Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mindent a szájába vesz a gyerek fórum

Mindent a szájába vesz a gyerek (beszélgetős fórum)

13. Piroska52 (válaszként erre: 12. - F.Ildikó71)
2018. nov. 6. 21:31

Valami akkor sincs rendben,hidd el,5felnött gyerekem 7 unokám van.

És nem mellesleg többszáz óvodásom volt.

És bizony volt köztük néhány érdekes eset.

12. F.Ildikó71 (válaszként erre: 8. - Piroska52)
2018. nov. 6. 21:10
A korlát nyalogatást ne úgy értsétek,hogy megyünk az utcán és meglátva egy korlátot oda megy megnyalni,hanem mondjuk sorba állunk valahol és mondjuk pont a száj magasságban van valami akkor elmélázik és egyszercsak azt veszem észre,hogy a nyelve már hozzá is ér.
2018. nov. 5. 13:55

Arra gondolok még, hogy csúnyán semmiképpen se szólj érte, ne rögzüljön az is.

Meg azt sem értem, hogy a tanárok miért csak szólnak, miért nem mondják, hogy ez probléma, és foglalkozni kell vele, hiszen tudják, tanulták ők is. Nem akarnak konfrontálódni és nekik mindegy?

10. Amaunet (válaszként erre: 6. - F.Ildikó71)
2018. nov. 5. 13:47

Egyelőre csak viselkedési probléma, valami kényszeres dolog. De bármikor lehet belőle komolyabb fertőzés, vagy lenyel valamit véletlenül (ne legyen!).

Amit lentebb tanácsoltak: nevelési tanácsadó, iskola pszichológus.

2018. nov. 5. 13:44

A gyermek kb. 18 hónapos koráig az orális szakaszt éli, örömforrás a szopás, evés, ivás, tárgyak nyalogatása, szájba vétele, így ismerkedik a világgal. Ha valami pszichés zavar támad a fejlődésben (általában az elválasztáshoz kapcsolódóan), akkor orális fixácio alakul ki.

Érdemes lenne szakemberhez fordulni.

8. Piroska52 (válaszként erre: 6. - F.Ildikó71)
2018. nov. 5. 13:16

Én azért feltételeztem,ha valakinek a gyereke a korlátot nyalogatja,csak gyanús lesz ,hogy valami nem jól van.

Mert a gyerekek a szájukba vesznek minden apró játékot, de azért korlátot nem nyalogatnak.

7. epervirág (válaszként erre: 6. - F.Ildikó71)
2018. nov. 5. 09:11
Szia! Vidd el nevelèsi tanácsadóba ott megmondják,hogy mi baja van.
6. F.Ildikó71 (válaszként erre: 4. - Piroska52)
2018. nov. 4. 22:19
Nem gondoltam még,hogy ez orvosi esett,illetve ha az akkor sem gondolom,hogy háziorvosi.Nem vagyunk orvoshoz szaladgálósak.Hál'isten a gyerek se beteges,a házi doki évente egysze látja a kötelező megjelenésnél.Azért bátorkodtam itt feltenni a kérdést,hogy hátha valaki hasonló cipőben jár vagy járt és tud okosságokat mondani,tanácsolni.
5. Banános Zselé (válaszként erre: 4. - Piroska52)
2018. nov. 4. 10:48
akkor nem kérdezné, ha volt orvosnál
4. Piroska52 (válaszként erre: 3. - F.Ildikó71)
2018. nov. 4. 10:21
a gyerekorvos mit mond erre,mert gondolom mondtad neki,
3. F.Ildikó71 (válaszként erre: 2. - Channa*)
2018. nov. 3. 22:19
Nincs konkrét dolog.Ami éppen a kezébe kerül egy idő után a szájába köt ki.A lego mini alkatrészek a leggyakoribbak mert azzal játszik a legtöbbet,de pl voltunk halloweenozni és kapott egy világító karkötőt amit szét kell tördelni,hogy világítson,na az is a szájába kötött ki.Amitől a frász tör ki pl,hogy ezt a nagyszemű szőlőt se megeszi hanem szopogatja engem meg a frász kerülget mer pont akkora egy ilyen szőlő ami betud szorulni a torkába és onnan se le se föl.A fogai egyrésze már maradó egyrésze tej.Normális ütemben esik meg nő ki neki.
2. Channa* (válaszként erre: 1. - F.Ildikó71)
2018. nov. 3. 16:10

És nincs amit gyakrabban nyalogat?

Én arra tippelek, hogy valamilyen hiánya van, de az is lehet, hogy a fogait "edzi". Kihullottak már a tejfogai? Lehet, hogy az ínyének jól esik ez? Orvosnál jártatok már ezzel?


Annak idején a bátyám a falat lekaparta és megette, meg a földet is, a homokot is. elvitték a szüleim dokihoz és valamilyen vitamin hiánya volt. Azt pótolták, étkezési tanácsokat adtak és elhagyta ezt a fura szokását.


Viccesen azt mesélik a nénikéink, hogy még a tyúkszart is megette:D


Nem akarok hülyeséget mondani, mert konkrétumokat nem tudok, a szüleink már nem élnek, de mészhiányra emlékszek. Ha minden igaz, akkor kálciumot kapott...

És sosem felejtem el a szobája falán azt a közel 20 cm-es tojás alakot, amit a kis ujjával kikapart, hogy meg tudja enni:D Még ovisok voltunk, ha jól emlékszem.

2018. nov. 3. 11:34
Sziasztok.Hátha valaki jár hasonló cipőben mint én vagy volt és tud jó tanácsot adni.Adva van egy 7 éves kisfiú aki mindent a szájába vesz.Kicsi korában is ilyen volt és azt hittem kinővi,de nem.Annyira bosszant meg idegesítő.Szólók szépe,csúnyán és semmi sem használ.Van,hogy a lego apró darabjait szopogatja mint egy cukorkát,de pl ha megállunk olyan helyen ami a szája magasságában van pl.korlát azt is megnyalja ha nem figyelek.Rágózatom amikor csak lehet,de pl a suliba nem lehet és már ott is szóltak,hogy mindent a szájába vesz és félnek ha lenyeli meg ne fulladjon.Szóval fogalmam nincs mikor szokik le erről,de nagyon zavar.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook