Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Milyen mellékhatásai vannak a visszér injekciós kezelésének? fórum

Milyen mellékhatásai vannak a visszér injekciós kezelésének? (tudásbázis kérdés)


1 2
2016. okt. 9. 16:22
Sziasztok. Valaki tudna válaszolni arra milyen fájdalmas a kezelés?
34. krumplicska (válaszként erre: 33. - Pillango2004)
2015. jan. 5. 13:06

Szia pillano2004,

jókor gondolkodtok, így télen a legjobb a kezelés.Én egy pomázi rendelőt ismerek, bár nem Bp. de jól elérhető. Ott vizsgálat nyolc ezer a szúrások tíz ezerbe kerülnek gyogykozpont címen találod.

2014. szept. 7. 19:40
Jár még erre valaki? Voltatok mostanában injekciózáson? Férjemnek gyűjteném a tapasztalatokat! Segítsetek légyszi! Árat tudnátok írni mennyibe kerül?
32. Sena
2012. ápr. 17. 15:07
Lehetséges hogy nekem nem használ az injekció? Már majdnem 2 hete csinálták, egyszerre az összeset. Azóta fáslizom. Most hogy elmúltak a lila foltok, úgy látom hogy szinte semmit sem változott, ugyanúgy kidudorodnak. :( Kontrollra csak 1 hét múlva kell mennem.
2012. márc. 5. 22:17

Sziasztok !


Ha valakit érdekel itt tud olvasni az injekciós kezelésről és "mellék" hatásairól [link]

2011. okt. 11. 17:15

Sziasztok!


Engem is erdekel. :-) nemsokara megyek az elso ilyen kezelesemre. Velemenyek, tapasztalatok?

2010. okt. 2. 16:13
Jó lenne ezt a topicot életre kelteni, mert engem is speciel érdekelnek ezek a kezelések, mert nekem is nagy visszereim vannak...
28. Ria11 (válaszként erre: 23. - Arwenn)
2010. okt. 2. 15:48
Szia!Nekem is megírnád a komplex nevét?Köszönöm!
27. Riaria (válaszként erre: 23. - Arwenn)
2010. márc. 24. 07:58
Szia! Megírnád nekem ennek a vitamin komplexnek a nevét. Köszi
26. tpiros
2010. márc. 3. 13:23
sziasztok.én e hét hétfőtől vágtam bele, h a bal lábamon lévő visszeret injekciózzák le...független attól, h fájni nem fájt, viszont a nyári melegekben nagyon csúnyán kidagadt, esztétikailag sem volt szép. és nem bántam meg !!!! a hétfőt leszámítva még 4 hétfőn kell 10 percet rászánnom, illetve az éjszakát leszámítva hordok combig érő harisnyát /amit orvos írt fel, 2240ftba került /, ami egyáltalán nem kellemetlen, és a hétfői sebkötözést, ma reggel távolítottam el, egyelőre nagyon jól leszedte az injekció a visszért / amit legalábbis én látok, bár ugye a helye ott kékellik /, és az utolsó injekciót követő 2 hétig kell még hordanom a harisnyát. itt zalaegerszgeen nagyon korrektek voltak az érsebészeten, 21szer nézték meg ultrahanggal, h melyik kell : injekció va műtét, nagyon normálisan tájékoztattak mindenről, a megelőzéstől kezdve az utólagos gondozásról is... én egyáltalán nem bántam meg !!!!! nem szabad megijedni tőle, ha másért nem , érdemes elmenni kivizsgáltatni, és utána dönteni róla, miután szakorvos is látta.
2009. júl. 20. 18:21

Hááát, amiket itt olvastam, annak alapján eldöntöttem, hogy a visszerem, amely a bal belsőcombtőtől húzódik le egészen a bal külső bokáig, és ujjnyi vastagon dudorodik ki, így fog maradni... Fájni nem fáj tőle a lábam, dagadni nem dagad...

