Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen kisállat tartását javasolnátok? fórum

Milyen kisállat tartását javasolnátok? (beszélgetés)

1 2 3
2009. aug. 27. 11:30

Nekem már régen volt, most kis lakásban lakunk, nem férne el. Szóval sajna nem tudom az árakat. Érdemes körülnézni Freshnapfban vagy mifene a neve, de lehet házilag készített ketreset is csinálni.

Nálunk sem voltak büdik. Praktikus ötlet lehet, hogy a malac a ketrec egyik sarkát nevezi ki illemhelynek. Ha abban a sarokban rendszeresen cseréled, akkor nyárom sem lesz semmi szaguk. De mondom, nálunk nem volt gond.

35. reni79 (válaszként erre: 34. - Zuzmika)
2009. aug. 27. 11:15
Mi 5 naponta takaritjuk őket.Egyáltalán nem büdik:-)
2009. aug. 27. 10:52
A tengeri malacok nem büdik?Nekünk hörcsögeink vannak, minden másnap takarítjuk őket, mégis büdik.
33. reni79 (válaszként erre: 28. - Mariann7533)
2009. aug. 27. 10:41
Állitóllag a kislányok barátságosabbak valamiért!Szerintem ne himeket vegyél!:-)
32. reni79 (válaszként erre: 29. - Müzmüz)
2009. aug. 27. 10:39
Nálunk is szoktak picit vitázni de nem tart sokáig!:-)
31. reni79 (válaszként erre: 27. - Mariann7533)
2009. aug. 27. 10:38

Először a ketrecet vettem,utána a bujócsövet és a félemeletet.

A ketrec 20e volt a többi 1500 körüli.

De ahogy már valaki előttem irta bujócső nélkül is jól érzik magukat ha egy darab textilből csinálsz nekik hintaágyat,beteszel egy házacskát stb.Ez csak fantázia kérdése!Nem kell mindent megvenni.Pl:a jobb oldali kuckó a ketrechez tartozik.Be is tudnak bújni.

30. Mariann7533 (válaszként erre: 29. - Müzmüz)
2009. aug. 27. 10:36
Tőled is megkérdezem,ha szabad,hogy az indulás,a ketrec,és a bele valók kb. mennyi?Csak,hogy felkészüljek.
29. müzmüz (válaszként erre: 28. - Mariann7533)
2009. aug. 27. 10:27
Ha nem szeretnél kicsiket, akkor igen:-) A fiúk sajnos könynen összekapnak, területi vitáik vannak.
28. Mariann7533 (válaszként erre: 24. - Müzmüz)
2009. aug. 27. 10:23
Köszi a részletes tájékoztatást.Kettőt szeretnénk mindenképpen.Akkor te két kislányt ajánlasz?
27. Mariann7533 (válaszként erre: 19. - Reni79)
2009. aug. 27. 10:21
Jó nagy ketrecük van.A gyerekim máris imádják.Egyszerre vettél meg mindent?Kb.mennyire költséges a kezdés?Mire számítsak?/ha nem indiszkrét a kérdés/
26. momo1979 (válaszként erre: 25. - 53ee79a68b)
2009. aug. 27. 10:16
Játék után megint alszanak, ha meg nem alszoik akkor eszik. Egy pici kori képet is raktam fel. Szívesen!
25. 53ee79a68b (válaszként erre: 23. - Momo1979)
2009. aug. 27. 10:15

Este meg gondolom "élnek" :) Mondjuk én járok éjszakára is dolgozni, tehát mindegy, mikor zörög, mert össze vissza alszom és ha fáradt vagyok úgy is tudok tőle aludni.

Köszönöm a válaszokat! :)

2009. aug. 27. 10:15
Sziasztok! Én malac párti vagyok. Nem büdös, nem hangos, és a hiedelmekkel ellentétben sokáig élnek. Egy jörcsög úgy tudom 1-2 év körül, a malacka akár 5-6 évet is él. Sok fajtájuk van, nekem volt hosszú szőrű is, az nagyobbra nő, meg sima rövid szőrű. Betegséget nem terjesztenek, és tényleg nem harapnak. Ismerősünknél 5-6 éves kislány tuszkolta be a bicikli elejébe egy kicsi tartóba, hogy akkor ők bicikliznek, és nem harapta meg. Figyelmeztet, ellöki az ember kezét, de nem harap. Tartani nagyobb ketrecben jó őket. Társas lény, kettesben ajánlom őket. Ha két kislányt választotok, és fiatalon összeteszitek őket, akkor nem fognak veszekedni, és alom sem lesz:-) A kereskedőknél tényleg jól meg kell őket nézni, de lehet venni tenyésztőtől is. Van saján honlapjuk. Amire vigyázni kell nálunk az a huzat, azt nem szeretik. Éna szobába is kiengettem őket, had szaladgáljanak. Persze csak amikor otthon voltam, és azokat a réseket ahonnan nehéz őket kicsalni elzártam:-) De aranyosak, könnyű megfogni, mert ha megijed elbújik. Csak egy rongy kell, fellógatni úgy, hogy leérjen, hogy a malac alá tudjon menni. Bebújik, és akkor nem lát, meg lehet fogni a ronggyal, ha nagyon nem akar visszamenni:-)
23. momo1979 (válaszként erre: 21. - 53ee79a68b)
2009. aug. 27. 10:12
Nem mert napköüzben szinte csak alszik, majd játszik és durmol megint. Elöszőr nekünk is csak egy volt, de a párom szeretet volna kölyköket is így vettünk egy nőstényt is. A ketrecet mi készítettük és ha kell bármikor bár kinek tud csinálni.
22. momo1979 (válaszként erre: 20. - 53ee79a68b)
2009. aug. 27. 10:10
Zöldséget nem szabad nekik adni, csak tápőot ja és még nyers csirke húst vagy főtt bármilyen húst. Sajnos a gyomruk nem tudják feldolgozni és elpusztulnak. Nyugi nincs szaguk. Amúgy a párom 2 évig győzködött mire engedtem neki, de nem bánom, mert sokat nevetünk, játszunk velük ja és pórázon sétálgatunk. A harapásról le lehet szoktatni, ami igen könnyű és egyszerű. A mieink csak játékból harapnak , de ha erősebben harapna akkor, meg van a fogás hogy hogyan állítsa le magát.
21. 53ee79a68b (válaszként erre: 18. - Momo1979)
2009. aug. 27. 10:06
Nagyon aranyosak! :) Egyedül nem untakozna nálam?
20. 53ee79a68b (válaszként erre: 14. - Momo1979)
2009. aug. 27. 10:05

Köszi a válaszokat! :) Nekem már nagyon régóta tetszenek és most mondta párom jó lenne ha eldönteném, mert akkor szülinapomra azt kapok és hozzá ketrecet.

Anyumékkal lakom még, így a szobámban élne a kis jövevény, ezért gondolkodom rajta nagyon...

Mert hát a szag.. Jó, oké, ki kell takarítani :)

Csak hát ha mégis.. :)

Mennyire harapnak? Igaz, hogy le lehet erről is szoktatni, ugye? Nézem a képeid :)

Zöldséget is esznek?

19. reni79 (válaszként erre: 10. - Mariann7533)
2009. aug. 27. 10:03

A naplomban vannak képek!Meg tudod nézni mekkora a ketrecük!

Én is állatkereskedésben vettem őket de hála isten nincs bajuk!

Olyat ne vegyél aki magában gubbaszt.Minnél elevenebb annál jobb!

Vagy két himet,vagy két nöstényt tanácsos együtt tartani.

Nekem a három malacka közt vannak néha harcok de nem vészes!Kis erőfitogtatás.

2009. aug. 27. 10:02
Fent vannak a képek
17. Mariann7533 (válaszként erre: 13. - Emagdi)
2009. aug. 27. 09:54
Sajna a mi cicánk egyke,és nem tür meg másik cicát maga mellet.És a kutyánk se nagyon örülne.Sőt...
16. momo1979 (válaszként erre: 6. - Loch ness)
2009. aug. 27. 09:53
Ha gondos vagy akkor nincs szaguk!
15. momo1979 (válaszként erre: 7. - Mariann7533)
2009. aug. 27. 09:52
Nem mindegy hogy hogyan van nevelve. Nálunk a lányom is játszik vele a ki 6 éves! Rakok fel képeket!
14. momo1979 (válaszként erre: 5. - 53ee79a68b)
2009. aug. 27. 09:51

Nyugodtan bármi érdekel csak kérdezél.

Mi ketrecbe tartjuk őket, mert mi is dolgozunmk, na meg ők is a napből 14 -16 órát alszanak. A ketrecbe rakunk be vmilyen játékot pl. bujó csövet, labdát, kisegeret, stb.. Télen a konyhában vannak, nyáromn a teraszon. Minden este játszunk velük, mikor mennyi időnk van.Imádnak futni, kaparni, ezért érdemes a virágok cserepét ledrótozni, hogy ne tudja kaparni, de arról egy idő után leszoknak. Az ismerősünknél a szobába alszik egy kis kosárba és alomra van szoktatva és még a szekrénybe is szokott járkálni ha nincsenek résnél, de tör össze semmit. Na jó ők betanították. Hozzá tegyem a mieink is alomba végzik a dolgukat. Ha mindennap kitakarítod a helyét akkor egyáltalán nem büdős, enyhe pézsma illata van. Ha megszoktad akkor felsem veszed.De nem érdemes megijesztenni őket, mert akkor viszont igen büdosek tudnak lenni. A ketrecbe van egy kisházuk a nagyoknál a kicsinek kosaruk van abba pedig rossz polót rakunk bele amit ki szoktam mosni, de éppen ki is lehet dobni, mivel már durosba akár 100 Ft ért is lehet venni és a ruhát elég 2 -3 naponta cserélni. Viszont tudni kell, hogy ha lányt szeretnél akkor, azt évente 1x fedeztetni kell, mert különben túl tüzelés miatt elpusztul, ha viszont fiút akarsz, akkor azzal nincs ilyen gond. Ha jól tartod őket akkor akár 10 évet is élnak! Mi macska kaját és vadászgörény táp keverékét szoktuk adni.

Hú most hirtelen ezek jutottak az eszembe. Ha bár mi kélrdésed van írjál nyugodtan. Amúgy van 4 kisgöri amit még árulunk. Mindjárt rakok fel képeket.

13. emagdi
2009. aug. 27. 09:51
még egy macska?
12. Bcicus (válaszként erre: 1. - Mariann7533)
2009. aug. 27. 09:49
A tengeri cocák nagyon aranyosak, de nem túl hosszú életűek, ami főleg, ha gyereknek lesz, nem túl jó. A nyuszik élettartamát nem tudom.
11. mel81
2009. aug. 27. 09:46

Szerintem aranyhörcsög. Nem félős és 2-3 évig él (ha megunja a lányod, az sem olyan nagy gond, mint más állatnál). Elég igénytelen, nagyon strapabíró és kevésbé büdös, mint sok más kisállat.

Talán most nem annyira divatos, de pár száz forint, és a felszerelést el lehet adni használtan, ha már nem kell. Egy nagyobb terrárium vagy egyszerű ketrec kell neki (a neten vannak olcsók, nem kell semmilyen állathoz sem tízezres nagyságrendű külföldi ketrec, ami a kereskedésekben van).

Nekünk volt több is, pároztattuk is őket. Mondjuk minden példányt külön kell tartani, így volt egy ketrec és egy terrárium. Szerintem egy gyereknek nagy élmény és hasznos, ha látja, hogy megy a babavárás, nevelés az állatoknál. A kicsiket pedig beveszik a kereskedések, nincs velük nagy gond.

10. Mariann7533 (válaszként erre: 3. - Reni79)
2009. aug. 27. 09:43
Neked mekkora ketreced van a tengerimalacoknak?Hallani olyat is,hogy a kisállat kereskedésben beteg állatot tartanak.Mire figyeljek?
9. Mariann7533 (válaszként erre: 6. - Loch ness)
2009. aug. 27. 09:40
Igen az sem elhanyagólható,hogy ne legyen nagyon "szagos".A férjemet így is győzködjük még.Mekkora ketrec kell 2 tengeri malacnak?És olyat is tanácsoltak,hogy 1 tengeri malac,és 1 törpenyuszi legyen együtt,hogy ne szaporodjanak.Erről mit tudtok mondani?
2009. aug. 27. 09:37

Szia!

Nekem törpenyuszim van. Nagyon édes. De nem lehet ölbe venni nagyon... Mondjuk már nagy volt (3-4 hónapos) mikor hozzám került.

De ha kisnyuszit visztek haza, az teljesen kézhez szokik és kedveskedik, meg minden ilyesmi :)

2009. aug. 27. 09:37
Köszi,hogy válaszoltok.Nagyon cukik a vadászgörények is,de lehet,hogy annyire nem szelídek,mint a tengeri malacok.A lányom és a fiam a szegedi vadasparkban vagy egy óra hosszat símogatták a tengerimalacokat.A legkisebb lányom csak azért nem,mert egy éves.Viszont van ismerősünk,akinek van vadászgörénye,és eléggé félős,ahogy kiengedték,egyből elbújt.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook