Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Szia egy évben 3 szor lehet igényelni de nálunk legalábis el kell telni a 2 igénylés közöt 3 hónapnak de közben igényelhetsz átmeneti segélyt ha szükéged van rá egyik hó redkivüli gyv másik hó átmeneti egy hó kimarad és kezheted előröl
az hogy milyen időközönként az nincs meghatározva. én úgy értelmezem hogy a 3 alkalom naptári évre vonatkozik.
Szia.Arra van szabály hogy milyen időnként lehet kérni vagy csak hogy egy év alatt háromszor?gondolom nem naptári év igaz?úgy értem ha augusztusban kaptam akkor jövő augusztusig háromszor ugye?
Utána tudok érdeklődni majd az illeteékeseknél de ha véletlenül tudod a választ akkor nagyon megköszönném,alapból tudom a szabályait de ezekre még nem tértem ki:)
nincs mit. erre való ez a fórum és nem arra hogy egymást szidjuk miért várja a családi pótlékot, vagy épp miért nem értetlenkedik hogy ünnepnapokon nem utalnak.
azta de jó a skacoknak most is hosszu hétvégéjük lesz ,és jövöhéten is :))
Köszönöm hogy válaszoltál :)
A nyomtatványt a lakhelyedhez illetékes polgármesteri hivatalnál kell kérni rendkívüli gyermekvédelmi támogatásnak hívják. jövedelem igazolást kérnek hozzá és meg kell indokolnod az élethelyzetet ami miatt kéred. (váratlan kiadás, gyermekruházat stb.) 1 évben 3 szor lehet kérni de minden alkalommal újra kell kérelmezni. ÉN UTOLJÁRA ŐSZI-TÉLI RUHÁZATRA KÉRTEM 2 GYEREKRE 12000 KAPTAM.
és azt hogy kell igényelni ? milyen papirok kellenek hozzá ?
szia.megkérdezhetem, h azt h igényelted?
van olyan nyomtatvány,aminek ez a neve?
szia. mi nem a rendszeres gyermekvédelmiről beszéltünk, hanem a rendkívüliről amit évente 3 szor lehet kérni.
szia nekünk Erzsébet utalványba osszák azt is csak november végén :)
szia. én már kaptam. a határozatot követő 1-2 nap érkezett a pénz a számlámra. igaz én zalai vagyok.
te jó ég mindenki firtat mindent.szerintem is vagy 5.-vagy 6 lesz pénz.nem hiszem hogy 30.-31 lesz pénz.ezt már meg kellett volna szokni hogy inkább késöbb kapjuk a pénzt mint hamarább!!!!fogadjátok el ez van.a rendszeres gyermekvédelmit hogy mikor kapjuk arra azt mondták november vége fele december eleje utalványban! amugy a tömörkényiek már megkapták az utalványt mi csongrádiak még nem!Na ez a fura!
ezt a vaslogikát...
nem stimmel az érvelésed.
ezt nem hagyományok alapján utalják, hanem munkanapok alapján
Persze, mert a nagy számok törvénye szerint (hogy az 5 munkanap mellé 2 munkaszüneti napot rendeltek) többször esik munkanapra elseje vagy másodika, mint hétvégére, vagy munkaszüneti napra. Így ha tudnak utalni a hónap első munkanapján a másodikon megérkezik. A legideálisabb esetben elseje és másodika is munkanap, olyankor megkapjuk másodikán. Ha mondjuk péntek az elseje, és munkanap, a többség hétfőn, azaz negyedikén kapja. Hallottunk már olyat, akinek a bankja szombaton is jóváírja, spec. az én bankon nem. Namármost. Mivel nov. 1. és nov. 2. csütörtök és péntek, majd 3. szombat és 4. vasárnap, november első munkanapja 5-e lesz. Akkor utal a MÁK, ezt a jónép 6-án, azaz kedden veheti kézbe :)
Én még nem emlékszem olyanra, hogy egy kivételes esetet eltekintve ne tudtuk volna jól, illetve nem a hónap első MUNKAnapján utalt volna a MÁK...
De javaslom térjünk vissza a témára 2-án, jelezze itt, aki megkapta :))
Sziasztok .:)Kapott már valaki valaha rendkivüli gyermekvédelmi támogatást ? Én most kapok majd elöször a határozatot már megkaptam ,kártyára kérem .Csak azt nem tudom ,hogy hány nap mulva utalnak az elbirálás után .köszi a válaszokat .Pécs:)
November 6-án lesz családi pótlék, mielőtt valaki megint megkérdezi. Az kedd.
mantrázd még :DDD hátha bejön :D
Hát most pedig 6-án lesz rajta, ha tetszik neked, ha nem.Gondolom nem különösebben érdekel, csak jártatod az újjaid a billentyűkön...
6-án még soha nem volt a számlán családi pótlék, 2-án és 3- án viszont (majnem mindig )!
tehát 2-án pénteken kapunk, vagy valóban 30-31-én !
Ha én azt mondom, hogy ápolónő vagyok, elhiszed? :D
Nyugi, mi tudjuk jól :) Eddig is mindig mi tudtuk jól:D most sincs ez másképp.
Én is 6án várom,nem is azért mondtam....Csak mivel azt mondja postán dolgozik,gondoltam hát ha most mi nem tudjuk jól.Nekem egyébként jó 6án is.
1. nem tudjuk, hogy ott dolgozik.
2. ha a kormány utasításba adta volna, akkor pl a most kezdődő híradóban benne lenne, és az összes hírportálon. mint ahogy 2008-ban is benne volt.
úgyhogy baromság úgy, ahogy van.
Mondjuk ha a mák-tól kapták az infót,nem lehet benne valami?Mégis csak a postán dolgozik.A kormány kiadhatja utasításba,hogy hamarabb utaljanak...Mondjuk ebből a kormányból ki nem nézem.....
[link]
Tessék itt megyékre le van osztva minden utalás!!!!!
hihi :D most beszéltem a postavezető barátnőmmel :D 1. nem tudják előre, hogy mikor osztják.
2. a kézbesítő pláne nem tudja
3. az adott kézbesítőhelyre mindig hónap elején érkezik a pénz :D
De mondom, lehet mantrázni a 2-át nyugodtan :D
További ajánlott fórumok: