Milyen diplomát fogadnak el a banki szférákban? Közgazdász, pénzügy, számvitelen kívűl még mit? (beszélgetés)
van sok, de nagyobb rájuk a kereslet. (Tudod: kereslet-kínálat. Munkaerőpiacra is vonatkozik)
Közgázzal kell kezdeni, de szakosodni kell pénzügyre. Aztán nem szabad könyvelésbe belecsúszni, mert onnan már nincs kiút. Business English-t kell tanulni és főképp a pénzügyet kell angolul tanulni. Nem csak angol nyelven, hanem az US vagy UK pénzugyet, mert az más mint a Magyar.
Az a bajom a közgázzal, hogy itt az egyetem, ahol élek nagyon rossz. Az oktatási része, a nehézségi része, és nem tudom, hogy innen melyik egyetemre lehetne átiratkozni, amelyik valóban jó "minőségű" diplomát adna. Most várom az első babámat és az sem lenne túl szerencsés, ha messzire kellene utazgatni.
De a tanulást nem szeretném abbahagyni...:(
huh, ez dúrva!
Egy évem van közgázon, de azon agyaltam, hogy közgazdász is rengeteg van, nem?
Alalpvetően a diploma ténye a lényeg, mivel a legtöbb cég tökéletesen tisztában van azzal, hogy ma a magyar felsőoktatás sok pluszt nem ad, és csak arra kíváncsiak, hogy képes vagy-e tanulni. Mindemellett én nem vagyok híve a kommunikáció szaknak, és az a tapasztalatom, hogy futottak még, máshova nem jutottam be, hát megyek a kommunikációra előítélet (vagy tapasztalat...) van vele kapcsolatban.
Miért nem mész közgázra? Jó az! Vagy vmi gazdasági, pénzügyi szakra?
B.A. in economics utána pedig specializálódni kell (Specialized in Finance)
én nem magyarul.
szerintem attól függ, hogy mit szeretnél a "banki szférában" dolgozni?
jogi, vagy programozói diplomával is lehet bankban dolgozni, persze olyan területen, ahol az kell.
Szerintem bármilyet!
Az egyik ismerősöm vámügyintéző volt és most banknál dolgozik.
Érdekel, hogy milyen diplomát érdemes megcsinálni, ha ezen a területen szeretnék dolgozni.
Előre is köszi a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ezek közül melyik tanfolyammal nagyobb az esély az elhelyezkedésre?Pénzügyi-és számviteli; Virágkötő; Kéz-és lábápoló+műkörömép.
- Szerintetek 30 felett melyik hasznosab?Jogi vagy a közgazdasági végzettség?Melyikkel könyebb érvényesülni?
- Pénzügyi számviteli ügyintéző + mérlegképes könyvelő
- Nincs meg valakinek véletlenül a pénzügyi számviteli ügyintéző képzéshez szükséges tankönyvek bármelyike?
- Mennyire nehéz a számviteli főiskola?
- Milyen sulit kell elvégezni egy jegyzőnek? Közgazdász diplomám van és szeretnék jegyző lenni.. az + közig vizsga elég?