Mikroszkópos gyökérkezelés után meddig fájhat a fog? (tudásbázis)
Nem egyáltalán nem mondott ilyet. Az miért lenne jobb ha kiszedném?
2 hét múlva kell visszamennem, azt mondja,szerinte javulni kell a helyzetnek és adjak neki időt addig. Ezt azért mondta,mert úgy mentem hozzá hogy húzza ki-annyira fájt az arcom , a fogam, a fülem..
Ja, akkor ezért fájdogál, mert még kell tisztogatni.
Nem mondta a doki, hogy szedd ki nyugodtan a tömést?
Sajnos, a fehér tömések alatt gyakrabban elhal a fog, mint régen az amalgám alatt.( Azt már nemigen használják, de az én számban még van olyan tömés.) Ha nagy tömés volt a fogadban, nem kellett ahhoz szuvasodás, hogy elhaljon a fog.
Ha pl. egy kenyérhéjra ráharapsz a kezelt fogaddal, kiderülhet, hogy begyulladt-e a gyökérhártya. Ha nem fáj, akkor hamar rendbe jön a fog, ha fáj, akkor lehet, hogy továbbterjedt a gyulladás. De nem muszáj kísérletezned ! :)
Nekem ez az első..tehát abszolút nem tudom mire számítsak:(..
Van rajta egy ideiglenes tömés most és szerintem valami gyógytömés benne.
Azt mondta kezeléskor a fogorvos, h nem volt még begyulladva a gyökér....
Elhalt a fogam de csak akkor látta, amikor elkezdte fúrni, tisztítani....
Kívülről semmi sem latszott rajta. Volt benne egy kb 10 éves fehér kompozit tömés...talán alászuvasodott?
Érdekes amúgy mert a semmiből 2 hét alatt olyan fájdalmaim lettek, hogy a fülem is borzasztóan fájt tőle ls szinte az egész jobb arcom:(
Korábban nem igazán tudtam mi a fogfájás...
Azt mondták mindenképpen kíméljem ne egyek rajta. Nem is teszem.
Sziasztok!
Volt valakinek mostanában mikroszkópos gyökérkezelése? Vagy csak "sima" gyökérkezelés?
Nekem 3 napja volt, a fogfájásom sokat mérséklődött.
A jobb oldali alsó 5. fogamat gyökérkezelték, és szerintem ettől fájt a fülem is. Szerencsére az is sokat javult.
De még mindig érzek egy tompa állandó fájdalmat a fogamban. Elvagyok fájdalomcsillapító nélkül de azért egész nap érzem és mindenképpen fájdalomnak mondanám.
Meddig normális fájdalom gyökérkezelés után?
További ajánlott fórumok:
- Volt olyan köztetek akinek gyökérkezelt fogat kihúztak mert sok alkalom után is fájt?
- Rettenetes fogfájás gyökérkezelés után. Tudnátok ötleteket adni, hogy mitől múlna el a fájdalom?
- Brutális gyökérkezelés után normális, hogy jobban fáj a fogam?
- Első gyökérkezelés után mi a további teendő a foggal?
- Normális, hogy gyökérkezelés után ennyire fáj a fogam?
- Bölcsességfog műtét után mennyit ajánlatos várni egy gyökérkezelésig?