Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis)
Látom te szakosan művelsz kertet.
Nálunk sincs permetezés és műtrágya se.Ha megkapja természetes anyagokból és nincsen kizsákmányolva, akkor nincs hiánya és aktív a talajban az élet.
Azok a vízhajtások, amit nem is kell meghagyni, csak kényszert érez a fa a megújulásra.Nézd meg ezt mielőtt lemetszed.
Köszi!
Berágtam rájuk :) Van egy későn érő, zöld színű fajta, amit pár napja szedtünk le. Annyira ágas-bogas koronája van, alig fértünk hozzá, drasztikusan meg fogom ritkítani. Gondolom, a függőlegesek feleslegesek :D Egyáltalán, miért akar minden ág függőlegesen törni az ég felé?
nem tudom a szomszédnak mi a fontosabb, szerintem a szépség:))))))) a mi kertünk nem olyan gyönyörű, mint az övé, igaz, hogy ő éjjel-nappal kint van, egy szál gaz nincs, mi ekkora ügyet nem csinálunk belőle. igaz, nem lesz mintakertünk.
nem permetezünk, nem is tudom, hogy kéne:) szakértő vagyok:) ebben is!
örülök, hogy a cicus jól van!!!!!! gratula!!!!!
Nálam csalánlé, szerves trágyalé szerepel a palettán.
Meglehet Bogyóka hogy szebb a szomszédé mert permetez és nincs se kukac, se gomba, se egyéb, de kérdés, kinek mi a fontosabb. A szépség, vagy az egészség.
A felsoroltakon kívül 2 körte és 1 meggy van amik még nem teremnek, és több féle bogyós gyümölcs. Málnák, szedrek, szamóca, mézbogyó. Itt nem kell permetezni. Volt olyan év mikor a paradicsomot 10 naponként szórtam rézzel, akkor sem volt se több se szebb mint anélkül. Nekem így megfelel. :)
ha szabadna...mik azok a "többi"?
gondolom a körték, almák, cseresznyék, meggyfélék,itt-ott (öszi-sárga)barack..
amúgy a lemosó nem véletlenül az, ami, és akkor amikor.
vegyszernek elegendő a műtrágya(ha már elfogyott a saját komposztod)
mi se permetezünk.
a szomszédunk (kertészmérnök) ő igen, hát szebbek is a gyümölcsfái.
az őszibarackunkat idén nagyon megviselte az átültetés.
Judit, cicus??????
:))))))))
gereblyézni sajnos még nem sikerült:)
namost így eső előtt mindenki megette a kertben amit kell? Azt a lombot is összegerebléztétek, amit a szomszédtól fújt át a szél? telnek a komposzálóhelyek? Naspolyát leszedtétek? (nem baj, ha nem érett, egy nagyobb tálban a szaletliben megérik.)
Csicsóka? a szára mulcsozva, gumója szellős helyen vödörben, vagy piacon, esetleg tavaszig a földben?
Lehet gyúrni az őszi lemosásra. a jó lemosó felér két tavaszi permetezéssel(is)..
Akinek van madáretetője, az már töltheti is fekete szotyival. (tavaszig nem szabad hagyni, hogy kifogyjon a fínom csemege)
leandereket, nem termő díszgránátalnmát behúztam védett, nem fűtött helyre.
a málnást hagyom ahogy van, majd tavasszal.
más is?
Köszönöm érdeklődéseiteket, nagyon kedvesek vagytok.
Minden nap egyre jobban van a cica. Tejjel megissza az összetört tablettát,és annyit eszik, hogy már ki is kerekedett.A szemét még tisztogatni kell, és tetránnal kenegetni,de már alig könnyezik. Nem tüsszög, nem köhög, ordít az ennivalóért. Valószínű holnap este hazahozza fiam azt a cicát is amit 1 hete utcán etetget. Kiderült nem kóbor cica, csak a gazdája nyaralós, így heti 1-szer kapott enni eddig. De mivel egyre hidegebb van, a nyaralósok nem jönnek, vagy csak még ritkábban. A cica meg csont sovány, illetve alakul kicsit, mióta etetjük. De messze van, így a télben nem lesz megoldható a napi szintű látogatása. Szóval a cicánknak lesz kis barátnője. :)
Ezt el sem mesélem neki... :D
De köszönöm az infót.
ebben igazad van. bár a tejet azt mondják, hogy nem szabad adni neki. de valószínű, hogy nem tudott eleget szopizni az anyjától. néha én is adok tejet az enyimének és még picike cukrot is teszek bele, akkor megissza, de van hogy otthagyja a francba és inkább vizet iszik.
de az én macskám tíz fölött van korban.
reméljük, hogy jobban lesz előbb-utóbb!!!
Én nem pempecselek, e nélkül is van elég dolgom. van nagy szája, már ordítani is tud nem csak nyivákol. Nyelni is tud, rágni is. Eszik cica konzervet, száraz tápot, 400ft/kg-os baromfi virslit, de a tejet kívánja leginkább.
Még kicsit taknyos, de a gyógyszertől látványosan gyógyul. Reggel óta eszik rendesen, hamarosan el is felejti mennyit szenvedett. :)
igen, én mostanság pástomosat adok a cicámnak, igaz nem DM-st, de már ugye öreg szegénykém, jobban meg tudja rágni.
pástétom kiscicáknak is jó, mert könnyebben rágható. de Judit cicájának vannak fogai, csak a légzőrendszer miatt én mégis inkább v. alutasakost vagy pástétomost adnék neki. könnyebben le tudja nyelni. vagy ahogy most Moncsa írta összeturmixolni neki a kajákat.
Allitolag nagyon minosegi a DM sajat markas macskatapja. Es nem is draga.
En, amikor a cica beteg volt, fott majat vagy halat es egy kis fott krumplit turmixoltam ossze pastetomma. Azt imadta. Nem csodalom, meg en is megkostoltam, finom :)