Milyen kisállat tartását javasolnátok? (beszélgetés)
Nekem már régen volt, most kis lakásban lakunk, nem férne el. Szóval sajna nem tudom az árakat. Érdemes körülnézni Freshnapfban vagy mifene a neve, de lehet házilag készített ketreset is csinálni.
Nálunk sem voltak büdik. Praktikus ötlet lehet, hogy a malac a ketrec egyik sarkát nevezi ki illemhelynek. Ha abban a sarokban rendszeresen cseréled, akkor nyárom sem lesz semmi szaguk. De mondom, nálunk nem volt gond.
Először a ketrecet vettem,utána a bujócsövet és a félemeletet.
A ketrec 20e volt a többi 1500 körüli.
De ahogy már valaki előttem irta bujócső nélkül is jól érzik magukat ha egy darab textilből csinálsz nekik hintaágyat,beteszel egy házacskát stb.Ez csak fantázia kérdése!Nem kell mindent megvenni.Pl:a jobb oldali kuckó a ketrechez tartozik.Be is tudnak bújni.
Este meg gondolom "élnek" :) Mondjuk én járok éjszakára is dolgozni, tehát mindegy, mikor zörög, mert össze vissza alszom és ha fáradt vagyok úgy is tudok tőle aludni.
Köszönöm a válaszokat! :)
Köszi a válaszokat! :) Nekem már nagyon régóta tetszenek és most mondta párom jó lenne ha eldönteném, mert akkor szülinapomra azt kapok és hozzá ketrecet.
Anyumékkal lakom még, így a szobámban élne a kis jövevény, ezért gondolkodom rajta nagyon...
Mert hát a szag.. Jó, oké, ki kell takarítani :)
Csak hát ha mégis.. :)
Mennyire harapnak? Igaz, hogy le lehet erről is szoktatni, ugye? Nézem a képeid :)
Zöldséget is esznek?
A naplomban vannak képek!Meg tudod nézni mekkora a ketrecük!
Én is állatkereskedésben vettem őket de hála isten nincs bajuk!
Olyat ne vegyél aki magában gubbaszt.Minnél elevenebb annál jobb!
Vagy két himet,vagy két nöstényt tanácsos együtt tartani.
Nekem a három malacka közt vannak néha harcok de nem vészes!Kis erőfitogtatás.
Nyugodtan bármi érdekel csak kérdezél.
Mi ketrecbe tartjuk őket, mert mi is dolgozunmk, na meg ők is a napből 14 -16 órát alszanak. A ketrecbe rakunk be vmilyen játékot pl. bujó csövet, labdát, kisegeret, stb.. Télen a konyhában vannak, nyáromn a teraszon. Minden este játszunk velük, mikor mennyi időnk van.Imádnak futni, kaparni, ezért érdemes a virágok cserepét ledrótozni, hogy ne tudja kaparni, de arról egy idő után leszoknak. Az ismerősünknél a szobába alszik egy kis kosárba és alomra van szoktatva és még a szekrénybe is szokott járkálni ha nincsenek résnél, de tör össze semmit. Na jó ők betanították. Hozzá tegyem a mieink is alomba végzik a dolgukat. Ha mindennap kitakarítod a helyét akkor egyáltalán nem büdős, enyhe pézsma illata van. Ha megszoktad akkor felsem veszed.De nem érdemes megijesztenni őket, mert akkor viszont igen büdosek tudnak lenni. A ketrecbe van egy kisházuk a nagyoknál a kicsinek kosaruk van abba pedig rossz polót rakunk bele amit ki szoktam mosni, de éppen ki is lehet dobni, mivel már durosba akár 100 Ft ért is lehet venni és a ruhát elég 2 -3 naponta cserélni. Viszont tudni kell, hogy ha lányt szeretnél akkor, azt évente 1x fedeztetni kell, mert különben túl tüzelés miatt elpusztul, ha viszont fiút akarsz, akkor azzal nincs ilyen gond. Ha jól tartod őket akkor akár 10 évet is élnak! Mi macska kaját és vadászgörény táp keverékét szoktuk adni.
Hú most hirtelen ezek jutottak az eszembe. Ha bár mi kélrdésed van írjál nyugodtan. Amúgy van 4 kisgöri amit még árulunk. Mindjárt rakok fel képeket.
Szerintem aranyhörcsög. Nem félős és 2-3 évig él (ha megunja a lányod, az sem olyan nagy gond, mint más állatnál). Elég igénytelen, nagyon strapabíró és kevésbé büdös, mint sok más kisállat.
Talán most nem annyira divatos, de pár száz forint, és a felszerelést el lehet adni használtan, ha már nem kell. Egy nagyobb terrárium vagy egyszerű ketrec kell neki (a neten vannak olcsók, nem kell semmilyen állathoz sem tízezres nagyságrendű külföldi ketrec, ami a kereskedésekben van).
Nekünk volt több is, pároztattuk is őket. Mondjuk minden példányt külön kell tartani, így volt egy ketrec és egy terrárium. Szerintem egy gyereknek nagy élmény és hasznos, ha látja, hogy megy a babavárás, nevelés az állatoknál. A kicsiket pedig beveszik a kereskedések, nincs velük nagy gond.
Szia!
Nekem törpenyuszim van. Nagyon édes. De nem lehet ölbe venni nagyon... Mondjuk már nagy volt (3-4 hónapos) mikor hozzám került.
De ha kisnyuszit visztek haza, az teljesen kézhez szokik és kedveskedik, meg minden ilyesmi :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen szakmát javasolnátok annak aki szereti a gyerekeket?
- Milyen vitamint javasolnátok 2, 5 éves gyereknek a bölcsi megkezdése előtt?
- Ha valaki elsősorban a hasából szeretne fogyni, annak milyen testmozgást javasolnátok?
- Milyen autós gyermekülést javasolnátok? Milyet használtok?
- Fürdőszobába milyen hősugárzót, melegítőt javasolnátok?
- 70 fős lakodalomba hány üveg (és milyen)tömény italt javasolnátok? (Vodka, Jéger, Bacardi, Pálinka, Whisky?)