Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Minden megráz. Mitől lehetek így feltöltődve? fórum

Minden megráz. Mitől lehetek így feltöltődve? (beszélgetős fórum)

18. liza52
2017. máj. 19. 10:54
Köszönöm a tapasztalatokat, de amilyen gyorsan jött úgy egyik napról a másikra elmúlt, annak ellenére, hogy körülöttem semmi sem változott.
17. Énakiskirálylány (válaszként erre: 1. - Liza52)
2017. ápr. 29. 15:39

De komoly ,azthittem en vagyok csak ilyen akit minden megraz

mar a telefonomhoz is felve nyulok hozza sot a kocsi ajtajat is csak ugy fogom meg hogy rahuzom a kezemre a puloverem ajtokilincs, villanykapcsolo, csapok minden raz ... neha furan is neznek ram mikor megyek be egy uzletbe vagy jovok ki es rahuzom a kabatot a kezemre

nagyon nem szeressem :(

16. l.luiselotte (válaszként erre: 15. - Zszszszs)
2017. ápr. 4. 21:50

Lehet, hogy van bennünk valami hasonló. Bár én ritkán teázom, de nem vagyok édesszájú, imádom a savanyút, elsősorban a citromot, citromlevet, citrált. Napi 1.5 liter citrált el is fogyasztok vagy limonádé formájában vagy csak úgy magát. A citromsav fizikai és kémiai tulajdonságait nem ismerem, de ha a citromnak köze van az elektromossághoz, akkor az nálam jelentkezhet.

Ezután gondolom, hogy nem lep meg, hogy az én hajam is mosás után - gyerekkorom óta eláll, égnek áll, amikor nem olyan hosszú, hogy a súlya lehúzza. Most éppen elállós stádiumban van, 15-20 cm, tegnap mostam. Én - akárcsak a citromot- ahogy öregszem, szeretem ezt a tulajdonságát, mert nem tetszik a fejhez simuló lapuló frizura és ez a formátum legalább megment a tupirozástól, berakástól.

Én már évtizedek óta elektromos vagyok, engem tkp nem is zavar, csak a fóruminditónak válaszoltam, mert közvetlen környezetemben hasonló esetről nem tudok.Ha már több mint 4o évet megértem igy, akkor bízom benne, hogy olyan nagyon veszélyes nem is lehet.

2017. ápr. 4. 21:17
Nekem volt egy érdekes tapasztalatom, bár nem biztos, hogy ugyanarról a jelenségről van szó. Arra figyeltem fel, hogy télen valami hihetetlenül feltöltődik, égnek áll stb. a hajam, és több módon is tapasztaltam, hogy ez valamiféle elektromos feltöltődés, igen, talán az elektromos kisülések is gyakoriak voltak, de engem főleg az zavart, hogy a hajam folyton ilyen furcsán égnek állt, nem lehetett lesimítani. És mindig ősz végétől, tavaszig tartott... Aztán valahogy felfigyeltem rá, hogy a teaivással van kapcsolatban, mikor sok teát fogyasztok, akkor erősödik fel ez a jelenség. Aztán végül leesett a tantusz: egy fém - rozsdamentes acél - nagy angol kávéskannában főztem mindig a teát, és beletettem a mézet, citromot, azt iszogattuk, iszogattam. Valószínűnek tartom hogy a citromsav erősen hozzájárulhatott ahhoz, hogy minden bizonnyal kioldódtak a kannából bizonyos ionok, és ezek okozták ezt a furcsa jelenséget. Amióta átálltam az üveg teáskannákra, azóta megszűnt ez a probléma. Nem árt, ha ebből a szempontból megvizsgálod a szokásaidat, nem kizárt, hogy valami hasonló oka van az elektromos feltöltődésednek!
2017. márc. 30. 08:05

Farmerban is van műszál. Az irodai eszközök (nyomtató, klaviatúra, egér, stb.) mind műanyag. Sokat fogdosod ezeket, így feltöltődsz. Az íróasztal sem fából van gondolom, és a padló sem, ugye? Ja, a szövet is műszálas tutira, stb.


Szerintem manapság elég kevés a nem műszálas, műanyag dolog....

