Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
csakhogy én arról semmiféle tájékoztatást nem kaptam, lévén a munkahelyem állt kapcsolatban a központtal, mert ők vonták le a bérmeből... megállapodás alapján ui nem én utaltam, hanem ők. Tőlem levonták, de nem fizették be... ők többször fel lettek szólítva, de nem foglalkoztak vele. Én amikor az első levél jött, azonnal megkerestem őket, olvashatod, meg is lett oldva.Szóval kutattál utánam, de öngólt lőttél.
Szánalmas.
Ugyanazt a kritikát fogalmaztad meg fórumtársaidnak, amit te is megkaptál az általad indított fórumon, diákhitel témában.
Bocsánat az off-ért.
Nem, csak a tesóm problémája miatt mi annak idején mentünk, kérdeztünk, kaptunk egy csomó fénymásolt törvényt a végrehajtótól, olvassuk el, ezt lehet ezt nem, ennek alapján döntse el, mi éri meg neki. Akkor nagyon el kellett mélyedni a témában, sajnos, de megoldódott, mondom, ők megegyeztek, fizeti azóta, kisebb részletekben, tovább fog tartani, de hát ez van.
Apehes ismerős mesélte, hogy kiküldik a levelet tartozásról, és arra nem veszik a fáradtságot, hogy felhvják őket, van-e bármi lehetőség. Mert van, részletre, sőt, csökkentésre is náluk, de hát aki nem kér segítséget, azon nem lehet segteni.
hiába ejnyézel, szerintem finom voltam és nőies...
támadni tudnak, gondolkodni kevésbé.
Bocsánat, de a húgomnak van megszüntetett lakáshitele. milliószor kereste a végrehajtó, egyezkedtek, rengeteg mindent felajánlottak neki... érdekes módon meg lehtett oldani, és nem jutott el inkasszóig, letiltásig. Meg még nagyon soka ember meg tudta oldani bankkal, követeléskezelővel, végrehajtóval.
Az a tapasztalat inkább, hogy át sem veszik, fel sem bontják a felszólítást, mert ja hát úgyse tudom fizetni, akkor meg minek. Így aztán esélyük sincs arra, hogy tudomást szerezzenek arról, ha valami megoldást kínálnak nekik.
Na ez nem semmi,de szerintem ha lett volna anyukának pénze normális ügyvédre ez nem történik meg.Mert az hogy van-e iskola vagy orvos a faluban,ez nem meriti ki a veszélyesztetés fogalmát.
És biztos hogy nem mondott le a gyerekekről saját magától?Nem akarok bunkó lenni,nem itélkezem senki felett,én sem rég váltam,és nekem más a tapasztalatom.
Egyébként elnézést mindenkitől, de félreértelmezitek szerintem a dolgokat.
A családi pótlék, az egy pótlék, nem abból kellene etetni, ruházni a gyerekeket. PÓTLÉK.
Gyereket felelősséggel kell vállalni. Nem családi pótlékra és GYES-re.
Persze az már egy más kérdés hogy Jelenleg MO.-n ha ezt egy átlag család mérlegeli, akkor soha nem vállal gyereket. :(
Nem az államnak kell a gyereket felnevelni. Nem az ő kötelessége lenne!!!
Nem feltétlen egy család hibája ha nem tudja fizetni a hitelét stb...
Ha választanom kellene én is a gyerekeim etetném ruháznám, nem a hitelt fizetném. Tudom hogy előbb utóbb baj lesz, de ez van. Egyébként meg lehet a 100 000.s hitelnél kevesebb amit levonnak.
A végrehajtók pedig tetszik nem tetszik valóban embertelenek nagyon sok esetben. Nem szép hivatás.
Nem szeretnélek elkeseríteni, de ma már sokkal inkább nézik, melyik szülő tud jobb körülményeket biztosítani. Az én környezetemben most vettek el anyukától gyereket (helyesebben nem vették el, de váláskor apának ítélték), mert ahol ő alkik, van iskola, és neki van munkahelye, az édesanyának nincs, és a faluban nincs iskola, orvosi rendelő, csak pár faluvl odébb. Megdöbbent minden ismerős az ítéleten, de sajnos megtörtént.
De ha apuka évek óta nem foglalkozik velük, szerintem esélye sincs arra, hogy neki ítéljék őket. Drukkolok neked!
Ja, én végrehajtó, te meg hibbant.
Asszisztend vagyok egy orvosi rendelőben, és egy végrehajtó sincs a családban.
És fogd fel, a számládról inkasszózható törvény szt a gyes, családi pótlék, és ez nem a végrehajtó hibája. Inkább az a tiéd, ha valami ügyed idáig jut... pláne, ha gyereket nevelsz, sokkal, de sokkal több felelősségérzet kellene, hogy legyen benned. NEm feltételnül másokat kell ám hibáztatni...