Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Harminc nap kell, egy hete voltam bent kormányhivatalban ügyet intézni, nekem is lesz felülvizsgálat nyáron, felhívták a figyelmem, legyen meg a 30nap.
Csak nem tudják rosszul. :)
A kutyabetyárját, valóban igazad van! Köszönöm szépen, hogy felhívtad a figyelmem erre, ez valóban járható út lehet! :)
S köszönöm a jó kívánságot! :)
*feltételek
Elnézést, túl okos volt a szótár XD
Igazán nincs mit, de még egy dolog eszembe jutott, ha 30 munkanapot nem tud igazolni, viszont tartós beteg, nem tudna szerezni igazolást orvostól, hogy legalább harminc napig keresőképtelen volt az egy év alatt? Mert van egy ilyen sor is a féltelek között, hogy ha munkaviszonyt nem tud felmutatni, tartós betegséget is elfogadnak, orvosi igazolással, legalább harminc napról.
Én így tudom, de utána kell nézni pontosabban, bár szerintem ez nem változott. Járjatok utána, hátha mégsincs lefutva ez a dolog.
Sok sikert kívánok hozzá, Édesapádnak pedig jobbulást kívánok!
Igen, sajnos mindenképp megfogják vonni Tőle, mivel nem tudott 30 munkanapot felmutatni az elmúlt 1 évben. Igazából ezt az 1 évet úgymond csak át lábalta, stroke után képtelen volt munkát vállalni, igazából ki mozdulni se mozdul ki, csak, ha orvoshoz viszem.
Ég a pofám ahogy lentebb írtam, nem emberke, hanem az Édesapám!
Nekem is 2 munkahelyet ott kellett hagyjak, hisz gyakran volt rosszul, illetve mivel a várostól jó 2km-re lakunk, nevezzük tanyának, így bejárni se tud se boltba napiszinten, se ügyetintézni, se szó szerint semmit! Nekem meg valahogy nem tolerálták a távolmaradásaim, amit megértek, ezért felmondtam. Ápolásit meg nem akarnak jóváhagyni a helyi illetékesek, lévén nem ágyhoz kötött. Jó fejek! Nem, csak, ha egyedül lenne...na mindegy is! Mindenesetre most még megkapta ma az ellátást, az EGYT-téhez pedig a leszázalékolás folyamatban, majd meglátjuk hány %-ra fog rúgni, hogy legalább az járjon majdan!
Mindenesetre mégegyszer köszönöm a válaszod, s az információd!
Biztos, hogy negatív lesz az elbírálás? Úgy értem, tutira tudja, hogy meg fogják vonni?
Fura. Kellett volna kapnia határozatot. Mindenesetre nem tartom valószínűnek, hogy vissza kellene fizetnie bármit is, mivel semmit nem kapott arról, hogy nem jogosult tovább, így a rosszhiszeműség sem játszik. De ez csak az én véleményem, ettől függetlenül persze lehet másképp.
Köszönöm szépen a válaszod! :)
Elvileg az adott emberkének február 21-én érkezett a végzés, hogy felülvizsgálat folyik, mindezek ellenére megkapta a Februári teljes havi ellátást hó végén, illetve még határozatot sem kapott azóta sem, hogy megszűnt volna. :)
Jól írod, így van. Ha felülvizsgálat megtörtént, kapsz határozatot az eredményről,mely szerint, ha nem vagy jogosult, nem kapod tovább.
Viszont hatvan napig nem adják szerintem, mert az ügyintézési idő az en esetemben például egy hét volt csak. Tehát felülvizsgálat után kb egy héttel kaptam is a határozatot.
Amennyiben mégis például harminc, vagy akár hatvan nap, akkor is elvileg a határozat meghozásától számítva nem jár tovabb. Én így tudom legalábbis.
Most olvastam a BKMK honlapján hogy 04.03-án utalják az fht-t
Ami igy 04.04.-én lehet majd levenni a bankszámláról. Hivatalos infó
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?