2017. márc. 29. 08:45

TI-nak : nálunk is ráznak a macskák, amikor simgatom őket különösen a sötétek és villog a szemük is.


- egyáltalán nincs műszálas ruhám.( farmer szövet kötött pamuit stb )


- a helyiségben ahol dolgozom, legalább 5-6 elektronikus (iroda)gép van, azok nem ráznak, csak a fésű és a macska.Az egész család a Shauma sampont használja.

2017. márc. 28. 21:24
Nálam is ez van.Januárban voltam a lányommal kórházban és ott fokozottan volt ez,emlékszem magamra húztam a kórházi takarót és össze-vissza pattogott,hozzáértem a kis asztalhoz és úgy megrázott,hogy rendesen megijedtem...nem tudom mitől van.
2017. márc. 28. 19:04
Sok a műanyag körülötted. Pl. az asztal borítása is az lehet, a padló is, a szőnyeg is, a legtöbb ruha is, stb., így feltöltödsz, majd levezeted....
2017. márc. 28. 16:58

engem, amikor a hajam hosszú ( 70-80 cm, sűrű sötét ) , meg szokott rázni a műanyag fésű. Mostmár ahogy öregszem - / 4o+ / kevésbé, azért néha még most is - de fiatalkoromban félelmetes volt. Amikor a fésűt az ölembe tettem, még a miniszoknyában a lábamat is megrázta. Persze túléltem.

Szüleimen nem tudtam tesztelni, mert anyukámnak bubi frizurája volt, apukámnak pedig ffifrizura. A fiamon sem látom ( bár neki - un. "taraja" van.

Akinek elmondtam azt hitte, hogy hazudok.

Fiam - aki a taraja ellenére nagy temészettudós -, valami plusz energiával magyarázza.

2017. márc. 28. 15:42
volt nálam is hasonló minden meg rázott,de egy idő múlva elmúlt
2017. márc. 28. 11:24
Nálunk is volt egy idôben ilyen jelenség. Aztán valahogy elmúlt.
7. PöttyösPanka (válaszként erre: 6. - Ikebana3)
2017. márc. 28. 10:10
Az autó engem is mindig megrázott, de ezt a problémát áthidaltam azzal, hogy miközben kiszállok folyamatosan fogom a jármű valamely fém részét, így nem töltődöm fel. Próbáld ki te is :)
6. Ikebana3 (válaszként erre: 1. - Liza52)
2017. márc. 28. 10:07

Ezzel nem vagy egyedül! :) Ugyanezt tapasztaltam.

Válaszolva a többiek felvetésére, nincs szárító gépem, nem szeretem a műszálas dolgokat, inkább a pamutot és a vásznat. Szóval már arra kezdtem gyanakodni, hogy elromlott a számító gépem, de amikor a cicusunk is "megrázott" az sok volt. :( De ugyanez a helyzet van, ha a kocsinkból kiszállok és be akarom csukni az ajtaját. Az utóbbi időben már az alkarommal lököm be, mert mindig megcsap és kellemetlen. Nem tudom mitől lehet.

5. Hanami (válaszként erre: 1. - Liza52)
2017. márc. 28. 08:47
Műszálas cuccokat viselsz?
2017. márc. 28. 08:47
3. 3d956aa820 (válaszként erre: 1. - Liza52)
2017. márc. 28. 08:46
Szia! Nincs véletlenül szárítógéped? Mert abban nagyon feltöltődnek a ruhák és valóban gyakori lesz ez a jelenség.
2. e8da813d29 (válaszként erre: 1. - Liza52)
2017. márc. 28. 08:37
😱😱😱
2017. márc. 28. 08:34

Ma be akartam kapcsolni a számítógépet, megnyomtam a gombot és megrázott.

Tegnap délelőtt már egy órája a gép mellett ültem, hozzáértem az egérhez és megrázott.

Az egyik nap a cicámhoz hozzáérve úgy megráztuk egymást, szegény akkorát ugrott.

egy baráti látogatás alkalmával a vendégemhez értem és megráztam, éreztük mind a ketten.

Mitől lehetek így feltöltődve? És eddig miért nem? Semmi különös dolog nem történt, ami ezt okozza.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook