Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
Sziasztok, más megyében sajnos nem tudom, de SOMOGY megyében igen. SMKH Pénzügy információja az utalásról:
- aktív korúak ellátása (FHT-EGYT): 2019.01.28-29.
Tehát, ha 28-dika, akkor ma lenne kártyán, holnap postán.
Ha 29-dike, akkor holnap kártya, csütörtök posta...ahogy szokott is!
Tudom, hogy nem nekem címezted a kérdést, de itt Somogyban eddig mindig 27-29 között megjött.
És ez nem pont neked szól, de tényleg idegesítő, hogy ezt ország szinten nem tudják szabályozni, mint pl. a családit, hiába van egy nap kijelölve hivatalosan, ha megyénként eltérően utalnak. És igen mindig egy hónappal később van a következő, de ahogy a munkabérekről is legtöbb esetben tudni mikor utal a munkáltató, úgy más utalásokról is elvárható szerintem egy pontosabb információ.
Nem támadásként vagy rossz céluan írom, de akinek csak ez a kicsi van az biztosra szeretne menni a beosztását illetően.
Sziasztok
Tolna megyében meik nap lesz számlán az aktív koruak ellátása ?
Köszönöm ha valaki tud már infót
Sziasztok.
Somogy megyei utalásról tud valaki valamit?
ZALA MEGYE
Most beszéltem telefonon a kormányhivatallal, azt mondta az ügyintéző, szerdán indítják az utalásokat, ami postai úton hétfő, kedd.
értem miről beszélsz, hogy 2utalás között 30nap a különbség,nekem nem ez a gondom..hanem az hogy nem egységes hogy ki mikor kapja...
de a csekkek azonos időben jönnek,amiket határidőre kell befizetni, és ha nem kapom meg addig akkor már fizetem a késedelmi kamatot
nem mindegy...
aki nem talál munkát,és ebből a vacak pénzből kell élnie, és mellé semmi mást nem kap annak egyáltalán nem mindegy..nekem olyan szempontból szerencsém van hogy a családom segít átmenni ezen az átmeneti időszakon, de ha ez nem lenne nemtudom mi lenne velem..
persze megértem, aki kapja mellé a családit, rokkantságit,árvaságit stb ezenkívül mindenfélére kedvezményeket kap, sok dologért nem is kell fizetnie (közétkeztetés ,utazás) azoknak persze mindegy hogy mikor jön mert van másik pénz...de én nem a gyereknevelésből élek, szóval nekem egyáltalán nem mindegy mikor kapom
( több helyről tudok ahol mindenfélét egyszerre kapnak a szülők és ebből élnek)
Decemberben mindenki előbb kapta.
Én Pest megye általában 26-27 én kapom
az a baj ezzel az egész rendszerrel hogy mindenki máskor máshol máshogy kapja..megyétől várostól hivataltól banktól postástól függően,illetve nálunk a gyerekesek mindent előbb kapnak pedig egységesíteni kellene ezt valahogy..
én fht -t mindig 20.ig megkaptam számlára, decemberben még karácsony előtt, de valaki a legutóbbit is csak 5.én kapta meg..én ezt elég gáznak tartom hogy miért kell különbséget tenni ember és ember között..
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a rendszeres szociális segély összege?
- Kap valaki közületek rendszeres szociális segélyt?
- Kap valaki rendszeres szociális segélyt? Ha igen, mennyi az összege? Mikor szokták utalni?
- 40%-os csökkentett munkaképességű, rendszeres szociális járadékban részesülő munkavállaló jogosult-e álláskeresési, stb járadékra?
- BPJ-t (bérpótló juttatást) kapok, hogyan kaphatnék helyette rendszeres szociális segélyt?
- Mi alapján dönt az önkormányzat, hogy foglalkoztatást helyettesítő támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt állapít meg?