Egyáltalán végleges megoldást hoznak ezek a beavatkozások?

24. Rozália (válaszként erre: 19. - Dinkácska)
2009. júl. 20. 18:13
Nem OEP-finanszírozott műtét?!
23. arwenn
2008. okt. 23. 19:03
helló. Nekem hat hete műtötték a lábam, detralexet írtak fel, én egy fél dobozzal szedtem be, aztán önállóan váltottam egy vitamin komplexre ami ugyanazt tudja, de nem gyógyszer.
22. katácskák (válaszként erre: 21. - 11fd6aad25)
2008. okt. 23. 10:00
Anyukámnak bevált a Detralex. De ő hosszú évekig szedte. Neki volt visszér műtétje. Utána szedni kellett.
2008. máj. 6. 19:29

sziasztok!

DE JO HOGY VAN EZ A PORTÁL!

MNDEN TÉMÁBAN TALÁLOK FORUMOT BÁRMI BAJOM VAGY KÉRDEZNI VALOM AKAD!


KÖSZI HOXA!


voltam én is érsebrendelésen, mert már nagyon megduzzad és bekeményedik ugy hogy hajlitani alig birom a térdeimet, kaptam beutalot az I-es érseb- BP klinikára, nekem azt mondta a rendelöben a doki hogy mütétet javasol mert azon felül hogy esztétikailag csunya még fekély is lehet belöle addig is mondta:szedjem a DETRALEX nevü gyogyszert valaki ismeri? vagy netán szedte ?

meg aztán több kis seprü erek is vannak a lábszáramon egyenlöre csak álmodozom hogy hátha eltüntetik s volt nincs de ahogy olvasgattam a forumot hááát...

20. Zizisicc (válaszként erre: 19. - Dinkácska)
2008. ápr. 13. 22:52

Jaj, ne haragudj, most vettem csak észre, hogy írtál!

Azóta talán meg is volt már a műtét? Szívesen venném, ha megosztanád a tapasztalataidat.

19. Dinkácska (válaszként erre: 12. - Zizisicc)
2008. márc. 5. 18:48
Én voltam kb. 2 hónapja Kaposváron vizsgálaton a lézeres visszérműtét miatt és kb. 250.000 Ft az ára, egy napot ott kell aludni és fáslizni is kell egy darabig.
2007. jún. 12. 19:47
Vannak mellékhatásai,mint ezt volt szerencsém megtapasztalni.Talán már 10 éve is van,hogy valaki ajánlott egy sebészt,én elmentem,csinált egy Dopper vizsgálatot mindkét lábamon és rögvest a ballábamon el is kezte.Beledöfte az injekciót,kinyomta majd egy csepp taponnal lenyomva tartotta míg kihúzta a tűt és szorosan rátekert egy teljes fáslit egymás fölé. Harmadnap vehettem le,és rendelt vissza a következő szúrásra,hogy a fáslitól lejjebb olyan lett közben a lábam mint a mamuté az még elment. Nem szokásom kényeskedni,bár nem volt egy nagy élvezet mikor az érbe beledőfte a tűt.Nos a balláb kapott 6-7 injekciót és kezdett lábformát őlteni,mikor is áttértünk a jobblábra.Térd alatt a sípcsonton adott a kidudorodott érnek,dagadás stb. már szinte megszoktam,harmadnap fásli le,kidudorodás eltünt,csak a fekete érmaradvány(?) napokig nem tünt el,inkább mélyűlt és egyre mélyűlt.Megnézte és szüneteltettük a dolgot nehogy "bedurranjon az ér" mondta a doki.Ez ősszel volt úgy novemberre már olyan mély lett,hogy látszott a csont és belement volna az első újjperecem könnyedén.Hogy tudtam dolgozni járni? Befújtam sprével ami hűsítette és vékony filmréteggel vonta be.Végűl elmentem egy orvosasziszteshez hogy kipróbáljam a biotron lámpa képességét és karácsonyra szintbe jött a lyuk.Ez nem reklám !!! Ma már van lámpánk is,meg egyéb eszközünk és nem engedem kisebesedni a lábam.Én így jártam,remélem segítettem.
2007. jún. 1. 00:33

Elvileg nem, mert ilyenkor nem egy vérrög keletkezik, hanem azon a szakaszon hosszában tapad össze az érfal, és így záródik el az ér. De tévedhetek is.

Mindenesetre örülök nefertitike, hogy kaptál választ. Most már csak kitartásra és türelemre van szükséged! No meg a humorérzékedre! :-))

16. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 15. - Nefertitike)
2007. máj. 31. 20:30
Akkor csak nem tapogatoztam messze az igazsagtol, hogy okozhat-e trombozist. De nem valhat le egy errog es okozhat tenyleg bajt??? Ettol elso olvasasra kirazott a hideg. :S
2007. máj. 31. 20:14

Hurrá - kaptam végre választ szakembertől a Weborvos.hu honlapon!!! Máris idemásolom, mindnyájunk okulására!!!


A visszér injekciós kezelésnek az alapja az, hogy a visszérbe gyulladáskeltő anyagot fecskendezünk és ez trombozist idéz elő, ezzel elzárja a visszeret. Előfordul, hogy az érből a környezetbe visszaszivárog az anyag és ez okozza a fájdalmas gyulladést és vérömleny képződését. Az is lehetséges, hogy technikai hiba miatt a visszér mellé is kerül befecskendezéskor a gyulladáskeltő anygaból , ilyenkor ugyancsak a fenti folyamat játszódik le. A folyamat az idő mulásával rendszerint megnyugszik és a panaszok is megszünnek. Az elszineződés tartós maradhat.2007-05-30 15:28 Dr. Alföldy Ferenc

14. 'szti (válaszként erre: 12. - Zizisicc)
2007. máj. 31. 19:49

erről a lézeresről nem hallottam

az igazság az, hogy amíg nem okoz csak esztétikai problémát, én nem bántom

már megszoktam rég, hogy nem hordok rövid szoknyát :-)

viszont nálam örökletes, szóval gyanítom, hogy kiújulna

2007. máj. 31. 19:22

Sziasztok!!!

Nekem is volt már sok évvel ezelőtt hasonló injekciós kezelésem: akkor az úgy zajlott, hogy beadták az inj-t, aztán az összegyűlt "rossz vért" harmadnap kinyomták belőle. Most ez állítólag már 'korszerűbb' eljárás, mert csak egyszer kell szúrni. Ezek szerint azonban sokkal hosszadalmasabb, és ilyen (mint esetemben) mellékhatásai vannak. (amiről persze mélyen hallgat a privát-szakma) Remélem, azért az én esetem sokatokat előrelátóbbá tesz!!! :)

Én pedig javaslatotokra elmegyek egy másik érsebészhez - bár biztosan le fog szúrni, mert nem szívesen vállalják egymás kezeléseit, hibáinak javítgatását...

Majd beszámolok az eredményről, addig is mégegyszer köszi a reagálásokat! :)))

12. Zizisicc (válaszként erre: 11. - 'szti)
2007. máj. 31. 14:39
Ezeket a "kidudorodós, vastag fajtákat" eddig csak műtétileg orvosolták, de több mint egy éve Kaposváron, egy magánklinikán, egy bizonyos doki (részletek priviben) elkezdett egy ún. endovenális lézerkezelést, aminek az a lényege, hogy egy vékony szondát vezetnek az ér megfelelő szakaszába és belülről lézerezik meg, aminek következtében az az érszakasz összetapad, elzáródik. Ambulánsan csinálják, állítólag nincs vérzés, véraláfutás, vágás, idegsérülés stb.stb. Nem kell fásli, másnap v. harmadnap folytathatod tovább a munkát, az életed ahogy előtte. Persze az életeden jobb, ha változtatsz, mert különben újra előjöhet a probléma egy másik érszakaszon. Vhol a "Mi használható visszér ellen" elején volt vki, aki átesett ezen a beavatkozáson és dícsérte, de sajnos ő azóta nem bukkant fel. Engem most ez izgat nagyon, de persze az árát még nem tudom. Az lehet, hogy lelohasztja majd a lelkesedésemet.
11. 'szti
2007. máj. 31. 13:36
a téma amúgy szintén érdekel, a jobb vádlim szörnyű csúnya, a kidudorodós vastag fajta, eddig még fájni legalább nem fáj
10. Zizisicc (válaszként erre: 4. - 'szti)
2007. máj. 31. 13:28
Én nem orvosokat hiányoltam, (bár, ha idetévedne egy érsebész, jó lenne), hanem "túlélőket", sorstársakat :-))
9. ipi
2007. máj. 31. 00:09

Sziasztok, hát én nem tudok sok jót mondani Neked, mert mikor én injekcióztattam el, abból a célból, ha majd babát várok majd ne legyenek rondéábbak. Szerencsémre a legjobb dokihoz tudtam kérni időpontot, iszonyú profi (már nincs is a klinkán...), fiatal és nagyképű volt, de szuper munkát végzett. Az első nap kellemetlen volt, mert szúrt, feszített egy picit a helye, ahol körbeszurkált. Fásliztam szorosan és pihentettem a lábam jópár napig, de jártam dolgozni, nem kellett kennem semmivel. Hamar el is felejtettem. Azóta semmi gondom vele, szültem is közben. Annyi, hog ymost másik erek kezdenek látszani... :-(

Nem tudom mit ajánljak neked Nefertitike, de kellene egy másik érsebészt keresned...!

8. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 6. - Nefertitike)
2007. máj. 30. 20:43
Engem nagyon erdekel a tema, de semmit nem tudok hozzaszolni, hulyeseget meg nem akarok. Remelem gyorsan rendbejossz! En is gondolkodtam mar ezen, hogy mi tortenik ott az errel, gondolom fel kell szivodnia. Igazabol azt nem ertem, ha az ott marad, elhal, nem-e lehet veszelyes, nem okozhat-e trombozist. Ezzel nem ijesztegetni akarlak, csak en sem ertem, hogy hogyan adja egy er fel a funkcioit. :(
7. NOA (válaszként erre: 6. - Nefertitike)
2007. máj. 30. 17:53

Nekem elinekciózták nem is tudom hány éve már... a doki közölte, hogy vásároljak Dolobene gélt és azzal kenegessem leveszi a fájdalmat és a kékséget.Az egyik viszér valóban kő kemény volt sokáig de hosszu évek alatt eltünk, sőt egy csomót is tapintottam benne ami felszivódott.

Egy idő után rondább lett a lábom mint a beavatkozás elött, ha orvos látja az ereim biztos műtétet javasol.Most elég türhető a helyzet mondhatnám 8o%-os a javulás.

Talán Venoruton kapszulát szedhetnél mert ártani nem tudsz vele és csodálatosan leveszi a gyulladást.Kérdezt meg a gyógyszerészt mennyi ideig ajánlott szedni.Krémet is tudnak ajánlani a gyógyszertárban.

6. nefertitike (válaszként erre: 3. - Zizisicc)
2007. máj. 30. 17:36

Szia! Köszi szépen, hogy írtál - már teljesen letettem róla, hogy valakit is érdekel ez a téma...

Igen, én is azt teszem, amit írtál (kompressziós harisnya+krém), és talán-talán lassú, (nagyon lassú) gyógyulási folyamatot is érzékelek, de azt hiszem sokkal jobban gyógyulnék és viselném a dolgokat, ha tudnám, hogyan és mi zajlik ilyenkor?

Találtam weblapokat, írtam és kérdeztem a netorvosokat is, de eddig még senki nem válaszolt, sajnos.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook