Mikor van vége? (beszélgetés)
szinte minden hozzaszolasomban leirtam egy ilyen helyzetrol a velemenyemet, ha tetszik, tanacsomat. osszefoglalhatom neked is :) egy ilyen hazassagi valsagban ezeket a gondolatokat, erzeseket a feleseggel kell megbeszelni. mert lehet, hogy o is csak kapaszkodik a megszokasba es talan o is vagyna ujra szerelemre. de ha igaz, hogy mar tul vannak hazassagi tanacsadason, minden probalkozason, beszelgetesen, es a ferj mar nem akarja rendbe tenni, nem akar kozeledni a felesegehez, megoldas a hazassagra nincs :( de ha a feleseg masodik gyereket tervez, szeretne, talan neki megsincs fogalma arrol, hogy a ferje mit erez konkretan
nem celiranyosan jottem, ez a forum volt legfelul :) tilos szitani? :) csak egyezo velemenyt lehet mindenkinek irni?
Magad sem tudod, hogy mit gondolsz, egyszer nő, egyszer nyálas férfi ...
Mindenesetre elég célirányosan idetaláltál a regisztrációd után ...
Ha nem tudsz érdemben a fórumához, HOZZÁ fordulni,a segítségére lenni: jó tanáccsal, ötlettel, akkor miért szítod itt a hangulatot?
voltam hasonlo helyzetben, a baratnoimnek nyavalyogtam folyton :) egyikuk mondta, panaszkodhatok meg evekig, de a helyzet csak akkor fog valtozni, ha valtoztatok rajta
csak ott a tortenetben az is szerepelt, hogy en megprobaltam rendbe tenni a kapcsolatot, de nem valtozott a helyzet, valas is lett a vege. de nem azon nyavalyogtam, hogy en mar nem akarok semmit se tenni a kapcsolatert, a masikert, segitsetek :) ennek mi ertelme? ha valaki mar mindent megtett, de nem lett eredmenye, es eljut odaig, hogy mar nem is akarja, akkor legfeljebb az a kerdes, hogyan oldhato meg a valas, hogy a gyereknek a leheto legkevesebb rossz jusson belole
Őszintén....Veled, Veletek, soha nem fordult elő hogy minden jó és valami mégis hiányzik?
Ilyent nem hallottál még? Na nem a házasság kezdetén, hanem mint ebben az esetben is, 25 év után...és nem a válás az első, amit meg kell lépni.
Fogalmam nincs ki a fórum indítója, de elképzelem, arra gondolt, hogy a sok nő között talán lesz valakinek épkézláb ötlete, a témával kapcsolatban.
Nekem nincs, én csak a véleményemet írtam le, de segíteni sajnos nem tudok.
Hány éves a gyerek? Fiú? Lány?
(Biztos lehetsz benne, hogy a közöttetek lévő feszültséget a kezdetektől érzi...) Egyáltalán: mikor, mivel kezdődött Benned ez az egész?
tenyleg ugy gondolom, hogy aki egyutt erez es van jo tanacsa, az ne tartsa magaban :) de nem tudom elkepzelni valahogy, hogy egy ferfi, aki hazassagi valsagot el meg, az egy noi forumba vadidegeneknek talalja ki a maganugyeit. erre vagyunk mi nok :)
a ferfiismeroseim ilyen helyzetben vagy magukban ragodnak, vagy barataikkal, baratnoikkel beszelik meg. (akiket ismerek es noi forumban 'beszelgetnek', mind csajoznak privatban :)))))
jó, hogy írtad....mert teljesen úgy tünt, hogy cinikus vagy.
Bevallom lassan ide sem járok, nem , hogy férfifórumba:))
Eszemben nincs, hogy rábeszéljem...csak megértem, hogy vajúdik és még csak álmodozó sem vagyok:)
Ennyi:)
nem cinikusan irtam, hogy segits neki, hanem komolyan, ha te ugy erzed. en nem latok semmi mast, csak egy patetikus tortenetet minden konkret problema es megoldasi torekves nelkul. ennyire toketlen egy ferfi sem lehet :) nem a kemenysegrol vagy erzeketlensegrol van szo. szerintem csak valaki unatkozik. ha mar jartak parterapian, beszelgettek sokat, biztosan voltak konkret tervek, hogyan mentsek meg a hazassagot, mit csinaljanak, es ha nem jott ossze, biztosan szo esett kulonelesrol, valasrol is.
meg nem lattam not ferfiforumban segitseget kerni a hazassagaval kapcsolatban :) nem is jarok ferfiforumba, nem veletlenul :)
Én is úgy éreztem, hogy inkább ahhoz vár bátorítást, hogy menjen.
Jól gondolja, hogy nem egészséges ez így egyiküknek sem.
Írta, hogy gyáva tovább lépni.
Egy nőtől miért természetes, ha segítséget kér? Emberből vagyunk...a nők is, a férfiak is:)
Remélem egyre több férfi fel meri vállalni majd egyszer, hogy érző lény:)
"Segítsetek. Ha tudtok, segítsetek!"
Ez a segélykiáltása....nem akar Ő menni...
szerintem nem :) szerintem az a kerdese, beletorodjon-e abba, hogy szerelem, intimitas, szex, izgalom nelkuli hazassagban maradjon a kornyezeti, tarsadalmi elvarasok es a gyerek miatt, vagy merjen lepni es valni
a kornyezetemben sok ilyen hazassagot latok, ami mar reg kihult, van ahol kulon utakon jarnak, persze titokban. sajnos keves a jo hazassag, ahol meg tudjak orizni az erzelmeket, az intimitast. ha nem figyelnek oda, hamar el lehet hidegulni es azt nagyon nehez visszahozni, ha egyaltalan lehetseges
Én micimacival ellentétben úgy gondolom,hogy már nagyon sok mindent megtettél,hisz volt pszichológus,meg párterápia is.
Én mennék tovább.Ez után már a betegség következik,ha benne maradsz egy olyan életben,ami nem a tiéd valójában.
Szerintem is teljesen normális,ha egy férfi így vívódik,bár ilyet leírva ritkán látunk,pláne itt.Én is csak szóban hallottam,közeli férfibarátoktól.
Nem olyan könnyű kimondani a szakítást,mikor a másik láthatóan nagyon sokat tesz azért,hogy működjön a kapcsolat.És amikor azért elég sokan hülyének,önzőnek nézik az embert,meg szekálják,ha ki mer lépni egy elég jó kapcsolatból csak azért,mert neki hiányzik valami.
További ajánlott fórumok:
- Hálapénz, orvosfogadás, mikor lesz ennek vége?
- Mikor másként képzeled el, és csalódás a vége...
- Mikor tudod, hogy vége...?
- Szerintetek hol az a határ, amikor azt mondod, hogy vége, elhagyom a párom, vagy elválok? Miket lehet csinálni, ami még nem váló ok?
- Amikor véget ér egy barátság.... Ti mit tettetek volna? Hogy cselekednétek?
- Mikor érdemes az iskolai füzeteket beszerezni? Úgy gondolom augusztus végén lehet a legolcsóbb, szerintetek?