábbal, de rengeteget!

3 kg pacalt vettem /fagyasztott, előfőzött talán penny-ben/ s hentestől 2 kg sertéslábat feldarabolva. Szerencsére szép tiszták voltak, már előkészítettem mindent a főzéshez.

Nagyon szeretjük, a maradékot kiadagolva lefagyasztom szűkösebb időkre.

386. Molyka (válaszként erre: 385. - Hmv.)
2013. jún. 8. 22:37
Mit készítesz?
385. Hmv.
2013. jún. 8. 12:41

Én pedig ma szedem össze a maradékokat, azokat fogyasztjuk el.

Viszont holnap nagy főzés lesz!

384. Molyka
2013. jún. 7. 21:22
Tegnapi maradék volt. Rántott hús, rizs, francia saláta.
383. Hmv.
2013. jún. 7. 09:56

Reszelttészta levest és

rakott krumplit főztem reggel, délutánra megyek dolgozni.

382. Hmv. (válaszként erre: 381. - Molyka)
2013. jún. 6. 07:09

Hallottam már, hogy a hatlapost karamellel is szokták tölteni, anyu viszont főzött kakaós krémmel. A pontos receptet sajnos nem tudom, de kiderítem.

A krémhez vajon pirít lisztet, majd kakaóport és cukrot szór beled és tejjel főzi föl.


Tegnap húsoskáposztát főztem, mára is maradt.


Ilyen időjáráshoz télies étel dukál.

381. Molyka
2013. jún. 5. 17:21
Hmv. A hatlapú az nem a karamell pite?
2013. jún. 5. 15:41
Köszi, de közben megoldottam, csináltam egy kis szalonnás túrós tésztát Örsnek, nekem meg van még székelykáposzta. De jól hangzik ez a sós, rakott palacsinta, ilyet még nem készítettem.
379. Solycsi bébi (válaszként erre: 378. - Gyöngyuszka87)
2013. jún. 5. 13:53
Sós, rakott palcsinta. :)
2013. jún. 5. 11:36

Sziasztok! Nálunk ma francia hagymaleves lesz, de sajnos még nem tudom mi legyen hozzá a 2. fogás. Az biztos, hogy olyannak kell lennie, ami még ma elfogy, mivel holnap holnapután nem leszünk itthon. Valakinek valami ötlete?

Egyébként szombaton cseburékit csináltam, vasárnap meg töltött, göngyölt csirkemellet rizzsel. Desszertnek szalakális négylapos volt.

377. Molyka
2013. jún. 4. 23:24

Ma gombapörkölt és nokedli volt, előtte meg húsleves vagyis csontleves sertés húsos csontból.


Holnap szerintem tárkonyos raguleves lesz és mákos tészta. Nagyon megkívántam! :)

376. Hmv.
2013. jún. 4. 13:36
Zöldbablevest főztem és mákostésztát.
375. Solycsi bébi (válaszként erre: 372. - Molyka)
2013. jún. 4. 06:08
Nem fogod megbánni. :)
2013. jún. 4. 06:07
A "nagy melegre" való tekintettel hideg uborkalevest és sült csirkecombot készítettem tegnap. Ma azt hiszem tökfőzelék lesz, de még nem biztos.
373. Molyka
2013. jún. 3. 22:50

Ma maradékot ettünk, illetve piskótatekercset sütöttem. Magamnak xilittel... és működik. :)


Holnap húsleves lesz, és gombapörkölt.

372. Molyka (válaszként erre: 371. - Solycsi bébi)
2013. jún. 3. 22:46
Kipróbálom. :)
371. Solycsi bébi (válaszként erre: 370. - Molyka)
2013. jún. 3. 07:07

Jó reggelt!


Én másképp csiálom, mint szokás, de hihetetlen finom, és ami a legfontosabb, 4 gyerek mellett rendkívül gyors!


Tegnapi adag: (kb. 10-12 tányér lett belőle)

3 leveskockát föloldottam a vízben, belenyomtam 4 tömlős sajtot, (lehet füstölt vagy zöldfűszeres, bátrabbaknak csípőspaprikás is), kisrugóssal simára kevertem, só, bors, fokhagymagranulátum, zöldfűszerek, egy ek olívaolaj és a végén tejföl. Levesgyönggyel ettük. Mi nagyon szeretjük. :)

370. Molyka (válaszként erre: 369. - Solycsi bébi)
2013. jún. 3. 00:29

Na a sajtkrémleves receptjét gyorsan írd is le nekem!!! :)


Köszi!!!

2013. jún. 2. 14:44

Sajtkrémleves+rakott zöldbab(párizsival)

Ma kivételesen lusta vagyok sütit sütni, úgy fáj a fejem, inkább pihenek, amennyire tudok.

368. Hmv. (válaszként erre: 367. - Georgina319)
2013. jún. 2. 12:03

Így is jó lehet! Ki hogy szokta meg.

Nálam most az az újítás a tojáspörköltben, hogy teszek bele majorannát, régebben nem. Mifelénk nem igazán használjuk, nem szoktunk hozzá, ezért csak igen kicsit szórok bele.


Ma paradicsomlevest főztem és mángoldfőzeléket, és mikróban sütöttem ki bacont.

Sütemény van tegnapról.

367. Georgina319 (válaszként erre: 363. - Hmv.)
2013. jún. 2. 09:55
Én így készítem a tojáspörköltet: csinálok egy pörkölt alapot, abba beleteszem a keményre főtt, és karikára vágott tojást. Ízesitem: sóval, borssal, és egy kis mustárral. A végén tejföllel behabarom. Nokedlival szoktuk enni.
366. Molyka
2013. jún. 1. 22:49

Ebédre Pörkölt, tészta, tejföl és savanyúság volt, vacsira meg tökipompost gyártottam. :)


Holnap gulyásleves és palacsinta lesz. Szerintem nekiállok piskótatekercset gyártani, xilittel.

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook